Funda Duru Bir Instagram hesabının anatomisi: Emir Tarık Tekin
HABERİ PAYLAŞ

Bir Instagram hesabının anatomisi: Emir Tarık Tekin

Kemerlerinizi bağlayın. Ya da bağlamayın rahat oturalım. Bu köşede Instagram profiline sıkıştırılan, kimsenin hayal kırıklığına uğramadığı, mutsuz olmadığı, her şeyin yolunda gittiği ‘müthiş’ hayatları konuşuyoruz. Posta-Portre’nin bu haftaki konuğu oyuncu Emir Tarık Tekin.

Bir Instagram hesabının anatomisi: Emir Tarık Tekin

SOYAĞACINDAN YETENEK AKIYOR

Emir Tarık Tekin namıdiğer Taro Emir, müzisyen ve oyuncu Şevval Sam ile ‘Sarı Fırtına’ lakaplı eski futbolcu ve teknik direktör Metin Tekin’in oğlu. Anneannesi koskoca Leman Sam… Teyzesi Şehnaz Sam ve dedesi Selim Sam da birer müzisyen. Görüyorsunuz, spordan sanata kadar soyağacından yetenek akıyor beyefendinin ancak sanat geni baskın gelmiş.

Haberin Devamı

Kendisi dünyanın en önemli ve prestijli okullarından olan The Oxford School of Drama’da oyunculuk eğitimi almış. Binlerce kişinin başvurduğu bölüme seçilen 17 kişiden biri olmuş. Ona göre yani… 1997 doğumluymuş, yaşı daha büyük sanmıştım. Bedeni yaşından olgun bir ruha ev sahipliği yapıyor sanki. Bakalım, zamanla göreceğiz…

Bir Instagram hesabının anatomisi: Emir Tarık Tekin

YENİ BİR JÖN DOĞUYOR

Onu ilk kez, ‘son zamanların en tabu kırıcı dizisi’ ilan ettiğim Blu TV’de yayınlanan ‘Çıplak’ta Bulut rolünde izledim. Oyunculuğunun iyi olması bir yana ‘star ışığı’ denilen nadir element, hamurunda bolca var. Şimdi de ‘Sadakatsiz’ dizisinde Selçuk rolünde iflah olmaz bir serseriyi oynuyor.

Henüz tam keşfedilmemiş olacak ki Instagram takipçi sayısı beni biraz şaşırttı. 250-300 bin arası bir sayı beklemiştim ama 84 bin küsur takipçisi var. Dünyalılar ve tüm uzaylılar uyanın ve bu çocuğa yakından bakın. Çünkü yeni bir jön doğuyor gibi görünüyor. Piyano çalmaktan ve resim yapmaktan da keyif alıyormuş, roman okumaktansa tiyatro metni ve psikolojiyle ilgili makaleler okumayı seviyormuş.

Bir Instagram hesabının anatomisi: Emir Tarık Tekin

RENKLERİNİ GERİ VERİN!

Profilindeki paylaşımların yüzde 99’u siyah beyaz ama ben ruhunun o kadar da karanlık olduğunu düşünmüyorum. Bir konsept tutturmuş gidiyor. “Süreklilik ve istikrar başarıyı getirir” realitesinden ve klişesinden yola çıkarak notunu yüksek vereceğim ama yine de renkleri yok saymazsa daha keyifli bir profili olabilir. Bu profilin renklerini kim çaldıysa geri versin! Sadelik de bir yerden sonra göz yoruyormuş, öğrenmiş oldum.

Haberin Devamı

Paylaşımları özenli ve cool, üstelik yoruma kapalı. Başkalarının fikrini önemseme eşiğini çoktan aşmış olmalı. En temizi. Takipçileriyle etkileşim halinde olmadığı belli. Nitekim paylaşımlarının altına da pek bir şey yazmıyor. Kız arkadaşı Sofia’nın da (@katcsofia) profiline şöööyle bir göz gezdirdim. Çok güzel bir kadın, profili de hoş, maşallah da bilin bakalım hanımefendinin renkli ve coşkulu profilindeki son siyah beyaz fotoğrafı kiminle? Bilirsiniz, bazı sorular cevapların üzerine kurulur. Bye…

Bir Instagram hesabının anatomisi: Emir Tarık Tekin

Instagram Notu: 7/10

Sıradaki haber yükleniyor...
holder