Gözde Hatunoğlu ‘ESNAF Mehmet Yalçınkaya’ belgeseli yayında
HABERİ PAYLAŞ

‘ESNAF Mehmet Yalçınkaya’ belgeseli yayında

Masterchef Mehmet Yalçınkaya’nın ‘ESNAF Mehmet Yalçınkaya’ belgeseli izleyiciyle buluştu. Ünlü şefin Bolu’daki hikayesiyle başlayan, geçmişten gelen temel esnaf değerlerini günümüze taşıyan belgesel EXXEN’de yayınlanıyor. Tüm esnaf ritüellerinin anlatıldığı belgesel altı bölüm sürecek. İstanbul, İzmir, Afyon, Balıkesir gibi pek çok farklı şehirde yapılan çekimlerde, esnaf geleneklerini onlarca yıldır aralıksız sürdüren, geleneksel değerlere sahip çıkan, bereket, şükür, kanaat gibi geleneksel öğelere sıkıca bağlı esnaf kültürünü izleyeceksiniz. Her türlü koşulda ara vermeden çalışmaya devam eden esnaf lokantalarını Mehmet Şef’in öncülüğünde ziyaret edeceksiniz. Belgesel boyunca karşılaşacağınız farklı esnaf lokantası hikayelerinde; bazen tabelası olmadan hizmet veren bir esnafın müdavimlerinin nasıl oluştuğuna, bazen ise Atatürk’ün ismini koyduğu, Yıldız Sarayı’ndan gelen aynalarla bezenmiş bir esnafın, tarihin ender lezzetleriyle tezgahını nasıl donattığına şahitlik edeceksiniz.

Haberin Devamı

Bahar Orth ‘Tehlikeli Sular’a dalıyor

Bahar Orth imzalı, polisiye-aşk türündeki ‘Tehlikeli Sular’, Librum Kitap etiketiyle okuyucuyla buluştu. Roman, İstanbul'un birbirine komşu ama taban tabana zıt iki semtinde büyümüş Mavi ile Tekin’in, akıllardan uzun süre çıkmayacak hikayesini anlatıyor. Birbirinden farklı ama bir o kadar da benzer insanların anlatıldığı bu kitapta yazar, insanların önyargılarını kırmayı ve kendilerine başka bir açıdan bakmalarını amaçlıyor.

Ah! Kosmos ve Büşra Kayıkçı’dan ortak albüm

Ah! Kosmos ve Büşra Kayıkçı’nın ilk ortak albümü ‘Bluets’ yayınlandı. İki sanatçı, ‘tanıdıklık hissi’ veren ve uzakta olan düşsel, dingin seslerin peşine düşerek, fiziksel olarak var olması mümkün olmayan mekanların ve tanımlanamayan zamanın ruhunu bu albümde yansıtıyor. Kompozisyon aşamasında iki sanatçı da ‘tanıdıklık hissi’ veren seslerle uzakta olan düşsel, dingin seslerin izini sürdü. Albümün lansman konseri 19 Kasım’da Turkcell Platinum Sahnesi’nde gerçekleşecek.

‘Anneme Yolculuk’

Salihcan Sezer’in yazıp Ufuk Cebeci’nin yönettiği ‘Anneme Yolculuk’, 17 Kasım’da Profilo Kültür Merkezi’nde prömiyer yapıyor. Goncagül Sunar ve Mustafa Ergüven’in başrollerini paylaştığı oyunun proje danışmanlığı ve dramaturjisi Eyüp Emre Uçaray’a ait. Uzun yıllardır birbirinden habersiz ve ayrı olan bir anne-oğulun hikayesi olan oyun, seyircisinin kalbine dokunurken tebessüm ettirmeyi de başaracak.

Haberin Devamı

VakıfBank Kültür Yayınları dört yaşında!

Kurulduğu günden itibaren farklı disiplinlerde yerli ve yabancı, nitelikli eserleri okurların beğenisine sunan VakıfBank Kültür Yayınları dördüncü yaş gününü kutluyor. 180’inci kitaba ulaşan zengin seçkisiyle büyümeye devam eden VBKY, 20 Kasım’a kadar birbirinden kıymetli sayısız yayını, web satışlarında yüzde 40 indirimle satışa sunuyor. 

12. Uluslararası Suç ve Ceza Film Festivali başlıyor

12. Uluslararası Suç ve Ceza Film Festivali, 18-24 Kasım tarihleri arasında gerçekleşecek. Birçoğu İstanbul’da ilk kez gösterilecek olan ‘adalet’ temalı filmlerle birlikte özellikle kadın-erkek eşitliğini ele alacak. Yerli ve yabancı uzun metraj, kısa metraj ve belgeselleri bir araya getiren festivalde, sinemanın hem seyir hem de sektörel kısmıyla ilgili birbirinden ilgi çekici paneller de yer alıyor. Festivalin film gösterimleri Atlas 1948, Kadıköy ve AKM Yeşilçam Sineması’nda yapılacak.

Haberin Devamı
Sıradaki haber yükleniyor...
holder