Gizem Onar Doğru makyaj yapma teknikleri
HABERİ PAYLAŞ

Doğru makyaj yapma teknikleri  

Makyaj kendini ifade etme şeklidir, doğal güzelliğinizi artırmanıza ve gösterişli bir görünüm yaratmanıza yardımcı olabilecek bazı popüler makyaj ipuçlarını sizler için sıraladım:

-Makyaj yapmadan önce temiz ve nemli bir yüzle başlayın. Pürüzsüz bir tuval oluşturmak için cilt tipinize uygun nazik bir temizleyici ve hafif bir nemlendirici kullanın. 

-Nemlendirdikten sonra makyaj bazı uygulamak, makyajınız için pürüzsüz bir temel oluşturmanıza yardımcı olur. Gözeneklerin görünümünü en aza indirmeye, ince çizgileri doldurmaya ve makyajınızın daha uzun süre dayanmasına yardımcı olur. 

Haberin Devamı

-Cilt tonunuza ve tipinize uygun bir fondöten seçin. Kusursuz bir karışım sağlamak için çene çizginizde test edin. Daha doğal bir bitiş için hafif bir fondöten kullanmayı tercih edin. 

-Gözaltı halkaları, lekeler veya kızarıklıklar gibi ekstra kapatıcılık gerektiren alanlara kapatıcı uygulayın. Cilt tonunuza uygun bir gölge kullanın veya alanı aydınlatmak için gözaltı halkaları için bir ton daha açık kullanın. 

-Fondöteninizin daha uzun süre dayanmasını sağlamak ve parlamayı en aza indirmek için, üzerine hafif bir yarı saydam pudra sürün. Yağın birikme eğiliminde olduğu T bölgesine (alın, burun ve çene) uygulayın.

-Bakımlı kaşlar, yüzünüzü çerçevelemede önemli bir fark yaratabilir. Seyrek alanları doldurmak ve tanımlanmış bir şekil oluşturmak için doğal kaş renginize uyan bir kaş kalemi veya pudra kullanın. 

-Göz renginizi tamamlayan göz farı tonları uygulayın ve kusursuz bir görünüm için onları iyice karıştırın. Kirpik çizginizi belirginleştirmek için göz kalemi kullanın ve kirpiklerinize hacim ve uzunluk eklemek için maskara ile bitirin. 

-Yüzünüze sağlıklı renk eklemek için yanaklarınızın elmacık kemiklerine allık uygulayın.

-Son olarak ruj veya dudak parlatıcısı uygulamadan önce kesinlikle dudak nemlendiricisi uygulayın.

 

Sıradaki haber yükleniyor...
holder