Doç. Dr. Gökçen Erdoğan 2022'ye cinsel hayatınızı keşfederek girin
HABERİ PAYLAŞ

2022'ye cinsel hayatınızı keşfederek girin

Partnerinizle etkileşime başladığınız günden geldiğiniz noktaya dek ilişkinizde ve cinsel yaşamınızda olup bitenler ne kadar önemliyse bireysel cinsel takviminizde olup bitenler de o kadar önemli. Dolayısıyla ikisine de bakmanızda fayda var. Ve ikisi kesinlikle farklı seyredebilir.

Kendinizi, cinsel organınızı ve benliğinizi keşfettiğiniz gün itibariyle ilk mastürbasyonunuzdan ilk seksinize dek ilklerinizi düşünün. Ne kadarında acı ne kadarında utanma, ne kadarında merak, kaygı, korku, haz, belirsizlik, heyecan vardı mesela? İkinci adımın ne olduğunu düşünüyorsunuz ve tüm bunların ne kadarını hatırlıyorsunuz adım adım? İkinci adım ilk adımdan ne kadar sonra gelmişti ve bu ara uzunsa özel bir nedeni var mıydı? Çok kısaysa hazır mıydınız, sağlıklı mıydı? Aklınıza ne gelirse ne kadar ayrıntı varsa bir yerlerde; düşünün bakalım her şey yolunda mıydı? Eğer yolundaysa ya da artılar daima eksilerden fazlaysa bunu hatırlamanızda büyük fayda var. Ancak yolunda olmayan şeyleri fark etme şansını henüz bugün yakaladıysanız, kendi içinizde, partnerinizle ya da bir uzmanla çözme şansını da yakalamışsınız demektir.

Haberin Devamı

Başlangıçta utanarak sevişen ve hep karanlıkta kalmak isteyen bir kadının, partnerinin önünde soyunmasına ve fantezilerini açıklıkla paylaşmasına giden yolda olan ve bitenleri bilmek, kendisine fayda. Duygusuz bir alışma ve hissizleşme de olabilir bu, yanında kendini rahat ve mutlu hissettiğin birine karşı serpilme de. Ne olduğunu bilmek, eksikleri saptamak, artıları artırmak, en parlak olanı vurgulamak, saklananı tutup çıkarmak… Bu gelişimi doğru zaman çizelgesiyle izlemek size iyi gelebilir. Çünkü yeni yılda da ilk ve en yakın dostunuz, cinsel yaşamınızdaki en önemli şey sizsiniz. Keşfe zaman ayırın ve zamanı doğru okuyun ki onu yönetebilesiniz.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder