Funda Duru Bir Instagram hesabının anatomisi: Chiara Ferragni
HABERİ PAYLAŞ

Bir Instagram hesabının anatomisi: Chiara Ferragni

Kemerlerinizi bağlayın. Ya da bağlamayın rahat oturalım. Bu köşede Instagram profiline sıkıştırılan, kimsenin hayal kırıklığına uğramadığı, mutsuz olmadığı, her şeyin yolunda gittiği ‘müthiş’ hayatları konuşacağız. Posta-Portre’nin bu haftaki konuğu Chiara Ferragni.

Bir Instagram hesabının anatomisi: Chiara Ferragni

KARİYERİ HARVARD ÜNİVERSİTESİ’NDE DERS OLARAK OKUTULUYOR

Ortalama bir Instagram kullanıcısıysanız İtalyan Chiara Ferragni mutlaka karşınıza çıkmıştır. Kendisi, 2009 yılında kurduğu ‘The Blonde Salad’ adındaki blog’uyla dünyanın ilk blogger’larından biri olmuştu. Haliyle artık bir Instagram fenomeni. Bu kadar dikkat çekmesinin sebebi; Balenciaga, Louis Vuitton gibi high fashion markalarla ve H&M, Zara, Topshop gibi fast fashion markaları cesur bir şekilde kombinlemesiydi.

Haberin Devamı

Yani, yaptığı şey inanılmaz bir buluş olmasa da aldı yürüdü işte. Sonra da ‘Chiara Ferragni Collection’ adında kendi markasını kurdu. Nasıl bir alıp başını yürümekse kariyeri ve iş öyküsü Harvard Üniversitesi’nde ders olarak okutuluyor. Instagram hesabı ise baş döndüren cinsten. Abartmıyorum, 7/24 paylaşım yapıyor. Bir sabah uyansak ve tüm dünyada sosyal medya kullanımı yasaklansa en ağır depresyonu Chiara geçirir. Tüm dünyanın Kuzey Kore’nin sistemini benimsediğiniz düşünsenize! KORKUNÇ! Neyse…

LEO ELİMİZE DOĞDU ELİMİZDE BÜYÜYOR

Biz akşam yemeğine ne pişireceğimizi düşünürken; 33 yaşındaki Chiara, geçen yıl kazandığı 31 milyon euro’yla borsaya açılmaya hazırlanıyor. Borsaya atılan ilk influencer olacakmış sözde. Şimdi bu değerli bilgiyle ne yaparsanız yapın. İtalyan rapçi Fedez’le evli ve Leo isminde dünya sevimlisi bir oğulları var. Geçen gün duyurduklarına göre, Chiara şimdi de bir kız bebeğe hamileymiş.

Bir Instagram hesabının anatomisi: Chiara Ferragni

Ahh, o Leo bu iki delinin elinden ne çekti! Sürekli çocuğun tepesindeler. Çocuğun her anını paylaşıyorlar. Türkiye’deki çoğu ünlü, çocuğunun fotoğrafını paylaşırken yüzünü hangi emojiyle kapatacağını şaşırıyor ama Leo adeta elimize doğdu, elimizde büyüyor. Yani bilmiyorum, belki çocuk büyüdüğünde milyonlar önünde her anının sergilenmesinden rahatsız olacak. Neticede henüz kendi kararlarını veremese de o da bir birey. Üf, bana ne ya! Duyar kasma saatime denk geldi bu konu.

Haberin Devamı

GENÇLER ONA TAPIYOR, YAŞLILAR ANLAM VEREMİYOR

Araştırmalarım beni tatmin etmeyince olayların nabzını olay yerinden tutmaya karar verdim ve hemen yakın arkadaşlarım olan Sofia, Francesca ve Elenoire’a yazdım. Chiara, tüm dünyada popüler ancak İtalyanlar onun hakkında ne düşünüyor, İtalyan basınının onlara yaklaşımı nasıl, gibi sorular sordum. Chiara Ferragni hakkında İtalyanları iki kategoriye ayırabilirmişiz.

Bir Instagram hesabının anatomisi: Chiara Ferragni

Onu, kariyerini ve imajını sadece gücüyle inşa eden güçlü bir kadın olarak görenler de var, zengin ailesinin desteğini alarak şu anki konumuna ulaşan ‘şanslı bir kız’ olarak gören de… Genç neslin üzerinde ciddi etkileri varmış. Chiara’ya neredeyse tapıyorlarmış ve başarısından ilham alıyorlarmış ve yaptığı hemen hemen her şeyi destekliyorlarmış. Daha yaşlı nesil ise Chiara’nın ne yaptığına dair net bir anlayışa sahip değilmiş ve hatta neden hayatını abartılacak kadar tüm dünya önünde yaşadığına anlam veremiyorlarmış.

Haberin Devamı

Ancak, pandemi sürecinde sosyal medyadaki gücünü kullanarak yaptığı kampanyada 3 milyon euro’nun üzerinde para toplayınca tüm gönülleri fethetmiş. Chiara’ya Instagram notu vermek bana kalmadı tabii ama ölçülü kullanmayıp takipçilerini post yağmuruna tuttuğu için biraz notunu kırdım. Bu da bizim havamız olsun. Haha!

Instagram Notu: 8.5/10

Sıradaki haber yükleniyor...
holder