Gözde Hatunoğlu Don Kişot Kadıköy'e geliyor
HABERİ PAYLAŞ

Don Kişot Kadıköy'e geliyor

İstanbul Devlet Opera ve Balesi’nin geçen sezon prömiyerini yaptığı ‘Don Quichotte Operası’, bu sezon da sahnelenmek için gün sayıyor. Opera seyircilerinin büyük ilgiyle izlediği eser 20, 21, 24, 25, 27 Aralık tarihlerinde Kadıköy Süreyya Opera Sahnesi’nde sanatseverler ile buluşacak. Bu harika görsel şöleni kaçırmayın. Haydi, yel değirmenleriyle savaşmaya gidiyoruz!

Don Kişot Kadıköye geliyor

Sinemayla randevunuz var

Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın desteğiyle TÜRSAK tarafından gerçekleştirilen ‘Randevu İstanbul Uluslararası Film Festivali’, 20-26 Aralık 2019 tarihleri arasında 22. kez sinemaseverlerle buluşacak. Randevu İstanbul’un bu yılki odak ülkesi Rusya. ‘Rusya’ya Bak Dünyayı Gör’ ve ‘Rusya’dan Kısalar’ bölümleriyle seyircinin karşısına çıkmaya hazırlanan festival, dünyada çok özel bir yeri olan Rusya sinemasını tanımak için kaçırılmayacak bir fırsat.

Haberin Devamı

Görme engelliler için kitaplara ses oldular

Işık Üniversitesi’nin başlattığı görme engellilerin kitaplara ve bilgiye erişimi için hayata geçirdiği proje kapsamında, Boğaziçi Üniversitesi Görme Engelliler Teknoloji ve Eğitim Laboratuvarı’nın (GETEM), sesli internet kütüphanesine destek verilecek. Işık Üniversitesi akademisyenleri, çalışanları ve öğrencileri tarafından kitaplar, görme engelliler için bilgisayar aracılığıyla okunabilir metinler haline getirelecek. Tiyatrocu Tilbe Saran da proje kapsamında Sevgi Soysal’ın ‘Tutkulu Perçem’ isimli kitabını seslendirecek.

Olmuyorsa ‘Boşanalım Aşkım’

Gazeteci, spor yazarı ve yorumcusu Aydın Bayram’ın dördüncü romanı ‘Boşanalım Aşkım’, Martı Yayınları etiketiyle raflarda yerini aldı. Bayram, aşk ve tutkuyla bir araya gelen ellerin nasıl ayrıldığını, bir zamanlar ayrı duramayanların nasıl iki yabancı haline geldiğini anlatan romanın hepimize adandığını söylüyor. Okuyup aşk ve ayrılık üzerine düşünmeli...

bomontiada’da kış coşkusu

Yapı Kredi bomontiada, 20-22 Aralık tarihlerinde düzenleyeceği World Winterfest ile yeni yıl coşkusunu yaşatmaya hazırlanıyor. 20 Aralık’ta ‘Balkan Tayfa’, 21 Aralık’ta ‘Kolektif İstanbul’ ve 22 Aralık’ta ‘Bando Balkan’ konserlerini Avlu sahnesinde izleyebilirsiniz. Üç gün boyunca hem çocuklar hem de yetişkinler için yılbaşı süsleri ve hediyeleri tasarlayabilecekleri harika atölyeler de var. Tüm konserler ve atölyeler ücretsiz!

Haberin Devamı

Paris’ten Beyrut’a uzanan ‘Mutluluk Hattı’

Fotoğraf sanatçısı Dilan Bozyel, aynı adlı kitabını da yazdığı ‘Paris - Beyrut: Mutluluk Hattı’ sergisiyle 12 Aralık 2019 – 9 Şubat 2020 arasında Institut français’e konuk oluyor. Yaşamak istediği şehirleri, fotoğra􀅇arını çekerek bulmaya çalışan Dilan Bozyel için Paris ve Beyrut, ev duygusunu ve özlemini kendisine en çok tattıran iki şehir olmuş. Oraları bir fotoğrafçının gözünden tanımak için bu harika sergiye bekleniyorsunuz.

Don Kişot Kadıköye geliyor

HAFTANIN FİLMİ

Jumanji esir kaldık

Bu hafta gösterime giren ‘Jumanji: The Next Level/ Jumanji: Yeni Seviye’ için tüm aile birlikte izlenebilecek, eğlenceli bir macera filmi denebilir. Chris Van Allsburg’un 1981 yılında yazdığı ‘Jumanji’ adlı çocuk kitabından uyarlanan ilk film, 1995 yapımı ve başrolünde Robin Williams’ın oynadığı ‘Jumanji’. O yıllarda çocuk olanların çok sevdiği film, 24 yıl sonra yeni bir seri olarak karşımızda.

Haberin Devamı

İlk bölümü 2017’de çekilen bu yeni ‘Jumanji’ serisi, günümüze uyarlanmış vaziyette. Eski bir video oyunu (ya da yaşı yetenlerin hatırlayacağı ismiyle atari) içinde hapis kalan bir grup genci anlatan film, fantastik bir dünyada geçen maceraların yanı sıra büyüme hikâyeleri de vaat ediyor seyirciye. ‘Jumanji’, hayâli bir dünyada geçiyor ve bu fantastik dünya, tıpkı bir bilgisayar oyundaki gibi çeşitli engeller aşılarak kurtarılıyor.

Don Kişot Kadıköye geliyor

Oyunun içinde hapsolan dört kişilik bu arkadaş grubu, oyunun karakterlerine bürünüyor ve olduklarından farklı görünmeye başlıyorlar. Kahramanlarımızın sadece görüntüleri değil karakterleri de değişiyor. Ürkek genç kızımız bir dişi savaşçı, özgüveni yerlerde sürünen esas oğlanımız ise tam bir kahraman kurtarıcı haline geliyor.

2017 yapımı Jumanji: Vahşi Orman’daki kadroyu koruyan ikinci film Jumanji: Yeni Seviye’de, Dwayne Johnson, Kevin Hart, Jack Black, ve Karen Gillan gibi oyunculara Danny DeVito ve Danny Glover gibi iki çok tecrübeli yıldız da katılıyor. İlk filmdeki olayların neredeyse aynısını anlatan ‘Jumanji: Yeni Seviye’, kadroya olan katılımla, ilgi çekici hâle gelse de ne ‘Jumanji’ külliyatına ne de tür sinemasına pek yeni bir şey katamıyor. Ancak eski video oyunlarını özleyenlere, aileleri ile birlikte izlemek hoş bir nostalji duygusu tattırabilir. İyi seyirler.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder