Gözde Hatunoğlu Büyüklere masallar, animasyon
HABERİ PAYLAŞ

Büyüklere masallar, animasyon

Animasyon dendiğinde konunun sadece çocuklara anlatılan masallardan ibaret olmadığını bilenlerdenseniz aşağıdaki dizi ve filmleri mutlaka izlemelisiniz. İşte karşınızda, yaratıcılıkları ve anlattıkları hikayelerle insanın ufkunu açan ve zaman zaman hayatını sorgulatan başarılı animasyonlar...

Çok da uzak olmayan bir gelecekte, totaliter bir rejimin polisi olarak çalışan bir adam, peşine düştüğü ve yok etmeye çalıştığı uyuşturucunun esiri olur ve kendi kimliğini kaybetmeye başlar. Yönetmen koltuğunda usta isim Richard Linklater’ın, oyuncu kadrosunda ise Keanu Reeves, Robert Downey Jr. Ve Winona Ryder gibi devlerin olduğunu söylemek yeterli olur sanırım.

Haberin Devamı

Büyüklere masallar, animasyon

PERSEPOLIS / (2007/IMDB 8.1)

‘Persepolis’, İran’da yaşanan İslam Devrimi’ni, genç bir kadının gözünden anlatan çok sarsıcı bir animasyon. Marjane Satrapi’nin otobiyografik çizgi romanından uyarlanan ‘Persepolis’i, izlerken zorlanabilirsiniz. Ancak bu animasyon, bir dönemin gerçeklerini tüm çıplaklığıyla gözler önüne seren, bunu yaparken İran sinemasının geleneğinden de faydalanan, Oscar’a aday olmuş bir şahane bir seyirlik.

ANOMALISA / (2015/IMDB 7.3)

Charlie Kaufman, dokunduğu her şeyi güzelleştiren bir senaryo yazarı ve yönetmen. Hal böyle olunca ‘Anomalisa’ da değme uzun metraj filmlere taş çıkaracak güzellikte bir animasyon. Hayatın tekdüzeliğinden sıkılan orta yaşlı bir adamın, bu vasatlık zincirini kırmaya çalışırken yaşadığı olayları sakin ama akıcı, komik ama üzücü bir anlatım eşliğinde izliyoruz.

BOJACK HORSEMAN / (2014-2020/IMDB 8.7)

Karşınızda bir Netflix şaheseri duruyor. Unutulmuş bir sitcom yıldızı, yeniden canlandırmaya çalıştığı kariyeri, hayatını yazması için tuttuğu yazar kadın ve etraflarındaki diğer karakterler… Buraya kadar her şey normal gibi görünüyor ancak bu dizideki karakterleri bir kısmı hayvan, bir kısmı ise insan. Karamsarlığın dibine vururken birden kahkahalar atmanızı sağlayacak çılgın ve özgün bir iş.

UP / (2009/IMDB 8.3)

Aşk, evlilik, sadakat, değerlere sahip çıkma, yaşadığımız mekanlara duyduğumuz bağlılık, kentsel dönüşüm gibi birçok konuda söyleyecek sözü olan, dünyanın en güzel animasyon filmlerinden biri. Sadece ilk 10 dakikası bile bir ömre bedel. İzlemediyseniz bu yazıyı okumayı bitirince mutlaka izleyin!

Haberin Devamı

SPIRITED AWAY / (2001/IMDB 8.6)

Oscar ödülü kazanan ilk anime olmasının yanı sıra Hayao Miyazaki ustanın en incelikli, en güzel ve en unutulmaz filmlerinden biridir. Ailesiyle birlikte yeni taşındığı kasabada, ruhların girip çıktığı bir kapı bulan ve Haku adında bir gençle arkadaşlık eden Chihiro anne ve babasını domuza dönüşmekten kurtarmaya çalışırken kendi ruhunu da kurtarabilecek midir? Uzun süre filmin etkisinden çıkamayacağınıza hiç şüphem yok.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder