Gizem Onar Daha sağlıklı görünen bir cilt için 10 bakım sırrı
HABERİ PAYLAŞ

Daha sağlıklı görünen bir cilt için 10 bakım sırrı

Dermatologların önerdiği bu genel cilt bakım ipuçları hemen hemen herkese fayda sağlayabilir. 

1- Dışarı çıkmadan önce her gün güneş kremi sürün 

Güneş kremi, genç kalmamıza yardımcı olup, cilt yaşlanmasını gerçekten yavaşlatabilir. Ayrıca cilt kanserini önlemeye de yardımcı olabilir. Geniş spektrumlu koruma, SPF 30 (veya daha yüksek) ve suya dayanıklılık sunan bir güneş kremi kullanın. 

2- Sigara içmeyin 

Sigara içmek cildinizin yaşlanmasını hızlandırır. Sigara içerseniz, yaralarınızın iyileşmesi de daha uzun sürer. Ve araştırmalar, sigara içmenin sedef hastalığı dahil olmak üzere bazı cilt hastalıklarını kötüleştirdiğini ortaya koydu. 

Haberin Devamı

3- Cildinizde cilt kanseri olup olmadığını kontrol edin

Bu cilt kanserini erken bulmanıza yardımcı olabilir. Diğerlerinden farklı bir nokta veya değişen, kaşınan veya kanayan bir nokta fark ederseniz, bir dermatoloğa görünmek için randevu alın.

 4- Bronzlaşmış görünmeyi seviyorsanız bir self-tanner kullanın

İçeride veya dışarıda bronzlaştıkça cildinizi erken yaşlandırırsınız. Ayrıca cilt kanserine yakalanma riskinizi de artırırsınız. Bir self-tanner, risk almadan size istediğiniz görünümü verebilir. Cildinizi sağlıklı tutmak için, self-tanner kullanırken bile güneşten korumak istersiniz. 

5- Cildinizin ihtiyaçlarına uygun cilt bakım ürünleri kullanın

Cilt tipiniz nedir - yağlı, kuru, normal, karma veya hassas? Bir cilt rahatsızlığınız mı var mı? Cildinizin ihtiyaçları için formüle edilmiş ürünler kullanmak, cildinizin en iyi şekilde görünmesine ve hissetmesine yardımcı olacaktır.

6- Cildinizi temizleme dürtüsüne karşı koyun

Çok terliyorsanız veya ciddi bir sivilcelenmeniz varsa, cildinizi fırçalamak veya kese yapmak ama yapmayın! Ovma cildinizi tahriş eder ve bu da sivilce de dahil olmak üzere herhangi bir cilt durumunu kötüleştirebilir. 

7- Uyanırken, yatmadan önce ve terledikten sonra yüzünüzü yıkayın

Uyandığınızda yıkamak, uyurken yüzünüze çöken kir ve bakterileri temizler. Yatmadan önce, cildinizde olabilecek makyajı temizlemeyi unutmayın. 

8-Yüzünüzü nazikçe yıkayın

Haberin Devamı

Nazik temizlik cildin en iyi şekilde görünmesine yardımcı olur. Yüzünüzü nazikçe temizlemek için ılık suyla ıslatın. Ardından hafif bir temizleyici uygulayın, temizleyiciyi parmak uçlarınızla dairesel hareketlerle nazikçe uygulayın. Temizleyiciyi tamamen durulayarak ve temiz bir havluyla yüzünüzü nazikçe kurulayarak bitirin.

9-Daha az stres 

Stresi yönetmenin sağlıklı yollarını bulmak cildinize de yardımcı olabilir. Sedef hastalığı ve egzama gibi bazı cilt hastalıkları, genellikle kişi gerçekten stresli hissettiğinde ortaya çıkar. Stres ayrıca akne, egzama, sedef hastalığı ve gül hastalığı dahil olmak üzere birçok cilt rahatsızlığında artışa neden olabilir. 

10- Cildinizle ilgili bir şeyden hoşlanmıyorsanız, kurul sertifikalı bir dermatoloğa görünün

Cildimiz söz konusu olduğunda dermatologlara danışmak en sağlıklısıdır. Bu doktorlar binlerce farklı cilt hastalığını teşhis edip tedavi ediyor. Ayrıca, insanların güvenli bir şekilde gençleşmesine ve ciltlerine bakmalarına yardımcı olmak için gereken uzmanlığa sahiptirler.

Haberin Devamı
Sıradaki haber yükleniyor...
holder