Gizem Onar Kendinize nasıl daha iyi bakabilirsiniz?
HABERİ PAYLAŞ

Kendinize nasıl daha iyi bakabilirsiniz?

Sağlıklı olmayı yeni yılla ilişkilendirme eğiliminde olmalıyız, ancak neşe ve sağlık için çabalamak tüm yıl boyunca devam etmeli. Bunun büyük bir kısmı hem zihinsel hem de fiziksel sağlığınıza dikkat etmeyi içerir. 

Bu yolların en azından birkaçı işinize yarayacaktır diye düşünüyorum. 

Gülümsemeye zaman ayırın 

Uzmanlar yakın bir arkadaşınızla gülmekten, sevdiğiniz şarkıyı dinlemeye ve köpeğinizle oynamaya kadar neşeli anların programınızdan çıkarılmasına izin vermeyin diyor. Sevinci kucaklamak, dayanıklılık oluşturmanıza ve tükenmişliği önlemenize yardımcı olabilir. 

Haberin Devamı

Modunuzun yükselmesine yardımcı olun 

Kuşların cıvıltılarını dinlemek için sabah yürüyüşüne çıkın; araştırmalar kuşların şarkılarını dinlemenin ruh halinizi sekiz saate kadar iyileştirebileceğini söylüyor. 

Sadece nefes alın 

Farkındalıklı nefes almanın sakinleştirici faydalarını duymuş olabilirsiniz, ancak tekniği hatırlamak zor olabilir. Uzmanlar; "Birçok insan kasıtlı nefes almanın 'doğru yolu' konusunda endişeleniyor, ancak bunu fazla düşündüğünüzde faydalarını kaçırıyorsunuz" diyor. "Herhangi bir kasıtlı, hafifçe yavaşlatılmış nefes alma, stresi azaltacaktır." 

Gerinmek 

Derin bir nefes alın ve nefes verirken yavaşça tavana bakın ve ardından arkanızdaki duvarı görmeye çalışın. Beş derin nefes alın, sonra yavaşça yukarı çıkın. Bu, omurganızdaki baskıyı hafifletmeye ve duruşunuzu iyileştirmeye yardımcı olur, stresi azaltır ve ruh halinizi iyileştirir. 

Daha çok yeşil tüketin 

Karalahana, ıspanak ve pazı gibi koyu yeşil yapraklı sebzelerin lif açısından zengin olduğunu ve bu durumun kan şekerinin iniş ve çıkışlarıyla ilişkili karamsarlığı önlemeye yardımcı oluyor. Çorbanıza biraz pazı atın veya bir avuç ıspanağı çırpılmış yumurtanıza karıştırın. 

Turşu yiyin 

Fermente gıdalar, sağlıklı bağırsak mikrobiyomlarının korunmasına yardımcı olabilecek probiyotiklerle doludur. Bir salataya veya sandviçe lahana turşusu ekleyin, ekşi krema yerine yoğurt kullanın.

 Boynunuzu stresten arındırın 

Bütün gün telefonunuza bakmaktan dolayı ağrınız mı var? Parmaklarınızı arkanızda kilitleyin ve kürek kemiklerinizi birbirine sıkıştırın, ardından ellerinizi yere yaklaştırıp beş nefes tutmayı deneyin. 

Haberin Devamı

Yükünüzü dengeleyin 

Ruh halinizi tüketen kronik ağrıyı önlemenin en iyi yollarından biri destekleyici bir sırt çantası kullanmaktır. 

Neyi seviyorsan onu yap 

Eğer korkarsanız, dünyanın en iyi antrenmanı zihninize ve bedeninize hiçbir şey kazandırmayacaktır. Kalıpların dışında düşünmekten ve yeni bir şeyler denemekten korkmayın. Zumba gibi dans tarzı bir antrenman, başlamak için harika bir yoldur; eğlenceli ve neşelidir, hatta antrenman yapmak için orada olduğunuzu bile unutturabilir. Dans size göre değilse, eğlence unsuru içeren başka bir şey deneyin; örneğin eğlence amaçlı bir futbol liginde oynamak veya dinlendirici yoga yapmak. 

Yıllık check-up'ınızı planlayın 

Yapılması gereken o kadar çok sağlık kontrolü var ki (mamogram, kolonoskopi, aşılar), bunalmak kolay olabiliyor. Tüm bunlar için doktorunuza danışın. 

Gülümsemenizi güzelleştirin 

Her gün dişlerinizi fırçalamanın ve diş ipi kullanmanın vücudunuz ve ruhunuz için pek çok faydası vardır: Dişlerinize bakım yapmak yalnızca kalp hastalığı riskinizi azaltmakla kalmaz, aynı zamanda dişleriniz hakkında iyi hissettiğinizde daha fazla gülümseyebilirsiniz. Gülümseme eylemi kendinizi daha mutlu hissetmenizi sağlar. 

Haberin Devamı

Uykuya dalın 

Yatmadan yaklaşık bir saat önce sıcak bir banyo çifte görev yapar; ıslanırken stresi azaltır, böylece daha iyi bir ruh halinde uyanırsınız. Araştırmalar, sıcak banyo yapmanın insanların yaklaşık 10 dakika daha erken uykuya dalmasına ve daha kaliteli bir dinlenmeye yardımcı olduğunu göstermiştir. 

Merdivenleri kullan 

Gününüze egzersiz patlamaları eklemek size enerji artışı sağlar. Ayrıca yeni araştırmalar, günde beş kattan fazla merdiven çıkmanın sağlığınıza 10.000 adım yürümek kadar faydalı olabileceğini ortaya çıkardı. 

Mutlu olduğunu hisset 

Stresi azaltabilecek zihinsel ve fiziksel sağlığınızı artırabilecek minnettarlığın faydalarından yararlanın. Günde bir kez neye minnettar olduğunuzu düşünmeye başlamadan önce birkaç dakikanızı ayırın. Bu, yemek üzere olduğunuz leziz yemekten rahat kazağınıza, bir arkadaşınızdan aldığınız ve sizi yüksek sesle güldüren mesaja kadar her şey olabilir.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder