Gizem Şeho Evde sporla kal
HABERİ PAYLAŞ

Evde sporla kal

Bu dönem hepimiz evdeyiz. Evde hareketsiz kalmamak adına online yapılabilecek spor videolarına büyük ilgi gösteriyoruz. Ben de bu konuyla ilgili uzman fitness eğitmeni Duygu Tekin ile bir söyleşi yaptım.

Öncelikle Duygu Tekin'i tanıtayım. Kendisi küçük yaşlardan beri spor yapıyor. Uzunca bir süre özel sektörde çalıştıktan sonra iş değiştirmeye karar vererek eğitimler alıyor, kendisini geliştiriyor. Aldığı eğitimler sonucunda da kişisel fitness eğitmeni olarak çalışmaya başlıyor. Yaklaşık 4 senedir kişiye özel antrenman programları hazırlıyor, birebir özel dersler ve grup dersleri veriyor.

Haberin Devamı

Fitness haricinde verdiği eğitimler arasında mat pilates ve reformers pilates de var. Yani hem sıkılaşma hem kilo verme hem kas yoğunluğunu arttırma hem de postüral bozuklukları düzeltme konusunda da üyelerine destek oluyor.

Evde antrenman önerileri

Evde sporla kal

Astrolojide Mars hayatla mücadele şeklimizi gösterir. Hepimiz içimizdeki fazla enerjiyi dışarı atmak istiyoruz; bu sebeple Mars Koç kadını Duygu Tekin de evde olanlar için bize bazı tavsiyeler veriyor.

İşe önce kendi hayatından örnekler vererek başlıyor. Sabahları erken kalkıyor. Sevgili köpeğini. tabii ki gerekli önlemleri alarak. yarım saat kadar gezdiriyor. Sonra kısa bir kahvaltı molası, temizlik, dolap düzeltme gibi hareket edilmesini sağlayan işler yaratıyor. Her gün yaklaşık 1 saatini antrenmana ayırıyor. ''Biliyorum bazen çok zor geliyor ama inanın başlayana kadar. Kıyafetleri giydiğiniz anda bir enerji geliyor'' şeklinde ekliyor.

Evde sporla kal

Bu 1 saatlik antrenmanlarında kardiyo ağırlıklı, yani nabzı yükselten ve terleten hareketler yapıyor. Kas güçlendirici hareketleri de ekliyor. Antrenman yapamadığı zamanlarda ya da evde yapacak bir şey bulamadığında müziği açıp hafif hafif de olsa dans ediyor. Yani aslında "Spor olmasa bile evde sürekli hareket halinde olmaya çalışın" tavsiyesinde bulunuyor.

Bu dönem malum hepimiz aşırı yemeye meyilliyiz. Gerçi Venüs'ün Boğa'dan çıkış yapıp İkizler'e geçişiyle buna biraz dur diyeceğiz. Kendisine bağışıklığımızı güçlendirmek için bir spor eğitmeni olarak ne gibi besinler tüketilmesi gerektiğini soruyorum. Yine kendi hayatından örneklerle bu sorumu yanıtlıyor.

Haberin Devamı

Evde sporla kal

Kahvaltıda genellikle omlet ya da yulaf yemeyi tercih ediyor. ''Çünkü güne proteinle başlamak hem tatlı ihtiyacını kesiyor hem de daha uzun süre tok kalınmasını sağlıyor'' şeklinde ekliyor. Atıştırma olarak meyve ya da küçük ölçülerde kuruyemiş tavsiye ediyor. (Tabii eğer bir sağlık sorununuz yoksa bu önerileri dikkate alın.) Kendisi de internetteki sağlıklı atıştırmalık tariflerini evde deneyimliyor. Hem bağışıklık hem kilo kontrolü için sebze ağırlıklı beslenmeye çalışıyor. ''Kurubaklagiller, et ve süt ürünleri, özellikle de soğan sarımsak bağışıklık için önemli besinlerden'' diyor. Akşam yemeği için ise çok geç saatlere kalınmamasını öğütlüyor. Bu arada uykunun da bağışıklık için öneminin altını çiziyor. ''Vücutlarımız dinlenmiş olduğu için bu süreçte erken yatmak zorlasa da en geç 00:00 gibi yatıp belki biraz kitap okuyabilir, böylece hem beyninizi hem bedeninizi sakinleştirebilir ve derin bir uyku çekebilirsiniz'' diyor.

Haberin Devamı

Hiç spor yapmadım, bu dönemde başlasam olur mu?

Evde sporla kal

Bu dönem Duygu Tekin'e en sık sorulan sorulardan biri bu. Kendisi bu soruyu şöyle yanıtlıyor:

Esas şimdi tam zamanı. Tek tavsiyem, sizi çok fazla zorlayacak antrenmanlar yapmamanız. Basit hareketlerle ve az tekrarla başlayıp kondisyonunuz arttıkça antrenman sisteminizi arttırabilirsiniz. Bu dönemde online özel derslerden ya da başlangıç videolarından yararlanabilirsiniz.

Tekin'i instagramda @duygu_fit_ adresinden de takip edebilirsiniz.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder