Funda Duru Bir Instagram hesabının anatomisi: Cedi Osman
HABERİ PAYLAŞ

Bir Instagram hesabının anatomisi: Cedi Osman

Kemerlerinizi bağlayın. Ya da bağlamayın rahat oturalım. Bu köşede Instagram profiline sıkıştırılan, kimsenin hayal kırıklığına uğramadığı, mutsuz olmadığı, her şeyin yolunda gittiği ‘müthiş’ hayatları konuşacağız. Posta-Portre’nin bu haftaki konuğu Cedi Osman.

Bir Instagram hesabının anatomisi: Cedi Osman

Lebron James'in en sevdiği oyunculardan biri

Profesyonel basketbol hayatına Anadolu Efes’in altyapısında başlayan Cedi, şimdi NBA’in Cleveland Cavaliers takımında oynuyor. Basketbola hobi olarak başlayıp da nirvanaya yaklaşması tesadüf değil elbette. Yeteneğinden ve azminden bahsetmeme gerek yok. LeBron James’le bir süre aynı takımda oynaması ve sıkı arkadaş olmaları bence müthiş!

Haberin Devamı

Artık Los Angeles Lakers takımında oynayan LeBron, onun için “Cedi’yle yalnızca bir yıl beraber oynamamıza rağmen takım arkadaşlarım arasında en sevdiğim oyunculardan biri. Öğrenme şekli bir sünger gibi ve bu oyuna olan sevgisi çok açık. Artık farklı yerlerde olsak da sevgimiz daha da güçlendi” demiş.

24 Ocak’taki Elazığ depreminden sonra “Bu akşam oynayacağımız Cleveland Cavaliers-Chicago Bulls maçında atılacak her üç sayılık basket için Elazığ’daki deprem mağdurlarına 100 Amerikan doları bağışta bulunacağım” diye tweet attığı için binlerce tepki aldı.

Neymiş efendim bu ne cimrilikmiş! İyi bir oyuncu olmak, LeBron James’ten övgüler almak sosyal medya linçine maruz kalmayacağı anlamına gelmiyordu tabii. Her canlı bir gün sosyal medya linçini tadacaktır. Ya sabır!

Bir Instagram hesabının anatomisi: Cedi Osman

Her şeyin başı hayal kurmak

Basketbol dışındaki hayatına gelirsek; yaşamak için gezegenimizi seçmiş ve 1995 yılında Makedonya’nın Ohri kentinde nefes almaya başlamış. İsmini babaannesi koymuş. Arapçada lider anlamına geliyormuş. Tahmin edeceğiniz üzere lakabı ‘The First Cedi’. ‘Star Wars’a selam çakan bu lakap bence çok cool. Bir röportajda “NBA’de oynama hayali kuran gençlere ne önerirsin?” diye sorulmuş.

O da gençlere “Hayal kurmak ve o hayali gerçekleştirebilecek motivasyona sahip olmak her şeyin başlangıcı” demiş. Kurduğu bu cümle yeni bir keşif değil elbette ama kesinlikle doğru bir klişe. Bu arada Milwaukee Bucks-Cleveland Cavaliers maçına sakatlandığı için çıkamamıştı.

Haberin Devamı

Taraftarlar ona moral vermek için tüm seyirci koltuklarına Cedi Osman tişörtleri giydirdi. Bu, bir NBA oyuncusu olarak ne kadar sevildiğinin ve sahiplenildiğinin minik bir göstergesi.

Bir Instagram hesabının anatomisi: Cedi Osman

Sade, mütevazı ve pozitif

Cedi’nin Instagram’ı karantina sürecindeki en aktif hesaplardan biri. Çeşitli ünlüleri ağırlayıp canlı yayınlar yapıyor. Ben Kerem Bursin ve Acun Ilıcalı’yla yaptığı yayına denk geldim. Hem sohbet ediyorlar hem de Cedi konuklarına çeşitli sorular soruyor. “NBA’de oynadığı yıllarda aynı zamanda rap albümü çıkaran basketbolcu kimdir?” gibi zor sorular soruyor.

Sorunun cevabı Fransız basketbolcu Tony Parker’mış. Belki bir işinize yarar. Bu sorunun cevabını bilmek havalı bir şeymiş gibi duruyor. Haha. Sade, mütevazı ve pozitif bir Instagram profili var. Cedi’nin karakteri için de bu kelimeleri kullanıyorlar. Her annenin çocuğuyla arkadaş olmasını onaylayacağı biri gibi...

Kişisel yaşamını merak edenler bu profilden eli boş döner. Genelde basketbolla ve ailesiyle ilgili paylaşımlar yapıyor. Meraklısına keyifli bir profili var diyoruz ve yüksek bir notla Cedi’yi uğurluyoruz.

Haberin Devamı

Bir Instagram hesabının anatomisi: Cedi Osman

Instagram Notu: 7/10

Sıradaki haber yükleniyor...
holder