Gözde Hatunoğlu Bu kilimler sanat eseri
HABERİ PAYLAŞ

Bu kilimler sanat eseri

İstanbul’74 tarafından düzenlenen, Belkıs Balpınar’ın retrospektif sergisi, 30 Temmuz-20 Ağustos tarihlerinde, Maçakızı Otel ev sahipliğinde Bodrum’da gerçekleştiriliyor. Sergi, dünyada ‘artkilim’ akımının öncüsü Belkıs Balpınar’ın kilim dokumacılığını çağdaş sanat ve bilimle buluşturduğu eserlerine ev sahipliği yapıyor.

Bu kilimler sanat eseri

Yıldızlar Turkcell Vadi Açıkhava’da

Turkcell Yıldızlı Geceler konserleri, yeni etkinlik mekanı Turkcell Vadi Açıkhava’da 30 Temmuz’da Sertab Erener ile başladı. Bugün Aleyna Tilki, yarın Yüzyüzeyken Konuşuruz, 2 Ağustos’ta Berkay, 3 Ağustos’ta Ceza+Anıl Piyancı+Sansar Salvo, 4 Ağustos’ta Kenan Doğulu, 5 Ağustos’ta MFÖ, 6 Ağustos’ta Funda Arar, 7 Ağustos’ta Haluk Levent konser verecek. Konserler Funda Arar’la devam edip Ebru Yaşar’la son bulacak.

Haberin Devamı

Bodrum’da özel sergi

Hapimag Sea Garden Resort Bodrum, sanatçı Ebru Ceylan’ın Cumhuriyet dönemi yazarlarının hayatlarından kesitleri anlattığı klasikleşen ve ses getiren projesi ‘Konuşan Resimler Sergisi’ne ev sahipliği yapıyor. Sergide yer alan resimlere ait metinler Türkiye’nin önde gelen sanatçıları tarafından seslendiriliyor. Sergi, 4 Ağustos’a kadar görülebilir.

YBY Kemerburgaz'da yaz konserleri

Açıkhava kültür ve sanat merkezi YBY Kemerburgaz’da konserler sürüyor. 20 bin metrekareye yayılan yeşil bir alanda, açık havada sosyal mesafeye uygun bir ortamda; 1 Ağustos’ta Duman, 8 Ağustos’ta Cem Adrian, 14 Ağustos’ta Koray Avcı, 21 Ağustos’ta MFÖ ve 4 Eylül akşamı ise Mor ve Ötesi konserleri gerçekleşecek.

Cansel Karacan’dan anlamlı belgesel

Belgesel film yönetmeni Cansel Karacan, Yörük kızlarının çeyizlerine ilk konulan giysilerden biri olan ‘Mor Cepken’ geleneğini belgesel haline getiriyor. Yörüklerde kadın haklarının korunmasında önemli bir araç olan ‘Mor Cepken’i giyen kadının, köy meydanına çıkması “Eşimden şiddet görüyorum ve boşanmak istiyorum” anlamına gelirdi. Mor cepkeni giyen kadına köylüler tarafından yardım edilir, kocası ise dışlanırdı.

Bildiğiniz tüm ‘Asiye’leri unutun!

Özellikle Kurtlar Vadisi fanları için hayli anlamlı olan ‘Oy Asiye’ türküsünü bir de Hazi’den dinleyin. Oy Asiye’ye etnik, elektronik ve dark trans bir düzenleme yapan ve içinde bulunduğu duyguları en iyi müzikle ifade edebildiğini vurgulayan Hazi, kendi yönettiği kliplere bir yenisini daha eklemiş oldu.

Haberin Devamı
Sıradaki haber yükleniyor...
holder