Furkan Lüleci YouTuberlar ile dünyayı gezmek…
HABERİ PAYLAŞ

YouTuberlar ile dünyayı gezmek…

Dünyayı keşfetme, farklı kültürleri deneyimleme fikrinin kulağa ne kadar heyecan verici geldiğini söylememe gerek yok. Özellikle, herkesin birer içerik üreticisi olduğu bu günlerde sosyal medya üzerinden paylaşılan içerikler merak duygusunu oldukça fazla tetikliyor.Peki dünyayı keşfetmek, binlerce kilometre ötede yaşayan toplumları ve kültürleri tanımak gerçekten zor mu?

Gezgin misiniz, turist mi?

Uçak biletleri pahalı, döviz kurları yüksek, dünyada ekonomik krizin faturası her geçen gün ağırlaşıyor. Bu şartları göz önünde bulundurduğumuzda dünyayı keşfetmek imkansıza yakın gibi görünüyor olabilir. Aslında öyle değil. Dünyayı keşfetmek için kendinize şu soruyu sormanız gerekiyor: Gezgin miyim yoksa turist mi?

Haberin Devamı

Konforlu bir tatil mi istiyorum, yoksa konforu bir kenara bırakarak keşfetmek istediğim ülkedeki herhangi bir vatandaş gibi mi yaşamak istiyorum? Bir gezgin olarak seyahat etmekle başka bir ülkede tatil yapmak arasında bir uçurum kadar fark var.

Bugün ve önümüzdeki günlerde dünyayı çok az parayla seyahat eden, seyahat giderlerini bileklik satarak ve sosyal medyadan gelir elde eden, konaklamayı CouchSurfing gibi platformlar aracılığıyla ücretsiz bir şekilde gerçekleştiren içerik üreticilerini, kısaca YouTuberları tanıyacağız.

 YouTuberlar ile dünyayı gezmek…

18 yaşındaki Halil, bileklik satarak dünyayı geziyor

Halil Kaptan henüz 18 yaşında. Dünyayı gezmeye Asya’dan başlamaya karar verdiğinde cebinde sadece 70 dolar vardı. Gürcistan’ı, Azerbaycan’ı, Hindistan’ı, Sri Lanka’yı, Malezya’yı keşfetti. Şimdi ise yeni rotası Tayland…

Halil’e birkaç soru sordum:

Tek bir seçeneğin olsa hangi şehirde yaşamak ve ne iş yapmak isterdin?

  • Bodrum’da yaşamak ve manav olmak isterdim. 

Sence sosyal medyadan seyahatin için elde etmen gerektiği kadar gelir elde ediyor musun?

  • Elimden geldiği kadar masraflarımı sosyal medyadan karşılamaya çalışıyorum. Çok fazla olmasa da kendime yetecek kadar gelir elde edebiliyorum. Dünyayı gezerken sosyal medya benim tek yol arkadaşım diyebilirim.

Kendinde en sevdiğin ve hiç sevmediğin iki özelliğinden bahseder misin?

  • Sadece kendimi düşünüyorum ve bu huyumu hiç sevmiyorum. Hayvanları ve doğayı çok seviyorum, hatta kendimden daha fazla değer veriyorum.

Halil’in videolarını YouTube üzerinden izleyebilir, gerçek zamanlı paylaşımları için Instagram hesabına göz atabilirsiniz. Halil gibi dünyayı gezen ve farklı kültürleri olduğu gibi yansıtan onlarca YouTuber var. Kimisi Asya’da, kimisi Latin Amerika’da. Ancak hepsinin ortak bir amacı var. Dünyada gidilmedik yer bırakmadan takipçileri için her ayrıntıyı şeffaflıkla kadrajlarına taşımak.

Haberin Devamı

Kısa kısa…

  • Whatsapp’ın birden fazla telefon ekleme özelliği teste sokuluyor.
  • Mobil kripto bankacılık aplikasyonu Metavest, 1.6 milyon Dolar tohum yatırım aldı.
  • Online psikolog uygulaması Terappin, 1.1 milyon Dolar yatırım aldı.
  • Google Pixel Buds Pro resmi olarak tanıtıldı.

YouTuberlar ile dünyayı gezmek…

 

Bu arada…

TikTok, Vietnam’da uygulama içi oyun oynamaya imkân veren yeni bir özelliği test ediyor. Şirketin, bu özellik ile kullanıcıların uygulama içinde geçirdiği süreyi uzatmayı hedeflediği belirtiliyor. Ayrıca Güneydoğu Asya’da oyun oynama alışkanlığını yaygınlaştırmayı amaçladığı öne sürülüyor.

Spotify, seçkin sanatçıların profillerinde NFT koleksiyonlarını tanıtabilecekleri yeni bir özellik üzerinde çalıştığını duyurdu. Şimdilik yalnızca ABD'deki Android kullanıcılarının erişimine açılan özellikten kısıtlı sayıda sanatçı faydalanabiliyor.

Netflix, reklamlı abonelik modelini bu senin sonunda kullanıcılarına sunmaya hazırlanıyor. Bilindiği gibi Netflix 10 yıl boyunca ilk defa 2022’nin ilk aylarında abone kaybetmiş, yaklaşık 200 bin kişi Netflix aboneliğini sonlandırmıştı. Ekonomik ve küresel yaşanan krizin olumsuz etkinlerini önümüzdeki günlerde de göreceğini düşünen şirket, reklamlı abonelik modeli ile kullanıcılarına daha uygun fiyatlı planlar sunmayı hedefliyor.

Haberin Devamı

YouTuberlar ile dünyayı gezmek…

Sıradaki haber yükleniyor...
holder