Gözde Hatunoğlu 22 Haziran 2019 Ajandamania
HABERİ PAYLAŞ

22 Haziran 2019 Ajandamania

22 Haziran 2019 kültür sanat ajandası. Etkinlik, konser, söyleşi, festivaller ve daha birçok şey...

SESİMİZ BİRLİKTE GÜÇLÜ ÇIKACAK!

İKSV Alt Kat ve İstanbul Müzik Festivali, farklı engelleri olan çocuklar ve gençleri, Barış İçin Müzik Korosu ile özel bir projede bir araya getiriyor: Farklı engelleri olan çocuklar ve gençlerle Barış İçin Müzik Korosu bir araya gelecek. Bu birliktelikten doğan ‘Birlikte Güçlü Sesler Korosu’ projesi, 29 Haziran Cumartesi günü saat 20.00’de Zorlu PSM Amfi’de ücretsiz bir mini konser verecek. Aynı akşam saat 21’de ise Zorlu PSM Turkcell Sahnesi’nde daha önce hiç yaşamadığınız bir konser deneyimi var: “Yaşama Övgü - Human Requiem”. 65 şancı, tekerlekler üzerinde bir piyanonun seyircilerin arasında dolaşacağı bu unutulmaz anlarda sanata ve müziğe hiç olmadığınız kadar yakın hissedeceksiniz!

Haberin Devamı

22 Haziran 2019 Ajandamania

FETHİYE KLASİK MÜZİĞE DOYACAK

27, 28, 29 Haziran tarihleri arasında Fethiye Beşkaza Meydanı’nda gerçekleşecek Benyamin Sönmez Klasik Müzik Festivali, yurt içinden ve yurt dışından Fethiye’ye gelen klasik müzik tutkunlarını, usta sanatçılarla buluşturacak. Üstelik piyano sanatçısı Gülsin Onay ve soprano Burcu Soysev de katılımcılar arasında. 2011 yılında kaybettiğimiz viyolonselin dahi çocuğu Fethiye’nin yetiştirdiği değerli sanatçı Benyamin Sönmez’in adını ölümsüzleştiren festival bu yıl 8. kez düzenleniyor.

22 Haziran 2019 Ajandamania

‘ÇÜNKÜ SANAT ALAN İSTER’

Doğuş Grubu’nun eğitimine devam etmekte olan üniversite öğrencilerini desteklemek üzere sanatın iyileştirici ve birleştirici gücünden yola çıkarak projelendirdiği Sanata Bi Yer platformu, 3. karma sergisi ‘’Sanata Bi Yer’19’’ ile Yapı Kredi bomontiada’daki Leica Galeri İstanbul’da. Sergi, 19 Ağustos tarihine kadar görülebilir.

22 Haziran 2019 Ajandamania

SANAT VE EĞLENCEYE YENİ BİR ‘MECRA’ GELİYOR

Kadıköy giderek İstanbul’un kültür-sanat ve eğlence merkezi haline geliyor. Kapılarını 2017 yılında açan Kadıköy Mecra da hem 1. yaşını kutluyor hem de performans, parti, atölye, söyleşi, gösterim ve sergiler için yeni bir alan yaratmaya hazırlanıyor. Mecra Salon 21 Haziran’da Enes Alba, Ömer Tevfik Erten, Ali Murat Gali ve Ekin Keser’in karma sergisiyle açılıyor.

Haberin Devamı

22 Haziran 2019 Ajandamania

MELEK MOSSO BEŞİKTAŞ’A GELİYOR

Farklı ses rengi ve yorumuyla özellikle gençlerin beğenisi kazanan Melek Mosso 28 Haziran akşamı Beşiktaş IF Performance Hall’da sahneye çıkacak. Hem bağlama hem de yan flüt çalan Melek Mosso’yu bugüne kadar izlemediyseniz kaçırmayın deriz!

22 Haziran 2019 Ajandamania

NİKKİ WİLD’LA SINIRSIZ EĞLENCE GECESİ!

Sıra dışı imajı, çok eğlenceli ve dinleyicilerini coşturan muhteşem performanslarıyla son zamanların en sevilen DJ’lerinden Nikki Wild, 29 Haziran’da The Populist’te. 80’ler Rock temalı bu çılgın eğlenceyi kaçırmayın.

22 Haziran 2019 Ajandamania

BADECİ ŞEYH’İN SIR ODASI

Gazeteci Timur Soykan, ‘Badeci Şeyh’in Sır Odası’ kitabında müritlerine ‘cennet’ vaat ederek ilişkiye giren ve 188 yıl hapse mahkum olan Uğur Korunmaz’ın akıl almaz öyküsünü anlatıyor. Kitap gerçeğe dayanıyor ve emniyet, savcılık ve mahkemede verilen ifadeler ile temelleniyor. Tamamı resmi belgelerden yazılmış ‘Badeci Şeyh’in Sır Odası’nda Türkiye’yi bekleyen büyük tehlikeyi görüyor, bir tarikat şeyhinin müritlerini ne denli aykırı noktalara sürükleyebildiğini anlıyor ve şu soruların cevaplarını öğreniyoruz:

Haberin Devamı

22 Haziran 2019 Ajandamania

◊ Akıl ve mantığın olmadığı, sadece şeyhin sözlerinin doğru kabul edildiği bu dünyada hangi kurallar geçerli?

◊ Zikirlerde kendinden geçtiğini anlatan müritler, sır odasında neler yaşadı?

◊ Nişanlısına, karısına şeyh ile cinsel birliktelik yaşaması için baskı yapan müritler pişman olmadıklarını ifadelerinde nasıl anlattı?

◊ Tarikatta şeyh algısı istismarların önünü nasıl açıyor?

◊ Tarihteki örnekleri neler?

Sıradaki haber yükleniyor...
holder