Gizem Yetil Binlerce kişinin hayalleri suya düştü
HABERİ PAYLAŞ

Binlerce kişinin hayalleri suya düştü

Pandemi döneminde birçok banka faiz indirimine gitti. Yıllardır ev almak pek mümkün değildi. Ödediğiniz faizler neredeyse iki katına çıkıyordu ve aylık ödemeler de öyle ödenecek gibi değildi.

Düşük faizler sayesinde yıllardır ev sahibi olmak isteyen kişilerin yüzü güldü. Hayallerini süsleyen evlere tekrar baktıklarında büyük bir şok yaşadılar. Çünkü ev sahipleri çoktan gözünü açmıştı.

Bazı satılık evler yaklaşık 20-30 bin TL arttı. Hatta 100 bin TL arttıran bile var.

Bunun adı nedir?

Bunun adı; açgözlülüktür.

Haberin Devamı

Hesabı tabii ki erkek ödesin

“Hesabı erkek mi ödesin, kadın mı?” tartışmaları sürekli belli zamanlarda ortaya çıkıyor. Erkek ödesin, kadın ödesin, herkes yediğini ödesin bilmem ne. Kadınların giderleri erkeklerden daha fazla. Bundan size ne mi? Doğru. Herkes eşit sonuçta değil mi? Erkek kadınlardan daha fazla maaş almıyor mu? O zaman erkek ödesin ve eşitlik sağlansın.

Taksi mi ambulans mı?

Kocaeli’de bir taksici vicdanları sızlatmıştı. Birçok kişi taksiciye demediğini bırakmadı.

Kanaması olan, doğum yapmak üzere olan hamile kadını hastaneye götürmedi.

Olay yerine ambulans çağırıldı. Kadın ambulansla hastaneye götürüldü.

O anda taksiyle bir an önce hastaneye yetiştirmek mi doğruydu yoksa ambulansı beklemek mi orasını bilemedim. Bu konuda bir uzmana danıştım.

Doğum yapmak üzere olan kanamalı bir hastaya nasıl müdahale edilmedi? Hemen otomobile bindirip hastaneye mi götürülmeli yoksa ambulans mı çağırılmalı?

Medipol Esenler Üniversite Hastanesi Kadın Hastalıkları ve Doğum Bölümü’nden Dr. Öğr. Üyesi Emine Zeynep Yılmaz bu soruya yanıt verdi:

Gebeliğin özellikle son üç ayında meydana gelen kanamalar acil bir durum olarak değerlendirilmeli. Hastanın kanamasının hangi durumdan kaynaklı olduğuna dair mutlaka doktor başvurusu gerekmekte. Doğuma yakın olarak kahverengi sümüksü bir yapı olan nişane atılması gibi daha küçük kanamalar ile, oluşan kanamaların bir kısmı bebeğin eşi olan plasentanın yerleşimi ve yerinden ayrılması ile ilgilidir ve mutlaka acil müdahale gerekirse doğum gerektirebilir. Bu sebeple bu tür kanama durumlarında 112 Acil servis aranarak hasta hastaneye ulaştırılmalı.

Haberin Devamı
Sıradaki haber yükleniyor...
holder