Filiz Özkol Astroloji dünyasına damga vuran Mavi ay gerçeği
HABERİ PAYLAŞ

Astroloji dünyasına damga vuran Mavi ay gerçeği

Öncelikle son haftamızı karıştıran ve herkesin kafasında soru işareti yaratan ‘’Mavi Ay‘’ ne anlama geliyor. Yılda ortalama her ay bir dolunay durumu yaşarız. 2020 yılında 13 dolunay gerçekleşmesi hepimizin kafasına değişik sorular getirdi. Yılın 13’üncü dolunayı Mavi Ay olarak değerlendiriliyor. Ayın mavi renkte görülme gibi durumu tamamen göz aldanmasından başka bir şey değildir. Işık oyunları ve toz bulutlarının bize yansıması sonucunda normal bir dolunayın renkleri değişebilir. Bazı atmosferik olaylar nedeniyle de Ay’ın farklı renklerde görünebileceğini her zaman mümkündür.

Haberin Devamı

Konuya biraz daha bilimsellikle yaklaşırsak; Eğer bir mevsimde dört dolunay oluyorsa, üçüncüsüne Mavi Ay diyorlar. Biliyorsunuz her yıl 12 dolunay evresi vardır ve yaklaşık her ayda bir kez meydana gelir. O zaman her mevsime üç dolunay düşer. Ay’ın iki dolunay evresi arasında geçen zamana gökbilimde kavuşum dönemi (synodic) denir.

Astroloji dünyasına damga vuran Mavi ay gerçeği

Tabiii işin bir de korkutucu yönü var. Dolunayın bize renk değiştirerek yansımasının altında o yılın geçirdiği afetlerin atmosfere yaydığı toz bulutların neden olması çoğu kez insanlık için korkutucu olmuştur. Dünya’da meydana gelen volkanik patlamalar ve orman yangınlarının sebep olduğu toz hareketi nedeniyle mavi ve tonlarında gözüken Dolunay, gökbilimciler tarafından Mavi Ay olarak tanımlanmıştır. Aslında Ay’ın rengi değişmemekte, ancak toz bulutları sebebiyle Ay mavi renkte görülmekte, boyutuna göre, kırmızı da olabilir. Tamamen rastgele zamanlarda oluşacağı için çok farklı zamanlarda da nadiren Ay’ın renkli görülebilme olasılığı vardır. Bu renkli görülme olayı sadece 13.Dolunay’a özgü değildir.

13. Dolunayın (Mavi ay adı verilen ) meydana gelme tarihleri

Astroloji dünyasına damga vuran Mavi ay gerçeği

Yukarıda anlatıldığı gibi, yaklaşık 2 Yıl, 8 Ay, 18 günlük periyodu olan 13. DOLUNAY veya bizler tarafından MAVİAY (Oysa, değişik renklerde de olabilir, renksiz de olabilir.) olarak adlandırılan oluşum önümüzdeki yıllarda da periyodik olarak tekrarlanacaktır.

2023 yılında 31 Ağustos

2026 yılında 31 Mayıs

2028 yılında 31 Aralık

2031 yılında 30 Eylül

2034 yılında 31 Temmuz

2037 yılında 31 0cak ve 31 Mart….gibi 2 Yıl, 8 Ay , 18 Günlük periyotlarla tekrarlanacaktır.

Haberin Devamı

Kasım ayının astrolojik açıdan zorlu dönemleri göstermesi haklı olarak gök bilimcilerini dolaysıyla bizi panik bir duruma getirmiştir. 2020 yılının en kritik ayının içindeyiz. Tüm gök bilimcilerinin yakın takibe aldığı bu zorlu dönem tarihe damgasını vurmaya devam ediyor. 170 yılda bir oluşan gezegen etkileşimleri maalesef dünyanın kaderinin yeni oluşumlarla şekil değiştireceğini gösteriyor. Satürn, Plüton, Jüpiter Oğlak burcunda çok güçlü bir etki içindeler ve öncü bir toprak içinde yaşanan bir kaosu oluşturuyor. Kardeş Boğa burcundaki Uranüs’le kendi aralarında bir diyalog geliştirmiş durumundalar. Ani gelişen olayların hoşumuza gitmeyeceği muhakkak. Yeni başlangıçların ayak sesleri geliyor. Uzun yıllar Mars Retrosu ve büyük transitler hiç bu kadar sert ve güçlü bir kare etkisi almamışlardı. Sabit Boğa’da uzun yıllar kalacak olan Kova burcunun Yöneticisi Uranüs bizi şaşırtan olaylarla yoracaktır. Kuzey ay düğümünün üzerinde İkizlerde bir Ay tutulması gerçekleşecek. Yangınlar, patlamalar, halk karışıklığı, depremler, doğal afetler ve salgın hastalıklar karşısında dikkatli olmak gerekiyor. 14 Aralıkta Güneş tutulması ateş ve değişken burç Yay’da gerçekleşecek. Turizm sektörü ve özgürlük alanında sorgulamalar ve 18 ve 20 aralıkta Kova burcunda ilerleyecek olan Satürn ve Jüpiter digital dünyada reformlar getirirken, siber saldırılarına da hazırlıklı olmalı ve bilgilerimizi muhakkak kopyalayıp saklamalıyız. Farmakoloji de yeni deneyimler ve aşı çalışmalarıyla ön plana çıkacak ülkeler dünya değerlerinin sıralamasının şeklini değiştirecek.

Haberin Devamı
Sıradaki haber yükleniyor...
holder