Funda Duru Bir Instagram hesabının anatomisi: Teoman
HABERİ PAYLAŞ

Bir Instagram hesabının anatomisi: Teoman

Kemerlerinizi bağlayın. Ya da bağlamayın rahat oturalım. Bu köşede Instagram profiline sıkıştırılan, kimsenin hayal kırıklığına uğramadığı, mutsuz olmadığı, her şeyin yolunda gittiği ‘müthiş’ hayatları konuşuyoruz. Posta-Portre’nin bu haftaki konuğu Teoman.

Galaksimizin en cool depresifi: Teoman

Bir Instagram hesabının anatomisi: Teoman

Teoman’ın Dünyalı olduğuna inanan var mı? Bence o, başka bir gezegende doğdu, büyüdü ve artık orada her ne halt yediyse ceza olarak Dünya’ya gönderildi. Dünya ve Dünyalılarla olan uyumsuzluğunun başka bir açıklaması olamaz. Hahaha! Katıldığı bir televizyon programındaki sözlerini aynen aktarıyorum: Aklım aslında bir karış havadadır benim. Yaptığım şeyler birbirinin tersidir. Özellikle ilişki konusunda güzel giden şeyleri berbat ederim. Birisini hem severim hem onu üzerim. Kimseye güvenmem, kendime de güvenmem zaten… Bu sözler üzerine düşündüm ki aslında hepimiz biraz Teoman’ız. Fakat mutsuzluk, uyumsuzluk ve aykırılık en çok ona yakışıyor. Galaksimizin en cool depresif insanı olabilir. Teoş, n’aaapsın tabiatı böyle…

Haberin Devamı

‘Teoman bir yaşam tarzıdır’

Bir Instagram hesabının anatomisi: Teoman

Geçenlerde ‘@2000lerde’ isimli bir hesap 2002 yılında çekilmiş bir videoyu “Teoman bir yaşam tarzıdır” sözleriyle paylaşmış. Teoman da (muhtemelen kendisi değil ama sosyal medyasından sorumlu kişi) bunu hemen @teoman_official sayfasında paylaşmış. Videoda olaylar şöyle gelişiyor: Ödül törenimsi bir organizasyonda olmalılar ve çeşitli ünlüler arkalı önlü koltuklarda oturuyor. Fonda kıpır kıpır bir müzik çalmakta. Teoman da tüm mutsuzluğuyla koltuktaki yerini almış. Önünde oturan Mustafa Sandal ise öyle mutlu ki, hayatı bir lokmada yemek istercesine bir coşku içinde, oturduğu yerden şarkıya ardı kesilmeyen alkışlarıyla eşlik ediyor. Mustafa Sandal, bir de nedense güneş gözlüğü takmış. Hayatının ışıltısından nazik gözlerinin zarar görmesini istemez tabii… Peki, tüm bu coşku içinde Teoman ne yapsa beğenirsiniz? SADECE DURUYOR. Aklından “Ben kimim ve bu dünyaya neden geldim? Haydi dünyaya geldim, peki burada ne işim var” diye geçirmiyorsa Antarktika’daki penguenlerin yumurtasında bulunan DDT olayım. (DDT: çok zehirli ve uzun yıllar canlı bünyesinde kalabilen bir tarım ilacı.) Beklenmedik anda böyle çevre duyarı kasarım işte! Şaşırırsınız. Bakın, içimdeki Greta Thunberg’dir bu.

Haberin Devamı

Teoman tipi mutsuzluk tanımları

Bir Instagram hesabının anatomisi: Teoman

Hesabı ilk açtığında, beyaz bir kağıda “Bu benim hesabım, Teo” yazıp bir de o kağıtla fotoğrafını çektirip paylaşmış ancak hesabı kendi yönetmediği o kadar belli ki... Kesin birisi “Abi, sen yine de bir Instagram aç, yeni dünya oradan dönüyor” demiştir de zorla hesap açmıştır. Paylaşım yapmaya sabrı olacağını zannetmiyorum. Instagram’ını yöneten kişinin Teoman hakkında, Teoman’dan daha çok şey bildiğine eminim… Haha! Gerçek bir Teoman arşivine ulaşmak isteyenler hesabı heyecan ve merakla takip edebilir. Paylaşımların altında eski röportajlarında söylediği aforizmalardan şarkı sözlerine kadar neler var neler… “Şarkı yazarken eski depresyonlarından ödünç alıyor insan” demiş mesela bir ara. Şaşırdık mı? Hayır! Ekşi Sözlük’te ‘Teoman tipi mutsuzluk tanımları’ diye bir başlık olduğunu biliyor muydunuz? Bir de bu başlık altında tam 23 sayfa entry girilmiş. Havaalanında kayıp bir bavul gibi olmak, sonbahardaki boş bir yüzme havuzu, bir yaz günü üşümek daha neler neler… Bu dipsiz kuyudan çıkamayız arkadaşlar!

Haberin Devamı

Şakalı ve şakasız sözler bir yana...

Bir Instagram hesabının anatomisi: Teoman

Yukarıdaki tüm şakalı ve şakasız sözlerim bir yana, Teoman’ın hayata karşı duruşunu hep sevmişimdir. Bir bar taburesi üstünde babasının öldüğü yaşta çok güzel şarkılar hediye etti dinleyenlerine. Babasını henüz 2,5 yaşındayken kaybetmiş. Bu travma üzerine “Haksızlığa uğradım duygusuyla büyüdüm” demiş.

Bir şarkısında da anlatıyor, acınmanın onu en çok acıtan duygu olduğunu.... “Hiç acındı mı ki sana? Nereden biliyorsun o duygunun seni acıttığını?” diye sorulduğunda, şöyle demiş: “Bana acınması çocukken canımı çok acıtırdı. Babamın öldüğünü duyanlar yüzüme karşı ‘Ah vah’ dediklerinde kırılırdım. O insanlardan da nefret ederdim. Oradan biliyorum acınma duygusunun acıttığını.” Kendini böyle iyi, böyle savunmasız, böyle içten anlatan bir rock star’ı olduğu için Türkiye şanslı! Teoman hakkında daha çok şey öğrenmek isterseniz kendi hayatını yazdığı ‘Fasa Fiso’ kitabını okuyabilirsiniz. Başyapıt olmasalar da ‘Romantik’ ve ‘Balans ve Manevra’ filmlerini de çok severdim. İsterseniz izleyin, istemezseniz izlemeyin. Teoman’a ne!

Instagram Notu: 9/10

Sıradaki haber yükleniyor...
holder