Funda Duru Bir Instagram hesabının anatomisi: Süren Bayan
HABERİ PAYLAŞ

Bir Instagram hesabının anatomisi: Süren Bayan

Kemerlerinizi bağlayın. Ya da bağlamayın rahat oturalım. Bu köşede Instagram profiline sıkıştırılan, kimsenin hayal kırıklığına uğramadığı, mutsuz olmadığı, her şeyin yolunda gittiği ‘müthiş’ hayatları konuşuyoruz. Posta-Portre’nin bu haftaki konuğu Süren Bayan.

Bir Instagram hesabının anatomisi: Süren Bayan

TÜRKİYE’NİN İLK KADIN MOTOVLOGGER’I

Bu hafta huzurlarınıza Süren Bayan’ı getirdim. Türkiye’nin ilk kadın MotoVlogger’ı olan Mihrican Yurdakul Elbasan’dan bahsediyorum. (MotoVlogger: Motosiklet sürerken videolar çeken kimse) İlk defa bir motosiklet sürdüğünde 17 yaşındaymış.

Haberin Devamı

O zamana kadar arabada bile üşüyen bir prenses olduğunu söylüyor. Aynı isimli YouTube kanalına girerseniz ekipman temizliğinden motor zinciri yağlamaya kadar her şeyi bulabilirsiniz. Pembe sırt çantasını takıyor ve Kavala’dan Roma’ya kendi tabiriyle ‘kız başına’ yollara koyuluyor.

Ben de cinsiyetlerimizden önce insan olduğumuzu kutsayarak bu kural tanımaz cesur kadının profilini en cool kadın profillerinden biri ilan ediyorum.

Bir Instagram hesabının anatomisi: Süren Bayan

‘BURNING MAN DESEM BEĞENİRDİNİZ AMA TUZ GÖLÜ’

Profili, bugüne kadar yazdığım birçok ünlü ve Instagram ünlüsünün profilinden daha orijinal ve heyecan verici. Bazen popüler kültürü de alaya alıyor. Tuz Gölü’nde motosikletinin fotoğrafını paylaşmış ve “Burning Man olsa beğenirdiniz ama Tuz Gölü” yazmış. Komik sayılır.

Bu saçının bir kısmı bazen mavi bazen mor olan rengarenk kadına motosikletle ilgili ne sorarsanız anında cevap alıyorsunuz. Geçen yıllarda dünyaya bir kız bebek getirmiş. Anne olmanın onun dünyasındaki yansımasını “300 kilometre hızla gitmenin heyecanı neymiş ki, içinde bir kalp taşımanın yanında” cümlesiyle ifade etmiş.

Benim için anlaşılması zor ama etkileyici bir tanımlama. Şimdiyse kızı Zeynep’le birlikte motorla Avrupa turuna çıkma hayalleri kuruyor. Rotasını da hazırlamış. Tüm detaylara profilinden ulaşabilirsiniz. Umarım hayaline giden yolun taşı, tümseği olmaz.

Bir Instagram hesabının anatomisi: Süren Bayan

PRENSES OLMA KAHRAMAN OL

Süren Bayan, Tiburon’la ortak bir proje başlatmış. ‘Prenses Olma Kahraman Ol’ konseptinde bir t-shirt tasarlamışlar. Bu proje beyaz atlı prensini bekleyip prenses olmak yerine beyaz atını kendin alıp hayatının kahramanı olmanın önemini vurguluyor.

Haberin Devamı

Elde edilecek gelirin bir kısmı yüksek öğrenimini sürdürmek için desteğe ihtiyacı olan kadınlara burs olarak verilecek. Bir de proje kapsamında kısa bir manifesto filmi çekmişler. Videoya profilindeki linkten ulaşabilirsiniz. Süren Bayan bu videoda “İlk motorumu akıllı telefonumdan daha ucuza aldım.

Üzerime basan 16 milyonluk şehir, bir anda lunaparka dönüştü” diyor. Müthiş değil mi! Ne yalan söyleyeyim, videoyu izledikten sonra bir motosiklete atlayıp dağ, tepe, okyanus geçerek Antarktika’ya gidesim geldi.

Bir Instagram hesabının anatomisi: Süren Bayan

PRENSLER YETERİNCE İLGİ ÇEKİCİ DEĞİL, HEP OLAYIN SONUNA YETİŞİYORLAR

Hem zaten prenses olmak aşırı sıkıcı olmalı. Artık masallar da değişti bana göre. Sindirella ayakkabılarını eline alıp koşmayı akıl edebiliyor. Pamuk Prenses tam elmayı ısıracakken bir elma kurdu gördü ve Kötü Kraliçe’ye dil çıkarıp elmayı çöpe attı.

Hem zaten prensler de yeterince ilgi çekici değil. Hep olayın sonuna yetişiyorlar. Bu söylediklerimin aksini kim iddia edebilir ki...

Haberin Devamı

Bir Instagram hesabının anatomisi: Süren Bayan

Sıradaki haber yükleniyor...
holder