Gizem Onar Saçınızı sağlıklı tutmak için en iyi 10 ipucu
HABERİ PAYLAŞ

Saçınızı sağlıklı tutmak için en iyi 10 ipucu

İster kısa saçlı olun, ister uzun saçlı, ister kıvırcık, ister düz, her birimizin istediği tek şey saçlarımızı sağlıklı tutmaktır. Hepimiz hem güçlü hem de sağlıkla beslenmiş ışıl ışıl saçlar istiyoruz. Bunu nasıl başarabileceğinizi merak mı ediyorsunuz?Saçınızın genel sağlığını iyileştirecek en iyi 10 ipucunu topladık. Her birini saç bakım rutininize eklemek oldukça kolay…


1. Saçınızın sağlığını artırmak için dengeli beslenin

Hepimiz sağlıklı beslenmenin cildimizi olumlu yönde etkileyebileceğinin farkında olsak da aynı şeyin saçlarımız için geçerli olduğunu bilmeliyiz. Dengeli bir diyet saçların daha hızlı, daha güçlü ve daha hızlı uzamasını sağlayabilir. 

Haberin Devamı

İşte diyetinize dâhil etmeniz gereken bazı harika yiyecekler; hepsi sağlıklı saçları teşvik eder:

• Çilek

• Avokado

• Ispanak

• Yumurta

• Fındık

• Balık

2. Saçınızı geriye doğru tarayın

Saçlarınızı geriye doğru taramak kırılmaya karşı uygulanabilecek en iyi yoludur. Geriye doğru, önce saç uçlarını fırçalayın ve ardından yavaşça köklerinize doğru ilerleyin. 

3. Saçınızı daha az yıkayın

Saçları aşırı yıkamak, yapabileceğiniz en büyük saç bakımı hatalarından biridir. Şampuanlarda bulunan sert kimyasallar saç tellerinin kurumasına ve hasar görmesine neden olabilir.

Yıkamalar arasında saçınızı temiz tutmanın yollarını arıyorsanız, kuru şampuanlara bir şans verebilirsiniz.  

4. Saçınızı sağlıklı tutmak için temel bileşenlere dikkat edin

Şampuan ve saç kremi şişelerinizin üzerindeki etiketleri kontrol etmek, saçınızı sağlıklı tutmanın gerçekten kolay bir yoludur.

Dikkatli olunması gereken maddeler şunları içerir:


• Sülfatlar

• Formaldehit

• Paraben

 • Ftalatlar


Bu kimyasallar zarar verme eğilimindedir ve düzenli olarak kullanıldığında saç üzerinde çok büyük zararlara sebep olur.  Saçlarımız için kullanabileceğimiz doğal yağlar, sağlıkla uzayan saçlar için harika bir seçenek.  

Bu yağların yumuşatıcı, besleyici ve güçlendirici etkisi vardır:

 • Hindistancevizi yağı

• Argan Yağı

• Bal

• Çay ağacı yağı


5. Duş sıcaklığınızı düşük tutun

Saçınızı oda sıcaklığında suyla yıkamak, parlak, pürüzsüz ve güçlü kalmasını sağlar. Bunun nedeni, soğuk suyun saç kütiküllerini sıkılaştırarak saçın ışığı yansıtmasını sağlayarak parlaklığın artmasına yol açmasıdır. Soğuk su ayrıca saçın nemini hapseder, saç dökülmesini ve elektriklenmeyi azaltır.

Haberin Devamı

6. Saçınıza bakım yapın

Saçı düzenli olarak yumuşatmak, saç tellerinin kurumasını veya kırılmasını önler. Saç derinizin yağlanmasını önlemek için saçınızın yalnızca uçlarını kremleyin. Tamamen nemlendirilmiş saçlar istiyorsanız, durulanmayan saç kremi kullanmanızı öneririz. 

7. Islak saça dikkat edin

Islak saç en savunmasız olanıdır. Kırılmaya ve hasara karşı daha hassastır. Fırçalamak, şekillendirmek ve fön çekmeye başlamadan önce saçın %90 kurumasını beklemek en iyisidir. Islak saçı ıslatarak havluyla kurutmak bile havlunun kumaşı sayesinde olumsuz etkiler yaratabilir. Bunun yerine, saçınızı nazikçe kurulayarak fazla suyu emmek için eski bir pamuklu tişört kullanmayı deneyin.

 8. Saçınızı korumak için ısı koruması kullanın

Haberin Devamı

Saçınıza düzensiz ısı uygulayan biriyseniz,  ısı koruyucu spreylerden yardım alabilirsiniz. Saç kurutma makinesi ve sıcak aletler kullanmak saç tellerinde kırılmayı, bölünmüş uçlarına ve kuruluğa yol açar. Bu uygulamaların yanında yüksek kaliteli ısı koruyucular saçı pürüzsüzleştirir ve parlaklık katar.

9. Saçınızın sağlıklı görünmesi ve sağlıklı hissetmesi için ipekle uyuyun

İpek bir yastık kılıfı üzerinde uyumak saçlarını sihirli bir şekilde güçlü, parlak saçlara dönüştürmez, ancak zaten sağlıklı olan özelliklerini korumanıza yardımcı olabilir. İpek, elektriklenmeyi azaltır, dolaşmayı önler ve saçınızdaki nemi emmez.

10. Saçınızı sağlıklı tutmak için düzenli bir şekilde kestirin

Saçları düzenli olarak kestirmek daha hızlı uzamasına yardımcı olabilir. Kuru veya bölünmüş saç uçları kesilmezse, saçınızın gövdesine doğru yayılarak daha fazla hasara ve kırılmaya neden olurlar. Saçınızı en sağlıklı durumda tutmak için her üç ayda bir düzeltme önerilir.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder