Gözde Hatunoğlu Daha Mutlu Çocuklar için MomTalks
HABERİ PAYLAŞ

Daha Mutlu Çocuklar için MomTalks

Türkiye’nin ilk ve en kapsamlı ebeveyn-uzman buluşma platformu olan ve altı yıldır gerçekleştirilen ‘MomTalks’, bu yıl ilk kez hibrit olarak yerli ve yabancı sayısız uzmanı, binlerce ebeveyn ile buluşturmaya hazırlanıyor. 7 Mayıs Cumartesi günü Beyoğlu Grand Pera’da düzenlenecek ve dört oturumdan oluşacak etkinliğe tercihe göre çevrimiçi olarak katılmak da mümkün olacak. Detaylı bilgi ‘www.momtalks.com.tr’de, biletler ise Biletino’da.

Hayat Oyunu ikinci baskısını yaptı!

Aslıhan Yıldırım’ın hüzünlü ama eğlenceli romanı ‘Hayat Oyunu’ ikinci baskısıyla raflarda yerini aldı. Mona Kitap etiketiyle çıkan yarı otobiyografik roman, İstanbul’dan İspanya’ya ve Amazonlara uzanan geniş bir coğrafyada yol alan ve fırtınalı aşklarını şaşırtıcı bir dürüstlükle paylaşan bir kahramana yer veriyor.

Haberin Devamı

Türkiye’nin ilk VR Sergisi Müze Gazhane’de

Facebook ve İBB Kültür A.Ş.’nin iş birliğiyle Türkiye’nin ilk VR Sergisi Müze Gazhane’de açıldı. Sergideki eserler sadece VR gözlükleriyle gezilebilecek. Facebook ve İstanbul Büyükşehir Belediyesi iştirak şirketi Kültür A.Ş., bu yıl dünyanın yeni trend’lerini dünya gündemiyle bir araya getirerek ‘Çevre Kirliliği ve İklim Değişikliğinin Anadolu’daki Yansımaları’ temalı bir fotoğraf yarışması düzenledi. Sergiye Müze Gazhane’nin web sitesinde yer alan randevu sistemi üzerinden ücretsiz kayıt yaptırabilirsiniz.

Daha Mutlu Çocuklar için MomTalks

‘Crossroads’ 41. İstanbul Film Festivali’nde!

Bulut Reyhanoğlu ve Vanessa Medini Arslan’ın hem kreatif hem ana yapımcılığını üstlendiği, ödüllü yönetmen Mahmut Fazıl Coşkun’un yönettiği ‘Crossroads’ belgeseli, 41. İstanbul Film Festivali’nin Ulusal Belgesel Yarışması kapsamında prömiyerini yapacak. Türkiye’nin ilk çağdaş sanat belgeseli olma özelliğini taşıyan ‘Crossroads’un ilk gösterimi, 15 Nisan Cuma akşamı 19.00’da Beyoğlu Sineması’nda gerçekleşecek.

Daha Mutlu Çocuklar için MomTalks

FESTİVALDE NE İZLESEK?

Vortex

Dünya sinemasının en tartışmalı yönetmenlerinden Gaspar Noé, yeni filmi ‘Vortex’ ile festivalin Uluslararası Yarışma bölümüne konuk olacak. Ölüm ve ölümlülük hakkında bir bahis açan yönetmen, filminin başrolü için de usta bir yönetmen olan Dario Argento’yu seçmiş.

Haberin Devamı

Kör Karanlık / Occhiali Neri

“Dario Argento” dendi mi akan sular durur! Korku sinemasının yaşayan en büyük yönetmenleri arasında anılan ustanın son filmi yine bolca kanlı ve çok renkli sürprizlerle dolu. Bir güneş tutulmasının ardından başlayan korku dolu macerayı meraklısına şiddetle tavsiye ederim.

Flux Gourmet

İngiliz sinemasının en sıra dışı yönetmenlerinden olan Peter Strickland, görsel ve ses tasarımlarıyla öne çıkan bu yeni filmde her seyirciyi değil ama sinefilleri mutlaka tatmin edecek.

Alcarràs

‘93 Yazı’ adlı filmiyle hepimizin kalbini fetheden Carla Simón’un ‘Alcarràs’ı Berlin Film Festivali’nde Altın Ayı Ödülü’nü alan ilk Katalanca film olmayı başarmıştı. Yine bir aileyi merkezine alarak yerelden evrensele uzanan temalar hakkında dokunaklı bir film çeken Simón, geleceğin en başarılı yönetmenlerinden biri olmaya aday.

Bir Evlilik Hikayesi

Yönetmen Ildikó Enyedi, festivalin en can alıcı isimlerinden biri. İlk gösterimini 2021 Cannes Film Festivali'nde yapan film 1920’lerde geçen bir edebiyat uyarlaması. Aşkı ele alışı hayranlık uyandırıcı olan yönetmenin yeni filmini mutlaka izleyin.

Haberin Devamı

Önemli bir not:

Turkcell, görme engellilere özel sunduğu ‘Hayal Ortağım’ uygulaması kapsamında, 41. İstanbul Film Festivali'ndeki 27 filmin sesli betimlemesini görme engelli sinemaseverlerle buluşturacak.

İstanbul Film Festivali'nde sesli betimleme teknolojisiyle yer alacak filmler şöyle:

Ulusal Yarışma filmleri: Birlikte Öleceğiz, Dört Duvar, Ela ile Hilmi ve Ali, Kerr, Klondike, Mukavemet, Turna Misali, Yaban, Zuhal.

Programda yer alan diğer filmler:

After Yang/ Yang'dan Sonra, Arthur Rambo, Both Sides of the Blade/ Bıçağın İki Yüzü, Clara Sola, C'mon C'mon/ Yaşamaya Bak, Earwig, Hatching/ Kuluçka, Hit the Road/ Yola Devam, Huda's Salon/ Huda'nın Sırrı, La Croisade/ Kurtarıcı, Nitram, Olga, Peter Von Kant, Sundown/ Günbatımı, The Innocents/ Masumlar, The Middle Man/ Aracı

Sıradaki haber yükleniyor...
holder