Gizem Onar Yüzünüzü, cildinizi ve saçınızı güzelleştirecek 20 ipucu
HABERİ PAYLAŞ

Yüzünüzü, cildinizi ve saçınızı güzelleştirecek 20 ipucu

İster güzelliğe yeni başlayan biri olun, ister yıllardır makyaj ve saçla ilgili her şeyle ilgilenin, her zaman öğrenebileceğiniz yeni bir şey vardır. Bu ipuçları o kadar basit ki, kolay makyaj, saç ve tırnak uçlarına kadar bu avantajlardan yararlanmak için tüm rutininizi değiştirmek zorunda kalmayacaksınız.

 1- Manikür yaparken vazelin kullanın 

Evde yaptığınız manikürünüzü tırnaklarınızda tutmak için tırnaklarınızın bittiği sınırın etrafına biraz vazelin uygulayın. Manikürünüzün kurumasını bekleyin, ardından ellerinizi yıkayın. 

Haberin Devamı

2- Yatmadan önce saçınıza kuru şampuan uygulayın 

Kuru şampuan, yağlı saçların son dakika kurtarıcısıdır, ancak yalnızca saçınızı yıkamak için zamanınız olmadığında değil saçlar sönük olduğunda da hayat kurtarır. Yatmadan önce uygularsanız, kuru şampuanınızdan daha fazla verim  alabilirsiniz.  Böylelikle uyurken saç onu emecek ve sabah tazelenmiş görüneceksiniz. 

3- Bileklerinize parfüm sürün 

Bu basit ipucu, parfümünüzün çok daha uzun süre dayanmasını sağlayacaktır: Parfüm uygulamak için bilekleri birbirine sürtmeyin. Bunun yerine, bileklerinizi birbirine bastırın. 

4- Doğal bir görünüm için kapatıcı kullanın 

Popüler inanışın aksine, göz altlarınızı kapatıcı ile doldurmak bu koyu halkaları silmez, aksine doğal görüntüden uzaklaşır ve yaşlı görünmenize neden olur. Bunun yerine, cildinizi tamamen örtmeyen cilt tonunuzu eşitleyen ince bir tabaka kapatıcı kullanın. 

5- Daha yuvarlak bir göz için eyelinerı aşağı doğru sürün 

Bir kedi gözü her zaman havalı olacaktır, ancak bu "köpru göz kalemi" Kore makyaj trendi bizi bağladı. Göz kaleminizi sonunda yukarı çıkartmak yerine, daha yuvarlak, daha geniş görünümlü bir göz için elmacık kemiğinize doğru aşağı sürükleyin. 

6- Rujunuzu sürmeden önce pudra sürün 

Gün boyunca rujun, bulaşmasından veya solmasından bıktınız mı? Yarı saydam pudra ile bunu halledebiliriniz ancak doğrudan dudaklarınıza sürmeyin. Bunun yerine, doğru miktarda kullanılması için bir mendil yardımı ile uygulayın. Böylece renginiz mümkün olduğunca uzun süre muhteşem kalacaktır. 

Haberin Devamı

7- Sonuçlarınızı en üst düzeye çıkarmak için birden fazla yüz maskesi kullanın

 Cilt bakımı herkese uyan tek bir beden değildir, bu nedenle rutininizi özelleştirmek cildiniz için en iyi sonuçları almanıza yardımcı olabilir.

 Örneğin yağlı bir T-bölgeniz varsa ancak kuru yanaklarınız varsa, yüzünüzün yanlarında nemlendirici bir maske ve alnınızda, burnunuzda ve çenenizde bir kömür maskesi kullanabilirsiniz. 

8-Daha dolgun görünmeleri için kirpiklerinizi maskaralayın 

Eyeliner kullanmadan gözlerinize derinlik katmanın hızlı bir yoludur. Maskaranızı kirpiklerinizin alt tarafına hafifçe bastırmak, onlara daha dolgun, daha koyu bir görünüm verir. Neredeyse eyeliner gibi, ancak daha doğal. 

9-İhtiyaçlarınıza göre bir allık formülü seçin 

Hangi tür allık ihtiyacınız olduğunu anlamak, yüzünüz için mükemmel sonuçları almanıza yardımcı olabilir. Toz formülleri daha büyük gözeneklere sahip kişilerde harika çalışırken, kremler nemli bir bitiş sunar ve daha uzun süre dayanır. Jeller güzel ve sağlıklı bir ışıltı için harikadır, ancak genellikle yüksek kalma gücüne sahip değildir. 

Haberin Devamı

10- Cilt tonunuzu güzelleştiren bir allık tonu seçin 

Allık, cildinizin parlak görünmesini sağlayabilir, ancak yanlış rengi kullanıyorsanız, cildinizde matlaşabilir. 

11- İhtiyaçlarınız için bir göz altı kapatıcı seçin

Koyu halkalar var mı? Şişlik? İnce çizgiler? Herkesin göz altı sorunları farklıdır, bu nedenle cilt endişelerinizi dikkate aldığınızdan ve iş için en iyi kapatıcıyı seçtiğinizden emin olun. 

12- Doğal görünümlü bir vurgu için aydınlatıcı kullanın 

 Yüz parlatıcısını dene. Yüzünüzü şekillendirmek yerine, tek yapmanız gereken elmacık kemiklerinizin üst kısımları boyunca, kaş kemiklerinize ve dudaklarınızın ortasına biraz ışık yansıtmak için ayınlatıcı sürün. 

13- Kısa sürede zahmetsizce bakımlı kaşlar 

Kaşlarınızı ağır kalemler, tozlar ve jellerle dolduruyorsanız, bunun yerine kaş pomadını denemek isteyebilirsiniz. Uygulamak sadece 10 saniye sürer ve tamamen doğal görünürken doldurur, tüylenir ve şekillenir.

 14- Yüz şeklinize göre allık uygulayın 

Allık uygularken, kemik yapınızı rehberiniz olarak kullanmak size en mükemmel görünümü verecektir. Örneğin, oval yüz şekilleri elmacık kemiklerine uygulamaya başlamalı, şakakları hafifçe süpürmelidir.

 15- Kirpiklerinizi zenginleştirmek için toz kullanın 

Uzamış ok gibi kirpikler mi istiyorsunuz? Maskara katmanları arasında, kalınlık ve uzunluk eklemek için biraz pudra uygulamayı deneyin. Tozlu görünmeden bu tatlı tekniğe hakim olmak hiçte zor değil bence. 

16-Kırık bir tırnağı çay poşeti ile sabitleyin 

Hepimiz bunu yaşadık: Tırnaklarınızı sağlıklı, güçlü ve aynı uzunlukta büyüttünüz, hep sonu hüsran oldu. Ancak makasa hemen uzanmayın bir çay poşeti ve biraz tırnak yapıştırıcısı mükemmel bir çözümdür. Birkaç dakika bekleyin ve bir kez daha tırnak sanatı için hazır olacaksınız. 

17-Daha uzun ömürlü bir görünüm için dudak kalemi kullanın 

Dudak kalemi, dudak renginizin tüm gün dayanmasını sağlamanın kolay bir yoludur. 

18-Kütiküllerinizi yumuşatın 

Kütiküllerinizi kesmek ağrılı olabilir ve potansiyel olarak sizi enfeksiyon riski altına sokabilir. Daha güzel görünümlü kütiküller istiyorsanız, her gün onlara bir damla manikür yağı uygulayın ve masaj yapın. Kısa sürede gözlenmeye değer kütiküllere sahip olacaksınız. 

19- Bir çırpıda dudaklarınızı dolgunlaştırın. 

Dudaklarınızın sıfır dolgu ile daha dolgun görünmesini istiyorsanız, bu basit numarayı deneyin: üst ve alt dudağınızın ortasına bir dudak kalemi uygulayın. 

20-  Nude göz kalemi ile  daha uyanık görünün 

Gözlerinizi anında aydınlatmak, daha geniş ve daha uyanık görünmelerini sağlamak mı istiyorsunuz? Alt bölgeye açık tonda bir göz kalemi uygulayın. Böylelikle gözlerinizin daha büyük olmasına da yardımcı olur.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder