Gözde Hatunoğlu Cazın yazı başlıyor!
HABERİ PAYLAŞ

Cazın yazı başlıyor!

Sadece İstanbul’da değil, ülkenin dört bir yanında başlamaya gün sayan caz festivalleri bu yazı şenlendirmeye hazırlanıyor. EFG Londra Caz Festivali bu hafta sonu Zorlu PSM’de başlıyor. 28 ve 29 Mayıs akşamında yapılacak konserlerde İngiltere’nin ünlü, çığır açan ve yenilikçi seslerinden Binker&Moses, Kokoroko, Nubya Garcia ve Sons of Kemet Zorlu PSM’de sahne alacak.

İKSV tarafından, 25 yıldır Garanti BBVA sponsorluğunda gerçekleştirilen İstanbul Caz Festivali, 5 Temmuz’da Harbiye Cemil Topuzlu Açıkhava Tiyatrosu’nda cazın efsane sesi Dianne Reeves’i konuk ediyor. Reeves’e konserde dünyaca ünlü klarnet üstadı Hüsnü Şenlendirici eşlik edecek. Festivalin ilerleyen günlerinde ise sahneye Melody Gardot, John McLaughlin, Enrico Pieranunzi, Teoman, Kalben ve Kutiman gibi isimler çıkacak.

Haberin Devamı

Bu yıl dördüncü kez düzenlenecek olan Kaş Caz Festivali ise 26-27-28 Ağustos’ta Setur Marina ev sahipliğinde müzikseverlerle buluşacak. Festivalde uluslararası alanda ses getirmiş önemli isimlerden oluşan sürprizler de var. Bozcaada Caz Festivali de altıncı kez müzikseverlerle buluşmaya hazırlanıyor. Festivalin erken dönem kombine biletleri satışa çıktı. 26-28 Ağustos tarihlerinde düzenlenecek festivalde Bozcaada’nın doğal güzellikleri ve cazın büyüsü bir arada olacak.

Cazın yazı başlıyor

Ferit Odman ve Jester ‘Break the Beat’ diyecek!

Baterist Ferit Odman ile Red Bull BC One 2021 Türkiye birincisi B-Boy Jester, etkileyici bir projede bir araya geldi. Ferit Odman ve Jester’ın, Türkiye’de bir ilki gerçekleştirerek caz ve breaking’i doğaçlama bir şekilde birlikte yorumladığı Red Bull BC One Break the Beat video projesi Red Bull Türkiye sosyal medya hesaplarından izlenebiliyor. Bu yıl Antalya’da gerçekleştirilecek Red Bull BC One Breaking yarışmasının finali de bugün gerçekleşecek. Kazanan B-Boy ve B-Girl’ler 12 Kasım’da New York’ta gerçekleşecek dünya finalinde ülkemizi temsil edecek.

Cazın yazı başlıyor

Özge Ürer’den yeni albüm

Alternatif sahnenin üretken ve aktif isimlerinden Özge Ürer’in ikinci solo albümü ‘Urbanist’, Nuhado Records etiketiyle yayında. Albüm, şehirli insanın duygularını samimi hikayelerle anlatıyor.

Haberin Devamı

Cazın yazı başlıyor

Oktay Değirmenci ‘Hayat Bazen…’ diyor

Sanatçı Oktay Değirmenci’nin ‘Hayat Bazen…’ isimli resim sergisi 11-25 Mayıs tarihleri arasında, İzmir ESKİİZ Sanat Galerisi’nde izleyicisiyle buluşuyor. Oktay Değirmenci’nin resimlerinde insan figürleri, kalabalıklar ve insan yığınları ön planda.

Cazın yazı başlıyor

 O Sokağa Asla Girme!

Yazar Güneş Altunkaş, Nemesis etiketiyle raflara çıkan ‘O Sokağa Asla Girme’ adlı yeni kitabıyla bilinen klasik polisiye romanı kalıplarının dışına çıkıyor. ‘Kapının Ardındaki Ben’ ve ‘Hokus Pokus’ romanlarını tek bir kurguda ustalıkla birleştirip yeni çıkan romanı ‘O Sokağa Asla Girme’ ile okurlarıyla buluşuyor.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder