Gizem Onar Saçınızın daha hızlı ve daha güçlü uzamasını nasıl sağlayabilirsiniz?
HABERİ PAYLAŞ

Saçınızın daha hızlı ve daha güçlü uzamasını nasıl sağlayabilirsiniz?

Saçları uzatmaya veya kalın saçlara sahip olmaya çalışmak sonsuz bir bekleme oyunu gibi gelebilir. Saçlar insan vücudundaki en hızlı büyüyen dokudur ortalama büyüme hızı ayda 0,5 ila 1,7 cm veya yılda yaklaşık 2 ila 8 cm arasındadır. Bu büyüme çok az hissedilebilir; özellikle de bunun gerçekleşmesini beklerken. 

Uzmanlara göre günde 50 ila 100 saç dökülmesi normaldir, ancak uzamanın gerçekten geciktiğini düşünüyorsanız günlük saç bakım rutininizde yapabileceğiniz bazı değişiklikler var. Saç büyümesini artırmak için farklı bir saç fırçası kullanmayı deneyebilir, saçınıza verilen hasarı azaltmak için saç kurutma makinenizi ne sıklıkta kullanacağınızı ayarlayabilir veya rutininize göre saçınızın daha hızlı uzamasını sağlamak için saç bakım yağları ve gıdalara ekleme yapabilirsiniz.

Haberin Devamı

Dermatologlara, ünlü kuaförlere ve cilt bakım uzmanlarına göre saçları hızlı uzatan sır, evde uyguladığımız bakımlardır. 

1-Sık sık saçınıza düzeltmeler yapın

Mantık dışı görünebilir, ancak gerçekten sağlıklı olan uzun saçlar istiyorsanız düzenli olarak kestirmeniz gerekir. Kırılmayı ortadan kaldırmak saçınızın daha hızlı uzadığı izlenimini verir. Sonuçta, kırılan bir uç saçınızın uzunluğunu kaybetmesine yol açabilir; parlaklık, hacim ve pürüzsüzlüğünden bahsetmeye bile gerek yok. 

2- Doğru beslenin

Uzun, güçlü saçlara sahip olmak yalnızca saçınıza hangi ürünleri sürdüğünüze bağlı değildir; aynı zamanda vücudunuza ne koyduğunuza da bağlıdır. Peki, hangi besinler saçların daha hızlı uzamasını nasıl sağlar? Etler ve diğer kaynaklar da dâhil olmak üzere saçın yapı taşları olan protein açısından zengin olanlar. Balık, fasulye, fındık ve tam tahıllar gibi gıdalarla protein alımınızı artırmayı deneyin.

Et yemeyi sevmeseniz bile saç büyümesi için protein açısından zengin bir beslenmeyi sürdürmeyi hedeflemelisiniz. Uzmanlar yeterince protein almayan kadınların sıklıkla "daha fazla saç dökülmesi" yaşadığını söylüyor. 

3- Sabah rutininize saç sağlığına faydalı bir vitamin ekleyin

Diyetiniz size yeterli besin sağlamıyorsa, bir takviye çok büyük fark yaratabilir. Saç, cilt ve tırnaklar için formüle edilmiş bir multivitamin kullanılabilir. Bunlar biyotin , C ve B gibi saç sağlığını destekleyebilecek önemli vitaminler içeriyor.

Saç uzamasına katkıda bulunan vitamin ve mineraller:
 

Haberin Devamı

A vitamini

C vitamini

E vitamini

Çinko

Omega-3 yağlı asitler

4- Daha az şampuanlayın ve daha fazla nemlendirin

Saçınızı ne sıklıkla şampuanladığınız aslında saçınızın sağlığını etkiler. Saçınızı haftada iki ila üç kez şampuanlamak, doğal yağlarınızın saçınıza nüfuz etmesine ve saçınızın nemlenmesine ve onarılmasına olanak tanır.

Saç tellerinize düzenli olarak saç kremi veya saç maskesi veya saç dolaşık açıcı kullanmak, hasarı önlemeye de yardımcı olabilir. Haftada bir kez satın aldığınız veya evde hazırladığınız saç maskesini kökten uca sürün.

5- Saç açıcı kullanmayın

Platin saçlar ne kadar şık görünse de, daha koyu bir tondan açık sarıya geçiş, mümkün olan en uzun saçlarınızla aranızda durabilir. Saçın üst kısmı açıcıdan zarar gördüğünde, daha fazla kırılma veya ayrık uçlarla karşılaşabilirsiniz. Ne kadar az kimyasal işlem yapılırsa saçlarınız o kadar iyi büyür. 

Haberin Devamı

6- Aşırı ısıyla şekillendirmeden kaçının

 Isı kullanmanız gerekiyorsa, sıcaklığı düşürmenizi ve her zaman bir ısı koruyucu kullanmamız öneriliyor. Aksi takdirde saçınıza zarar verme, kırılma ve kabarma riskiyle karşı karşıya kalırsınız. 

7- Saçlarınızı düzenli olarak fırçalayın

Yorgun olduğunuzda saçlarınızı fırçalamadan yatmak cazip görünebilir, ancak saçınıza birkaç hızlı vuruş yapmak saçınızın ve saç derinizin genel sağlığı için harika olabilir.

 Bonus: Her gece atılan bu basit adım aynı zamanda dolaşımın artmasına da yardımcı olur, bu da saç derinizin daha sağlıklı olmasına yardımcı olur .

 8- Duşlarınızı daha serin tutun ve saç derisi bakımına odaklanın 

Sıcak bir duş cildinizin kurumasına neden olabilir ve aynı zamanda saçınıza da zarar verir. Temizleme sırasında su sıcaklığını düşürün ve saç derinize biraz daha fazla sevgi gösterin. Derin bir şekilde kirden kurtulmak ve dolaşımın artmasına yardımcı olmak için şampuanlarken parmaklarınızla masaj yapın.

9- Saçı fiziksel hasarlardan koruyun

Saçlar özellikle ıslakken kırılmaya karşı hassastır, bu nedenle şampuanlamadan önce saçlarınızı tarayın. Saçlarınızı ıslakken açmanız gerekiyorsa, bunu doğru şekilde yapın: En iyi saç kremini kökten uca uygulayın ve sürtünmeyi azaltmak için uçlardan yukarıya doğru küçük hareketlerle daha yumuşak, geniş dişli bir tarak veya dolaşık açıcı bir fırça kullanın.

10. İpek bir yastık kılıfı üzerinde uyuyun

Bir gecede daha iyi saçlara sahip olmak mümkün; tek ihtiyacınız olan yastık kılıfınızı değiştirmek ve ipeğin saç sağlığına olan faydalarından yararlanmak. Saçlarınız ne kadar az kırılırsa o kadar uzun olur.

11- Minoksidil kullanmayı deneyin

Minoksidil içeren şampuanlar sürekli kullanımla saç dökülmesini durdurmaya ve saçların yeniden büyümesini teşvik etmeye yardımcı olduğu kanıtlanmıştır.

Ancak saçları uzattığını iddia eden şampuanlara karşı dikkatli olun; şampuanla saç uzamasının en azından yayınlanmış araştırmalarda bilimsel olarak kanıtlandığı ürünleri tercih edin.

Saç dökülmesi hakkında doktorunuzla ne zaman konuşmalısınız?
 

Saç dökülmesinin altında yatan nedenler saçınızın yavaş uzamasına (veya hiç büyümemesine) katkıda bulunuyor olabilir. Saç dökülmesi genellikle kalıtsal (veya androjenik) incelmedir ve bu da düzensiz olma eğilimindedir. Saç dökülmesinin bir başka yaygın türü de hormonlar veya tiroid veya anemi gibi sağlık sorunları nedeniyle genel saç dökülmesidir.

 

Sıradaki haber yükleniyor...
holder