Funda Duru Ece Mumay: 10 yaşından beri kendi şarkılarımı yazıyorum
HABERİ PAYLAŞ

Ece Mumay: 10 yaşından beri kendi şarkılarımı yazıyorum

Ece Mumay kimdir?

1998 yılında İstanbul’da doğdum. Gazeteci bir ailenin ikinci çocuğuyum. Çekirdek ailem olmak üzere herkesin bir gazetecilik geçmişi var. İlkokulu bir Amerikan kolejinde tamamladım. Liseye İstanbul Teknik Üniversitesi Devlet Konservatuvarı’nda tam zamanlı olarak başladım. Yıllardır eğitimini aldığım ve çok istediğim gitar bölümüne kontenjan yetersizliğinden giremediğim için üç sene klasik kemençe eğitimi aldım. Lise 4’te gitar aşkım beni okul değiştirmeye teşvik etti çünkü aynı okulda bölüm değiştirmek lisansa geçene dek mümkün değildi. Lise 4’te İstanbul Üniversitesi Devlet Konservatuarı’na tam zamanlı geçiş yaptım ve hâlâ üniversite hayatıma devam ediyorum.

Haberin Devamı

Ece Mumay: 10 yaşından beri kendi şarkılarımı yazıyorum

‘Peri’ şarkısını hangi duyguyla yazdın?

‘Peri’ aslında Özbekçe seslendirilmiş bir eser. Şarkıyı sosyal medyada gezinirken tesadüfen bir yerde duydum ve günlerce aklımdan çıkaramadım. Sonra dedim ki “Neden bir Türkçe versiyonu da olmasın?” Bir gecede sözlerini değiştirip Türkçe versiyonunu yaptım. Ekipçe çok sevmemizin ardından sancılı bir izin alma süreci geçirdik. Hiçbirimiz için kolay olmadı. En sonunda ben bizzat şarkının icracısıyla iletişime geçtim, kendisine yaptığım Türkçe versiyonu attım ve şarkının haklarını vermeyi kabul etti.

‘Peri’nin klibi bir lunaparkta geçen enerjik bir klip. İçindeki çocukla aran nasıl? Hâlâ iletişim halinde misin?

Benim içimdeki çocuk aynı zamanda dışımda. Çevremde yaşımdan daha olgun davrandığımı söyleseler de bence hâlâ çocuk gibiyim.

MUCİZELERE İNANMAYAN BİR İNSAN NASIL SANAT YAPABİLİR Kİ?

Masal gibi bir klip çekmişsiniz. Masallara ve mucizelere inanır mısın?

Mucizelere inanmayan bir insan nasıl sanat yapabilir ki? Şu hayatı yaşıyorsak güzelliği mucize kaynaklıdır. Klipte tamamen kendi hayal gücümü kullandım. Yönetmenimiz Enes Bilal Taşçı’nın katkılarıyla da ortaya çok samimi ve tamamen bir kız çocuğunun hayal dünyasını yansıtan bir klip çıktı.

HÜZÜNLENDİĞİMDE ARABESK DİNLERİM

Sen kimleri dinliyorsun?

Mariah Carey, Christina Aguilera, Jessie J… Bunlar vokal olarak kendime ufak yaşlarımdan beri örnek aldığım isimler. Ancak benim için Jennifer Lopez çok başka bir yerde. Sahne ve medyatik duruşuyla herkes tarafından yıllardır örnek alınan bir isim. Şarkılarına da kendisine de ayrı bir yakın hissediyorum. Bunlar dinlediğim ve örnek aldığım birkaç isim. Fakat hüzünlendiğimde arabesk dinlerim. Bunun yanı sıra Alman rap dünyasından Loredana’nın çok büyük bir hayranıyım.

Haberin Devamı

İnsanın kendini anlatması zordur ama sence sen nasıl birisin?

Ben çok sıkılgan biriyim. Yeri geliyor aynı renk ojeyle üç gün gezemiyorum. Yeni yerler görmeyi, yeni şeyler keşfetmeyi çok seviyorum. Geçinmesi kolay biriyim. İnsanlara zorluk çıkarmam. Fakat profesyonel ortamda çok zor beğenirim. Bu zaman zaman sıkıntı yaratabiliyor. Çok aileci biriyim. Düzen insanıyım.

Müzik seni ilk ne zaman içine çekti? Müzikle ilgili ilk anını hatırlıyor musun?

Ben sekiz yaşından beri gitar çalıyorum, 10 yaşından beri kendi şarkılarımı yazıyorum. Müzikle ilgili ilk anılarım hatırlayamayacağım kadar eski.

Hangi enstrümanları çalıyorsun ve kaç dil konuşuyorsun?

Haberin Devamı

Gitar, piyano ve klasik kemençe çalabiliyorum. İyi derecede İngilizce ve Almanca, orta derecede İspanyolca biliyorum.

Ece Mumay: 10 yaşından beri kendi şarkılarımı yazıyorum

KARİYERİMİN EN PARLAK DÖNEMİNDE BENİ MOTİVE EDECEK SAHNEDEN TÜM MESLEKTAŞLARIM GİBİ MEN EDİLDİM

Pandemide yaşamınla ve dünyayla ilgili bir aydınlanma yaşadın mı? Süreci nasıl geçirdin ve geçiriyorsun?

Pandemi benim için çok verimli geçti. Bolca ürettim, dinlendim. Fakat kariyerimin en parlak döneminde beni en motive edecek sahneden tüm meslektaşlarım gibi men edildim. Konserlerin başlamasını iple çekiyorum.

Hayatında işler yolunda gitmediğinde, kendini o sorunun içine nasıl konumlandırıyorsun ve oradan nasıl çıkıyorsun? Bunalımdan çıkış kitin var mı?

Keşke öyle bir kitim olsaydı… Bunu çok isterdim. Duygusal yönüm kuvvetli olduğu için günlük hayatımda yaşadığım bir sorunu iş hayatıma yansıtmaktan kendimi alıkoyamıyorum.

Seni daha önce hiç dinlememiş birine müziğini anlaması için hangi üç şarkını dinlemesini önerirsin?

‘Galaksi’, ‘Ax Pişti Te Yar’ ve ‘Senden Sonra’.

GELECEK KAYGISI YÜZÜNDEN GÜN İÇİNDE YAŞADIĞIM GÜZELLİKLERİN FARKINA VARAMIYORUM

Yaşamla ilgili en kaygılı olduğun konu ne?

Gelecek… Çoğu zaman bu kaygı yüzünden günümüzde yaşadığım güzelliklerin farkına bile varamıyorum.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder