Funda Duru Bir Instagram hesabının anatomisi: Dilara Fındıkoğlu
HABERİ PAYLAŞ

Bir Instagram hesabının anatomisi: Dilara Fındıkoğlu

Kemerlerinizi bağlayın. Ya da bağlamayın rahat oturalım. Bu köşede Instagram profiline sıkıştırılan, kimsenin hayal kırıklığına uğramadığı, mutsuz olmadığı, her şeyin yolunda gittiği ‘müthiş’ hayatları konuşuyoruz. Posta-Portre’nin bu haftaki konuğu Dilara Fındıkoğlu.

Lady Gaga'dan Bella Hadid'e herkes onun peşinde

Bir Instagram hesabının anatomisi: Dilara Fındıkoğlu

Sıradanlıktan ve hep aynı ‘mükemmel profil yaratma’ safsatasından sıkıldıysanız sizi tasarımcı Dilara Fındıkoğlu’nun siyah-kırmızı dünyasını keşfe davet ediyorum. Rihanna’dan Madonna’ya, Lady Gaga’dan Bella Hadid’e herkes onun tasarladığı kıyafetlerin ve aksesuarların peşinde. Uluslararası Türkiyeli yeteneklerimiz arasında benim için Mert Alaş bir, Dilara Fındıkoğlu ikinci sıradadır.

Haberin Devamı

Bir Instagram hesabının anatomisi: Dilara Fındıkoğlu

Bella Hadid, geçenlerde Dilara Fındıkoğlu’nun tasarımı olan maskülen bir takım ve ‘DİLARA’ yazılı inci bir kemerle bir arkadaşının doğum günü partisinde görüntülendi. Bayrakları asacağımız yerde sosyal medya bir yıkıldı ki sormayın… Yapılan yorumların bazıları maalesef şu şekildeydi: “Birazdan ‘Akşamlar sensiz geçmez Dilara’ diye Ankara kaşık havası oynayacak”, “Biri Bella Hadid’e adının Dilara olmadığını söylesin”, “Kadına bak köy düğününde sağdıç olmuş…” Bu trajikomik yorumlara karşı koca bir “VAH VAH VAH!” diyorum ve söylemek istediğim diğer şeyleri içme atıyorum.

Yıldızını kendi elleriyle parlattı

Bir Instagram hesabının anatomisi: Dilara Fındıkoğlu

Dilara, benim de eğitim aldığım Londra Central Saint Martins’ten mezun. Türkiye’den geldiğimi öğrenen her milletten okul arkadaşım heyecanla “Dilara Fındıkoğlu tam bir efsane! Sizin için bir gurur kaynağı olmalı” diyordu. Türkiye’nin sosyolojik analizini yapmaya çalışmadan arkadaşlarımı onaylayıp geçiştiriyordum. Dilara Fındıkoğlu’nun mezun olduktan uzun süre sonra bile bizim okulda neden efsanevi bir karakter olduğunu şöyle açıklayayım: Central Saint Martins’te her yıl mezuniyet defilesi olur ve sadece seçilen öğrencilerin tasarımları defileye çıkarılır. Ancak Dilara’nın mezun olduğu yıl tasarımları defileye seçilmemiş ve aslında iyi ki de seçilmemiş. Tasarımları defileye seçilmeyen diğer öğrencileri de toplamış ve okulun önündeki meydanda, herkesin gözü önünde ve kimseden izin almadan bir defile düzenlemiş. Okulun otoritesine karşı yaptığı bu muazzam başkaldırı Vogue dergisinden, The Guardian gazetesine kadar konu olunca adı iyiden iyiye duyulmaya başlamış. Anlayacağınız, yıldızını kendi elleriyle parlattı ve her geçen gün daha da ışıldıyor.

Haberin Devamı

Oryantalist, gotik ve ürpertici

Bir Instagram hesabının anatomisi: Dilara Fındıkoğlu

Profili de tasarımları gibi oryantalist, gotik, bazen ürpertici ve sıra dışı. Tasarımlarını taşıyan modelleri bile son derece aykırı ve herkesin kabul ettiği ve edebileceği güzellik algısından çok uzakta. Neredeyse tüm tasarımlarını profilinde görebilirsiniz. İlk fotoğraftan son fotoğrafa kadar sizi sürprizlerle karşılayan ve merakla vakit geçirdiğiniz, çabasız ve kendiliğinden gelişen marjinal bir profil.

Bir Instagram hesabının anatomisi: Dilara Fındıkoğlu

Genellikle erkeklerin kapak olduğu, İngiliz ‘Another Man’ moda dergisinin kapağında yer alması çok cool! Yine İngiltere merkezli i-D dergisi de ona bayılıyor. Dilara’yla röportajlar yapıyorlar ve sıklıkla tasarımlarına yer veriyorlar. Bakın, bunlar parayla satın alınabilecek başarılar değildir. Emektir, emek! Alışılmışın dışında işler görmek isterseniz bahsettiğim dergilerin (‘@another_man’ ve ‘@i_d’) Instagram hesaplarında gezinmenizi öneririm. Kafa açıcı ve ilham verici işler görmek size iyi gelecektir.

Haberin Devamı

'Benim güzel, kaotik İstanbul'um'

Bir Instagram hesabının anatomisi: Dilara Fındıkoğlu

Öz kültürünü de sahiplenen Dilara, tasarımlarına mutlaka Türkiye esintileri ekliyor. Bu aralar İstanbul’da. En son tasarladığı iki müthiş gömlekten üzerinde dansöz fotoğrafı olanı çok beğendim. Hepsinin fotoğrafını buraya koyacak halim yok, profiline girip bakın lütfen. Yıllar Ziyan (@yıllarziyan) kaykay grubuyla ‘Dilara İstanbul’u Fethediyor’ başlığıyla, son tasarımlarını tanıtan ve resmen İstanbul’un portresini çizen bir video çekmişler. Hem de bu işi İngiliz i-D dergisi için yapmışlar. Dilara’nın “Benim Güzel ve Kaotik İstanbul’uma Hoş Geldiniz” dediği videoyu mutlaka izlemelisiniz, profilinde mevcut. Siz neye görsel şölen derseniz deyin ama ben görsel şölen diye bu profile diyeceğim ve tam puan vereceğim.

Instagram Notu: 10/10

Sıradaki haber yükleniyor...
holder