Gizem Şeho Burçlara göre film önerileri
HABERİ PAYLAŞ

Burçlara göre film önerileri

Evde kaldığımız süre boyunca gerek televizyon, gerek dijital platformlar, gerek internet üzerinden olsun, film ve dizilere karşı yoğun bir ilgi var. İnsanlar bu süreci bol bol izleyerek, okuyarak geçirmek istiyor. Venüs'ün İkizler'e geçişi ile bu isteğin daha da artacağı aşikar.

Sosyal medyadan gördüğüm kadarıyla herkes farklı film arayışlarına girdi. Sürekli birbirlerine önerilerini soruyorlar. İstanbul Üniversitesi İletişim Fakültesi Radyo-Tv-Sinema mezunu olduğum ve uzun yıllar medya sektöründe, dijital bir içerik platformunda, içerik planlama görevini üstlendiğim için film ve dizi izlemek benim için büyük bir tutku. Yine eğitimini aldığım astroloji ile filmleri birleştirerek burçlarınıza göre ilginizi çekebilecek bir film seçkisi oluşturdum. Tabii hepsi çok kıymetli ve izlenmesi gereken filmler, buraya sığmayan niceleri de var ancak belki önceliği burcunuza göre verirsiniz.

Haberin Devamı

Bu arada bir çoğunun soundtrackler'i o kadar başarılı ki.. Bugünlerde belki kendinizi John Williams, Mychael Danna, Alexandre Desplat, Dustin O'Halloran, Hauschka, Jóhann Jóhannsson, Justin Hurwitz, Nicholas Britell gibi muhteşem bestecileri dinleyerek hayatın akışına bırakabilirsiniz.

Koç

Burçlara göre film önerileri

Yönetici gezegeni Mars olan cesur, aceleci, hızlı, çabuk öfkelenen, sabırsız, risk almayı seven, bireysel Koç burçları için gelsin.

  • Whiplash: Damien Chazelle yönetmenliğindeki 3 Oscar ödüllü 2014 yapımı film, baterist genç bir öğrencinin ve onun sert mizaçlı hocasının arasındaki iletişimi ele alıyor. İşi bir hayli zor. Siz olsanız öfkesi dinmeyen hocanın karşısında pes mi ederdiniz yoksa savaşmaya devam mı ederdiniz?
  • Creed 1-2: Rocky serilerinin devamı niteliğindeki 2015 - 2018 tarihli serilerin yapımcılığını Sylvester Stallone üstleniyor. İlk seriyi Ryan Coogler, ikincisini ise Steven Caple Jr. yönetiyor. Adonis Creed'in, Rocky Balboa'nın himayesi altında boks kariyerindeki cesur ve hırslı mücadelesine tanık oluyoruz.
  • Life Of Pi: Hayal edin; okyanusun ortasında yapayalnızsınız ve bulunduğunuz filika içerisinde sadece bir Bengal kaplanı var. Hayatta kalmak için nasıl savaşırdınız? Ang Lee'nin yönetmenliğini üstlendiği 4 Oscar ödüllü 2012 yapımı film, bir roman uyarlaması.

Boğa

Burçlara göre film önerileri

Yönetici gezegeni Venüs olan, sanat, estetik güzellik konularına ilgi duyan, maddi güvenliğe önem veren ve aynı zamanda güzel yemekler yemeye bayılan gurme Boğa burçları için gelsin.

  • The Hundred-Foot Journey: 2014 yapımı Lasse Hallström yönetmenliğindeki film, bir roman uyarlaması. Fransa Rivierası'ndan eşsiz görüntülerin yer aldığı filmde bakalım şefler nasıl yemekler ortaya koyacak ve keyifli tabaklar hazırlayabilecekler mi?
  • The Wolf Of Wall Street: Martin Scorsese yönetmenliğindeki 2013 yapımı film hırslı bir borsacıyı konu alıyor. Bakalım para piyasaları Wall Street'te nasıl ilerliyor? Film aynı zamanda otobiyografik bir roman uyarlaması.
  • The Danish Girl: Top Hooper'ın yönetmenliğini üstlendiği Oscar ödüllü 2015 yapımı film, ressam Lili Elbe ve Gerda Wegener'ın hayatını konu ediniyor. Sanat ve estetiği harika bir atmosferle buluşturarak izleyiciye sunarken Lili'nin kendisi ile ilgili zorlu hayat sınavına da şahit oluyoruz.

İkizler

Burçlara göre film önerileri

Yönetici gezegeni Merkür olan, iletişim kurmayı özellikle zihinsel ilişkiler kurmayı, okumayı, araştırmayı seven meraklı İkizler burçları için gelsin.

  • The Book Thief: Bir roman uyarlaması olan, Brian Percival yönetmenliğindeki 2013 yapımı film, küçük bir kızın savaşın zor zamanlarında bile kitaplara sıkı sıkıya sarılarak değişen yaşam örgüsünü ele alıyor.
  • Slumdog Millionaire: 2008 yapımı 8 Oscar ödüllü, Danny Boyle yönetmenliğindeki filmde genç bir adam ülkesindeki bir bilgi yarışmasına katılır. Fakat bu zannettiğiniz gibi keyifli bir bilgi yarışması olmaz. Soruları yanıtlayan gencin aslında hayatında bu bilgileri bilmesini sağlayan derin izler vardır.
  • Before Sunrise: Serinin ilk filmini ele aldım ama siz zaten bunu izleyince diğerlerinin de müptelası olacaksınız. 1995 yapımı Richard Linklater'ın yönetmenliğini üstlendiği filmde tesadüfen yolları kesişen iki gencin öyküsünü izliyoruz. Ama bu buluşma öyle bir buluşma ki, saatlerce susmadan konuşuyorlar. Zihinsel bir yolculuğa hazır mısınız?

Yengeç

Burçlara göre film önerileri

Ay'ın yöneticiliğini üstlendiği, ailesine ve sevdiklerine bağlı, güzel sofralar kurmaktan keyif alan, duygusal, kimi zaman alıngan, nostaljik Yengeç burçları için gelsin.

  • Belier Family: Aile olmanın önemini bir kez daha kavradığımız 2014 yapımı Eric Lartigau'nun yönetmenliğini üstlendiği filmde Paula, sağır anne ve babasının en büyük destekçisi olarak yer yer güldürüp yer yer hüzünlendirerek içimizi ısıtıyor.
  • Philomena: Stephen Frears'ın yönettiği 2013 yapımı filmde Philomena isimli bir kadının, bazı sebeplerden bebeğinin elinden alınmasını, yıllardır nerede olduğunu bilmediği ve kendisinden haber alamadığı oğlunu bir gazeteci vasıtasıyla arama mücadelesi anlatılıyor.
  • Boyhood: Richard Linklater'ın 12 yılda çektiği, Oscar ödüllü, 2014 yapımı film küçük bir çocuğun üniversiteye kadar olan büyüme hikayesini ele alıyor. Başrol oyuncusu Ellar Coltrane'in günden güne büyümesini izlemek sizleri de duygulandıracak.

Aslan

Burçlara göre film önerileri

Güneş'in yöneticiliğini üstlendiği cömert, ihtişamlı, girdiği ortamlarda kendisini hemen belli eden, korumacı, lider ruhlu Aslan burçları için gelsin.

  • A Star Is Born: 2018 yapımı filmin yönetmenliğini Bradley Cooper üstleniyor. Lady Gaga ile başrolü de paylaştığı filmde bir yıldızın doğuş hikayesine tanık oluyoruz. Film Gaga'ya da filmin soundtracki olan 'Shallow' şarkısı ile Oscar ödülü getirdi.
  • Unutursam Fısılda: Çağan Irmak'ın yönetmenliğini üstlendiği 2014 yapımı filmde, şarkı söylemeye tutkun, başına buyruk ve hırslı bir kızın hayallerinin peşinden gitmesini izliyoruz.
  • The Artist: 5 Oscar ödüllü, 2011 yapımı, Michel Hazanavicius yönetmenliğindeki film, sessiz sinema dönemine ve eski Hollwood yıldızlarının hayatına adeta bir saygı duruşu niteliğinde.


Başak

Burçlara göre film önerileri

Yönetici gezegeni Merkür olan, disiplinli, dakik, kimi zaman eleştirel, analitik, olayları çabuk çözen, şifacı Başak burçları için gelsin.

Haberin Devamı
  • Lion: 2016 yapımı Garth Davis imzalı film, gerçek bir hayat hikayesinden uyarlanıyor. Ailesiyle Hindistan'da yaşayan küçük bir çocuğun bir gün yanlışlıkla ortadan kaybolması, bu süreçte yaşadıkları ve aradan geçen uzun yıllara rağmen mantığını ve analitik zekasını kullanarak gerçek ailesini bulma çabasını konu ediniyor.
  • The Girl On The Train: Tate Taylor'ın yönettiği 2016 yapımı film, bir roman uyarlaması. Hayatında mevcut problemleri olan bir kadın, bir cinayete tanık oluyor. Bu cinayetin gizemi, soru ve cevapları onun hayatına da ışık tutuyor.
  • The Intern: Nancy Meyers'ın yönetmenliğini üstlendiği 2015 yapımı filmde, yaş ortalaması yüksek bir stajyerin yanında çalıştığı kendisinden yaşça küçük olan iş arkadaşıyla yaşadığı samimi ve sıcak dostluğu izliyoruz.


Terazi

Burçlara göre film önerileri

Yönetici gezegeni Venüs olan, ilişkilerde dengeli, ılımlı, objektif, yalnız kalmaktansa kalabalıklar arasında olmayı ve birlikte hareket etmeyi seven, sanat ve estetik anlayışı keskin Terazi burçları -için gelsin.

  • Tatlım Tatlım: Yılmaz Erdoğan'ın yönettiği 2017 yapımı film, sürpriz oyuncu kadrosuyla 4 ayrı çiftin ilişkilerine ışık tutuyor. Bakalım ilişkilerde dengeleri nasıl kuracaklar?
  • Midnight In Paris: Woody Allen'ın Oscar ödüllü 2011 yapımı filminde, Avrupa'da sanat dolu bir yolculuğa çıkıyoruz. Sanatseverler için Scott Fitzgerald, Ernest Hemingway, Salvador Dali gibi büyük isimler de sizleri bu yolculukta yalnız bırakmayacak.
  • Manchester By The Sea: Kenneth Lonergan imzalı 2016 yapımı film 2 Oscar ödülü sahibi. Tek başına mazbut bir hayat süren Lee'nin hayatı ansızın aldığı bir haber sonucu bir anda değişir. Doğduğu kente dönmek zorunda kalan ve insanlarla ilişkiler kurmakta zorlanan adam git gide geçmişiyle hesaplaşacak ve ilişkilerinde denge kurmanın bir yolunu bulacaktır.

Akrep

Burçlara göre film önerileri

Yönetici gezegenleri Mars ve Plüton olan; tutkulu, cazibeli, gizemli, okült konulara eğilimli, sezgisel, olaylara hakimiyeti yüksek, iyi bir gözlemci olan Akrep burçları için gelsin.

  • Broken Circle Breakdown: Felix Van Groeningen'in 2014 yapımı filminde, tutkulu bir aşk yaşayan farklı karakterdeki bir çiftin, kızlarının hastalığı ile birlikte yaşadıkları süreç ve ilişkilerindeki sınavlara tanık oluyoruz.
  • Knock Knock: Eli Roth'un 2015 yapımı filminde iki gizemli kadının, bir adamın kapısını çalarak hayatını kabusa çevirmesi anlatılıyor. Bakalım adamın mutlu görünen yaşamının ardında ne gibi gizemler var?
  • As Above So Below: John Erick Dowdle imzalı 2014 yapımı film, bir grup gezginin Paris'in yer altında saklı yerleri araştırması ile gizemli bir yolculuğa çıkıyorlar. Gerilim dozu oldukça yüksek bu film bilinmeyeni merak edenler için büyük bir keşif.

Yay

Burçlara göre film önerileri

Yönetici gezegeni Jüpiter olan, seyahat etmekten büyük keyif alan, felsefe, hukuk, din konularına yatkın, sevdikleri şeyleri fanatizm haline getiren Yay burçları için gelsin.

  • Wild: Jean-Marc Vallée imzalı 2014 yapımı filmde, hayatındaki zorluklarla baş edebilmek ve bir şeyleri değiştirebilmek için uzun ve zorlu bir yolculuğa çıkan bir kadının hikayesini izliyoruz. Bakalım bu yolculuk hayatının gidişatını ne şekilde etkileyecek?
  • Everest: Baltasar Kormakur imzalı 2015 yapımı film, gerçek bir hayat hikayesinden uyarlama. Everest'e tırmanan iki dağcı ekibinin yoğun bir kar yağışı sonucu yaşadıklarına şahit oluyoruz.
  • Spotlight: Tom McCarthy'nin yönettiği, 2 Oscar ödüllü, 2015 yapımı film bir taciz olayını açığa çıkarmaya çalışan gazetecilerin, yani Spotlight ekibinin araştırmalarını konu ediniyor.

Oğlak

Burçlara göre film önerileri

Yönetici gezegeni Satürn olan mantıklı, kariyer odaklı, hedeflerine bağlı Oğlak burçları için gelsin.

  • The Theory of Everything: Stephen Hawking'in hayatını konu edinen Oscar ödüllü film, 2014 yapımı ve James Marsh imzalı. Ünlü fizikçinin hayatımıza kattıklarını bir de bu gözle mercek altına alın.
  • The Imitation Game: 2. Dünya Savaşı sırasında geçen filmde, Almanların kullandığı Enigma şifreleme sisteminin nasıl çözüldüğüne şahit oluyoruz. 2015 yapımı Oscar ödüllü filmin yönetmen koltuğunda Morten Tyldum oturuyor.
  • The Big Short: Adam McKay'in yönetmenliğini üstlendiği Oscar ödüllü, 2015 yapımı film, gerçek bir hayat hikayesine dayanan romandan uyarlama. Finansal bir krizin bir grup yatırımcı tarafından nasıl çözülebileceğine dair teorilerini izliyoruz.

Kova

Burçlara göre film önerileri

Yönetici gezegenleri Uranüs ve Satürn olan hümanist, toplumsal, eşitlikçi, marjinal, entelektüel, teknolojik gelişmelere meraklı, uzay, astronomi, astroloji konularına ilgili Kova burçları için gelsin.

  • Moonlight: 2016 yapımı, 3 Oscar ödüllü filmin yönetmen koltuğunda Barry Jenkins oturuyor. Tüm farklılıklarına rağmen kendisini keşfetme yolculuğunda olan bir adamın üç ayrı dönemdeki hikayesini izliyoruz.
  • Coherence: James Ward Byrkit imzalı 2013 yapımı filmde bir grup arkadaş bir akşam yemeğinde bir araya gelir. Ancak o gece dünyaya yakın geçecek bir kuyruklu yıldız olayların seyrini değiştirecektir.
  • Gravity: 2013 yapımı Alfonso Cuaron imzalı 7 Oscar ödüllü filmde, iki astronotun uzay yolculuğuna çıkması ve bu sırada başlarına gelen felaketle boşlukta birbirlerinden alamayacak şekilde hayatta kalma savaşlarını izliyoruz.

Balık

Burçlara göre film önerileri

Yönetici gezegeni Neptün olan, hayal kurmayı seven, romantik, hassas, duygusal aynı zamanda psişik yetenekleri olan Balık burçları için gelsin.

Haberin Devamı
  • La La Land: 2016 yapımı Damien Chazelle yönetmenliğindeki 6 Oscar ödüllü filmde, hayaller ve gerçekler üzerine bir hikaye izliyoruz. Tesadüf eseri tanışan bir çiftin bu duygusal yolculuğu yer yer müzikal havası ile de sizleri yıldızların üzerine çıkaracak.
  • Cafe De Flore: Jean-Marc Vallée'nin izleyenleri derinden etkileyen 2012 yapımlı filmi, sevgi temasını iki farklı hayat hikayesi üzerinden anlatıyor.
  • The Truman Show: 1998 yapımı Peter Weir yönetmenliğindeki film, dünya sinema tarihinin kült yapımlarından. Hayatın gerçekliğini sorgulayan ütopik ve mistik, alt metninde ciddi psikolojik mesajlar ileten bir hikaye izliyoruz.
Sıradaki haber yükleniyor...
holder