Funda Duru Yeryüzünden Notlar: Yeni nesil prensesler cesaretin ve iyiliğin peşinde
HABERİ PAYLAŞ

Yeryüzünden Notlar: Yeni nesil prensesler cesaretin ve iyiliğin peşinde

Disney, bu yıl dünya çapında 23-29 Ağustos tarihlerini ‘Prenses Haftası’ olarak ilan etti. Süreç bugüne dek uzadı. Disney, ‘Cesaret ve İyilik Masalları’ adlı seride, çocuklara ‘daha iyi bir dünya için’ ilham vermeyi amaçladı ve Büyük Prenses Kutlaması kapsamında sevilen 14 Disney prensesinin yeni maceralarını sundu. Detayları The Walt Disney Company Türkiye, İsrail, Yunanistan Kurumsal İletişim Kıdemli Müdürü İdil Şenerdi Barry ile konuştuk.

Yeryüzünden Notlar: Yeni nesil prensesler cesaretin ve iyiliğin peşinde

İdil Şenerdi Barry kimdir?

1979 Ankara doğumlu İdil Şenerdi Barry, 2002 yılında Bilkent Üniversitesi, İşletme ve Bilgi Yönetimi bölümünden şeref listesinde, bölüm üçüncüsü olarak mezun oldu. 2005’te Suffolk Üniversitesi’nde (Boston, ABD) Pazarlama ve Marka Yönetimi alanında yüksek lisansını tamamladı. 2011’den bu yana The Walt Disney Company’de görev yapan Barry; Türkiye, İsrail ve Yunanistan (TIG) bölgesinde Disney’in çatı marka ve farklı faaliyet alanlarının ilgili hedef kitlelerine yönelik içerik, ürün ve kampanya iletişimlerini yönetiyor. İdil Şenerdi Barry, iş hayatı dışında klasik gitar, yoga ve yelken sporu ile profesyonel olarak ilgileniyor.

Haberin Devamı

Yeryüzünden Notlar: Yeni nesil prensesler cesaretin ve iyiliğin peşinde

Çocukların masal dinleyerek, okuyarak büyümesi daha iyi bir dünya için ne kadar önemli sizce?

Masallar çocukların hayal gücünü geliştiren, onları hayal kurmaya teşvik eden, cesaretlendiren kıymetli kaynaklardır. Masallar çocukları hayata hazırlar, kitap okumayı sevdirir, araştırmaya teşvik eder. Doğru mesajların iletildiği masal kitaplarıyla büyüyen çocuklar hem kendilerine hem de içinde bulundukları topluma faydalı bireyler olurlar.

RAPUNZEL, KRALLIĞINA GÖKYÜZÜ GÖZLEMEVİ AÇIYOR!

Yeniden yorumlanan ‘Ariel’, ‘Rapunzel’ ve ‘Monana’ hikayelerinde çocukları bilinenin aksine ne gibi sürprizler bekliyor?

Meraklı, maceracı ve özgür ruhlu Ariel’in hikayesinde su altında atıldığı yepyeni macerasında, sahip olduğu özellikleri kullanarak nasıl başarılı olduğuna ve takım çalışmasının önemine dikkat çekiliyor. Bir diğer hikayede yaratıcı, kararlı, çalışkan ve özverili Rapunzel’in krallıklarında herkesin faydalanabileceği bir gözlemevi kurma macerasına şahit oluyoruz. Moana’nın hikayesinde ise kendisinin merhametli, iyimser, umut dolu ve azimli karakter özelliklerini kullanarak doğanın gücünü keşfedişi ve okyanustaki tüm canlıları korumaya yönelik macerası konu ediliyor.

Haberin Devamı

Yeryüzünden Notlar: Yeni nesil prensesler cesaretin ve iyiliğin peşinde

SİHİRLİ BİR PROJE

Masallar küçük bir iyiliğin dahi dünyayı değiştirebileceğini söyler. Sizce bu proje dünyada neleri değiştirecek?

Cesaret ve iyilikseverlik tüm Disney prenseslerimizde öne çıkan en temel karakter özelliklerinden ikisi. Bu proje sayesinde hem çocuklarımızın içlerindeki gücü keşfederek kendilerini ve becerilerini daha iyi tanımalarına rehberlik etmek; hem de çevrelerine iyilik ve cesaret öyküleriyle örnek olmuş çocuklarımızın hikayelerini Türkiye’nin dört bir köşesindeki yaşıtlarına duyurarak daha fazla çocuğa ilham vermeyi hedefledik.

Hikayelerimizden ve kahramanlarımızdan aldığımız ilhamla cesaretin ve iyiliğin dönüştürücü gücünü tüm çocuklarımıza hatırlatmak ve onların yaşamlarına değer katan anlar yaratabilmek hedefiyle çıktığımız bu yolda SosyalBen Vakfı iş birliğinde sihirli bir projeye imza attığımıza inanıyorum.

Haberin Devamı

Yeryüzünden Notlar: Yeni nesil prensesler cesaretin ve iyiliğin peşinde

Sıradaki haber yükleniyor...
holder