Funda Duru Bir Instagram hesabının anatomisi: Şevval Şahin
HABERİ PAYLAŞ

Bir Instagram hesabının anatomisi: Şevval Şahin

Kemerlerinizi bağlayın. Ya da bağlamayın rahat oturalım. Bu köşede Instagram profiline sıkıştırılan, kimsenin hayal kırıklığına uğramadığı, mutsuz olmadığı, her şeyin yolunda gittiği ‘müthiş’ hayatları konuşuyoruz. Posta-Portre’nin bu haftaki konuğu Şevval Şahin.

Bir Instagram hesabının anatomisi: Şevval Şahin

YOKSA BU BİR MENAJER TERÖRÜ MÜ?

Bu hafta yine olaylar bitmedi! Instagram çalkalandı! Döviz kurlarıymış, Covid-19 ikinci dalgasıymış hepsi hikaye! Bu haftanın bombası, gündemi son derece meşgul eden aşırı(!) önemli bir konuydu. Herkes işini gücünü bıraktı, ‘Şevval Şahin ne kadar Türkiyeli?’ derdine düştü.

Haberin Devamı

Hal böyleyken hem Instagram profilinin hem de bu olayın anatomisine hızlı bir göz bakalım… Şevval Şahin, tüm iyi niyetiyle katıldığı ‘Sorgu Sual’ programında adeta psikolojik şiddete uğradı. Programın sunucuları Merve Şahin ve Melis Özcan, Şevval Şahin’e sağlı sollu “İstiklal Marşı’nı kim yazdı?”, “Atatürk’ün herhangi bir sözünü biliyor musunuz?” gibi Şevval’ın tek kelime cevap veremediği sorular sordu.

Şevval, her şeye rağmen programın sonun kadar kalarak müthiş bir dirayet gösterdi ama program sonrası yaşadıklarını anlatan bir story serisi yayınladı Instagram’ından ve verilen sözler tutulmadığı için dava açacağını söylemiş. Bu story serisini profiline sabitlemiş, dilerseniz girip izleyebilirsiniz. Bu durumun bir noktada menajer terörü olduğunu da düşünmedim değil. Bu talihsiz olaydan sonra menajerini değiştirmiştir umarım.

Bir Instagram hesabının anatomisi: Şevval Şahin

ENTELEKTÜELLER VS. MİLLİYETÇİLER

İki üç gün boyunca yüzlerce story’de Şevval’e destek mesajları gördüm. Nitekim Şevval’in 90 binlerde olan takipçi sayısı 200 binlere kadar çıktı. İnsanların kimi linç edeceğine karar verememesi bence biraz trajikomikti. Gözlemlediğim kadarıyla entelektüeller ve entelektüelmiş gibi görünmek isteyenler Şevval Şahin’in yanında dimdik dururken, milliyetçiymiş gibi takılan kesim yerden yere vurdu. Şevval Şahin’in yüzde kaçı Türkiyeli, Türkiye konusunda ne kadar bilgisi var zerre umurumda değil, sizin de olmasın bence, çünkü bu konu hiçbirimizin işine yaramaz.

Bir Instagram hesabının anatomisi: Şevval Şahin

DERDİ OLAN ‘MISS TURKEY’ JÜRİSİNE YAZSIN!

Haberin Devamı

“Miss Turkey World birincisi seçiliyorsa ve Türkiye’yi temsil ediyorsa ülke hakkındaki konulara hakim olmalı” diyenleri bir noktada anlayabilirim ama bunun muhatabı Şevval Şahin değil, ‘Miss Turkey’in jürisidir. Derdi olan onlara yazsın. 21 yaşındaki Şevval Şahin sadece kendi olduğu için özür dileyecek değil ya! Dev hizmet ayağınıza geldi ve sizler için o jürinin isimlerini veriyorum: Tan Sağtürk, Özlem Süer, Amine Gülşe, Cihan Nacar, Bülent Cihantimur gibi isimlere şikayetinizi bildirebilirsiniz.

Miss Turkey birincisi olduktan hemen sonra estetiksiz fotoğrafları ortaya çıkınca da olay olmuştu. Şevval Şahin’in asla derdi bitmiyor! Acaba bu yarışmaya hiç katılmasa mıydı ya? Miss Turkey, internet sitesine altın harflerle “Miss Turkey Organisation Türk insanının özelliklerini ve imajını dünyaya en güzel şekilde anlatmak amacını taşır” yazmış. Miss Turkey’in kişisel fikridir bu. İmajımızı dünyaya bu şekilde anlatmak istiyorlarsa ya da sistem açıkları varsa bu Türkiye halkının sorunu değil bence. Şişşt şişşt sakin ol, sinirlerine hakim ol…

Haberin Devamı

Bir Instagram hesabının anatomisi: Şevval Şahin

TÜM BU SANSASYONA RAĞMEN…

Tüm bu sansasyona rağmen kendisinin hayli kaliteli bir profili var. Bir modelden de ancak böyle bir profil beklenirdi. Benim için profilin favorisi vahşi görünümlü Bengal cinsi evcil kedisiyle olan fotoğrafları. “Ruh eşim” dediği sevgilisi Yiğit Marcus Aral’la çok fotoğrafı yok ama hayli uyumlu görünüyorlar. Markus, bu tatsız olayda kendi profilinden yaptığı paylaşımlarla Şevval’e destek verdi.

Bravo! Ayrıca bilmemek ayıp değil, öğrenmeye kapalı olmak ayıp bence. Şevval Şahin de “Bilmiyorum ama bana ne, öğrenmeyeceğim de…” gibi bir beyanda bulunmadığına göre “so what?” (nedir yani?) arkadaşlar! Ha, bir de yeni doğan isim önerisi olarak, soyadınız ‘ş’ harfi ile başlıyorsa çocuklarınızın adını ‘ş’ harfi ile başlayan bir isim koymayın bence. Zor söyleniyor…

Bir Instagram hesabının anatomisi: Şevval Şahin

Instagram Notu: 8/10

Sıradaki haber yükleniyor...
holder