Funda Duru Bir Instagram hesabının anatomisi: Ozan Güven
HABERİ PAYLAŞ

Bir Instagram hesabının anatomisi: Ozan Güven

Kemerlerinizi bağlayın. Ya da bağlamayın rahat oturalım. Bu köşede Instagram profiline sıkıştırılan, kimsenin hayal kırıklığına uğramadığı, mutsuz olmadığı, her şeyin yolunda gittiği ‘müthiş’ hayatları konuşuyoruz. Posta-Portre’nin bu haftaki konuğu Ozan Güven.

'Bana Charlie Chaplin’lik yaptırmayın’

2014’ten bu yana Instagram kullanıcısı ama öyle çok içli dışlı değil. Pek story paylaşmıyor. Haliyle öne çıkanlara eklediği bir şey de yok. En başından beri fotoğraflarında eksilmeyen iki isim var; Cem Yılmaz ve oğlu Ali Ateş. Oğluyla arkadaş gibi ve birlikte çok eğleniyorlar.

Haberin Devamı

Bir Instagram hesabının anatomisi: Ozan Güven

Sürekli birlikte tatile çıkıyorlar, kitap okuyorlar, kıymalı makarna yapıyorlar... Oğluyla paylaştığı bir fotoğrafın altına “Bir sarılırsın dünya durur, her şey geçer” yazmış. İşte öyle bir sevgi... Bu arada Ali Ateş, babasından daha olgun duruyor ve bakıyor.

Bir Instagram hesabının anatomisi: Ozan Güven

Profilini incelerseniz en az yakın arkadaşı Cem Yılmaz kadar komik biri olduğunu göreceksiniz. Vantilatörle fotoğraf paylaşıp “Fan’larımla Bodrum’da buluştuk” yazıyor, diyeyim siz anlayın. İlkokul 5 esprileri yapsa da yine de bağrımıza taş basıp yolumuza devam ediyoruz.

Derkennn karşıma havuç maskesi yaptığı bir fotoğraf çıktı. Tansiyon düşüren bu fotoğrafı hemen geçtim. Bu sefer de Charlie Chaplin kılığına girdiği bir fotoğrafa denk geldim. Altına da “Bana Charlie Chaplin’lik yaptırmayın” yazmış. Aman aman bir o eksikti.

Yalancılar ve sahtekarlar ansiklopedisi

“Okuyanlar okumayanlara anlatsın” diyerek Roelf Bolt’un ‘Yalancılar ve Sahtekarlar Ansiklopedisi’ni paylaşmış. Bugüne kadar su yüzüne çıkmış ya da çıkmamış en doğru yalanları, en başarılı sahtekarlıkları, sınır tanımayan düzenbazları bir arada toplayan enteresan bir eser.

Elimizi sallasak sahteliğe çarptığımız 21. yüzyılda “Ben bu kitabı okursam paranoyak olurum” diyorsanız hiç bulaşmayın. Bir arkadaşım kızdığı insanlara hakaret etmek yerine “Sahte” diyor artık. Öyle bir çağdayız.

Bir Instagram hesabının anatomisi: Ozan Güven

Neyse işte Instagram’da saatler harcayıp sahte yüzler ve hayatlar görüp üzerine bir de radyasyon yiyeceğinize bu kitabı okumak daha kaliteli zaman geçirmeniz için iyi bir alternatif olabilir. (Ağzını kapatan maymun emojisi)

Haberin Devamı

Unutulmaz diyalog

Oynadığı rollerin hakkını veren kaliteli oyunculardan biri. Son dönemde öyle talihsiz oyunculuklar izledik ki vasatı normal kabul edenler olabilir. Vasatın bu önlenemez yükselişi tat kaçırsa da neyse ki aralarda iyi işler izleyebiliyoruz. Henüz teslim olmadık yani...

‘Fi’deki Can Manay, ‘Annemin Yarası’ndaki Borislav karakteri “O iş öyle olmaz, böyle olur” dedirten performanslardı. Fakat her şeye rağmen çoğu kişinin aklına 19 yaşındaki magazin muhabiriyle girdiği diyalogla yer etti. Dozu epey kaçmış haklı bir çıkıştı. Yaşı tutanlar hatırlar. O videoda kurduğu cümlelerle Instagram hesabı açanlar bile oldu. (Bkz. @ickiliydibilmemne)

Bir Instagram hesabının anatomisi: Ozan Güven

Yakasını hiç bırakmayacak

Siz de benim gibi doğmadığı yılların hasretiyle yanıp tutuşan ve eski fotoğraflara bakmaktan keyif alan kimselerseniz paylaştığı çocukluk fotoğrafları hoşunuza gidebilir. Tatlı bir çocukmuş. Bir de çoğu fotoğrafın altına “İlişkiniz nasıl gidiyor Ozan Bey?” yazıp durmuşlar.

Haberin Devamı

Bir Instagram hesabının anatomisi: Ozan Güven

Dalga geçer gibi... Sanırım o talihsiz ama bir izleyenin bir daha izlediği meşhur video Ozan Güven’in yakasını hiç bırakmayacak. İçindeki çocuğu net görebildiğimiz annesiyle olan bu tatlı fotoğrafı profilin şampiyonu. Neden seçtiğimi de sormayın. Ben soruyor muyum size kimin fotoğrafını beğeniyorsunuz diye. Hahaha.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder