Funda Duru Bir Instagram hesabının anatomisi: Lyn Slater
HABERİ PAYLAŞ

Bir Instagram hesabının anatomisi: Lyn Slater

Kemerlerinizi bağlayın. Ya da bağlamayın rahat oturalım. Bu köşede Instagram profiline sıkıştırılan, kimsenin hayal kırıklığına uğramadığı, mutsuz olmadığı, her şeyin yolunda gittiği ‘müthiş’ hayatları konuşuyoruz. Posta-Portre’nin bu haftaki konuğu tesadüfen moda ikonu olan Lyn Slater ya da Instagram’daki adıyla ‘Accidental Icon’.

Bir Instagram hesabının anatomisi: Lyn Slater

66 YAŞINDA TESADÜFİ BİR MODA İKONU!

Bu hafta burada bir ilk gerçekleşiyor ve uluslararası ilk konuğumu ağırlıyorum. İşte karşınızda, tesadüfen ve belki de yanlışlıkla moda ikonu olmuş Lyn Slater ya da Instagram’daki bilinen adıyla ‘Accidental Icon’. 66 yaşındaki Lyn, New York’taki Fordham Üniversitesi'nde profesörlük yaparak yaşamına devam ederken; modern ve entelektüel bir moda blog’u ve dergisi bulmaktan zorlanıyormuş. Vogue, Vanity Fair gibi dergiler onu kesmemiş belli ki kendisi bir şeyler yaratmaya başlamış. Yarattığı moda blog’u bir şekilde ilgi çekti ve biz de şu an okyanuslar ötesinden onu konuşuyoruz. Vallahi onun profilinde dolaşmak bana iyi geldi. Özgün ve yaratıcı bir profil görmeye hasret kalmıştım.

Haberin Devamı

Bir Instagram hesabının anatomisi: Lyn Slater

YAŞ, BİR DEĞİŞKEN DEĞİLDİR

Tesadüfi olayların büyük bir hayranı iseniz ve kadere inanıyorsanız (bir profesörün bir moda ikonu haline gelmesi gibi) Lyn’ın dünyasını kesinlikle ziyaret etmelisiniz.

Bir Instagram hesabının anatomisi: Lyn Slater

Lyn’ın dış görünüşü bana, 79 yaşındaki tasarımcı Vivienne Westwood’u anımsattı. Stilleri tamamen farklı tabii… Vivienne, hâlâ baştan aşağı aykırı bir duruş sergilerken, Lyn’ın moda anlayışı çoğunluğun estetik anlayışına uyan, standart ve güvenli. Tek ortak noktaları ikisinin de yaşın bir değişken olmadığını gözler önüne sermeleri.

MÜTHİŞ KADINLAR

Ahh bir de ikonik, kocaman gözlükleriyle müthiş kadın Iris Apfel var tabii… Geçen hafta 99 yaşına girdi. 99 yıldır yaşıyor olmasına mı şaşırmalıyım yoksa uzun yıllardır çizgisini asla bozmadığı stiline mi şaşırmalıyım, bilemiyorum. Lyn da Iris de Vivienne de aktif birer Instagram kullanıcısı. Profillerini mutlaka inceleyin. Profilleri de kendileri de hayret verici ve hayranlık uyandırıcı… Vivienne’i ‘@viviennewestwood’, Iris’i de ‘@iris.apfel’ hesaplarından takip edebilirsiniz.

Haberin Devamı

Bir Instagram hesabının anatomisi: Lyn Slater

KUSURSUZ GRİ SAÇLAR

Boyamayı reddettiği kusursuz gri saçları Lyn’a çok yakışıyor. Arada sırada 22 yıllık hayat arkadaşı Calvin’le yaptığı paylaşımları ise çok tatlı. Calvin’le karantina günlerinde çekilen bir fotoğrafının altına 22 yıllık ilişkilerini özetlediği bir yazı yazmış. “Birbirimizin tuhaflıklarına karşı sabırlı olmayı öğrendik” diyor. Henüz 29 yaşındayım ve duygu dolabımdaki tahammül şişesi dibini görmüş durumda ama bu cümleyi kulağıma küpe yaptım. Yakışmış mı? Haha! Ooo kelime oyunları, şakalar filan… Keyfim yerinde herhalde.

Bir Instagram hesabının anatomisi: Lyn Slater

Instagram Notu: 10/10

Sıradaki haber yükleniyor...
holder