Gözde Hatunoğlu Bu sergiyi yapay zeka hazırladı!
HABERİ PAYLAŞ

Bu sergiyi yapay zeka hazırladı!

3-12 Haziran tarihleri arasında Fişekhane’de düzenlenecek 2. İstanbul Dijital Sanat Festivali, ‘Dünyadaki Tek Sürdürülebilir Enerji İnsan Yaratıcılığı mıdır?’ kavramını sorgulatacak. Türkiye’nin ilk yapay zeka küratörü ‘Avind’ tarafından düzenlenen festivalde, ‘Avind’in seçtiği ulusal ve uluslararası 12 sanatçının eserleri yer alacak.

Bu sergiyi yapay zeka hazırladı

ETGAR KERET ‘UÇ ARTIK’ DİYOR

Çağdaş edebiyatın en yaratıcı isimlerinden Etgar Keret’in kitabı ‘Uç Artık’, hayal kırıklığıyla bilenmiş ruhlar, ritmi aksak kalpler ve hükmen kaybedenlerin hikayesini anlatıyor. Kara mizahın şahikası olan bu kitabı okumadan önce Pera Müzesi’nde, Pera Film seçkisiyle Keret’in filmlerine, ‘Çarpıcı Gündelik Yaşamlar’ seçkisinde göz atabilirsiniz.

Haberin Devamı

11 ÜLKEDEN 19 MİMAR TÜRKİYE’DE

Heritage İstanbul, Beyoğlu Kültür Yolu Festivali kapsamında ‘Hafıza Mekanları Müzeler: Mimari ve Sergileme’ konulu sergi ve konferans serisiyle 12 Haziran’a kadar İstanbul Resim ve Heykel Müzesi’nde. 11 ülkeden, 19 uluslararası mimar ve 42 müze projesi İstanbul Resim ve Heykel Müzesi’nde yer alacak.

SUPER SAKO’DAN YAZA DAMGA VURACAK ŞARKI

Los Angeles’da yaşayan Ermeni asıllı rapper, DJ ve prodüktör Super Sako, global rap dünyasının en önemli isimlerinden Offset ile beraber kaydettiği yeni şarkısı ‘Cake’i yayınladı. Yaptığı şarkılarla yaz sezonunu başlatan Super Sako, ‘Cake’ ile dünyanın dört bir yanında herkesi dans ettirmeye hazırlanıyor.

ASSOS’TA CAZ MAZ FESTİVALİ

1-2 Temmuz tarihlerinde Kozluyalı’da 247 organizasyonuyla gerçekleşecek olan Assos Caz Maz Festivali, katılımcılara iyi ve çeşitli müzik, muhteşem deniz ve doğanın yanı sıra, bölgedeki diğer yan etkinlikleriyle eşsiz deneyimler sunmaya hazırlanıyor. Güneş Özgeç, İdil Meşe, Jesper Poelke, Bilal Kahraman Asena Akan Contempo ve Özge Ürer gibi isimlerin sahne alacağı festivalin kısıtlı sayıdaki biletleri satışa çıktı bile.

Bu sergiyi yapay zeka hazırladı

DÖNÜŞÜME HAZIR MISINIZ?

’Eskiye değer katan dönüşüm’ sloganıyla yola çıkan sürdürülebilir sosyal etki platformu Upcycle İstanbul, Upcycle İstanbul Art and Design Festivali’yle ileri dönüşüm hareketini başlatıyor. İleri dönüşümü odağına alan ve sanatın dönüştürücü gücünden faydalanarak kaynakların verimli kullanımıyla ilgili farkındalık yaratmayı amaçlayan festival, sürdürülebilir bir yaşam için dönüşüme hazır herkesi 4-5 Haziran tarihlerinde Kadıköy’deki Müze Gazhane’ye bekliyor.

Haberin Devamı

‘MENTALITE’ 16 MİLYON’A ULAŞTI

‘KAMİKAZE’ ve ‘VVS’ şarkılarıyla adından söz ettiren Ero, albümü ‘MENTALITE’ ile dijital platformlarda 16 milyon dinlenmeye ulaştı. İlk albümünde ikonik vokali ve güçlü sözleriyle beğeni toplayan rap müziğin genç ve başarılı ismi Ero, Türk rap müziğinde kalıcı olacağını kanıtlar nitelikte.

Bu sergiyi yapay zeka hazırladı

MAHMUT ÇINAR VE GÖZDE ÖNEY’DEN DÜET

Mahmut Çınar’ın yeni şarkısı ‘Ayın Koynu’, tüm dijital müzik platformlarında klibiyle yayınlandı. Mahmut Çınar, sözleri ve müziği kendisine ait ‘Ayın Koynu’nda, ilk single’larında kendisine eşlik eden Gözde Öney ile bir kez daha bir araya geliyor. Şarkının nefis klibi Bodrum Gümüşlük’te Tayfun Çetinkaya yönetmenliğinde çekildi.

Haberin Devamı
Sıradaki haber yükleniyor...
holder