Gözde Hatunoğlu 'Evde' sinema keyfi
HABERİ PAYLAŞ

'Evde' sinema keyfi

SALT’ın Garanti BBVA Mortgage desteğiyle sürdürdüğü Perşembe Sineması’nın ‘Evde’ gösterimleri ‘This Ain’t California’/‘Burası Kaliforniya Değil’ ile devam ediyor. Film, yarın gece saat 23:59’a kadar ‘saltonline. org’da çevrimiçi olarak izlenebilir. Gösterimler, yalnızca Türkiye’den erişime açık ve ücretsiz. Alman Demokratik Cumhuriyeti’nde 1980’lerde ortaya çıkan kaykay tutkusunu canlandıran ‘This Ain’t California’/‘Burası Kaliforniya Değil’, üç kaykaycının maceraları üzerinden bildik her şeyin değiştiği 1989’a uzanıyor.

Haberin Devamı

Doğu Berlin’in brütalist mimarisi kaykay için muhteşem bir oyun alanı sunarken siyah beyaz animasyonlar, retro müzikler ve arşiv görüntüleri eşliğinde bir zamanlar tehdit olarak görülen bir sokak kültürünün oluşumu aktarılıyor.

Evde sinema keyfi

‘SERVİS’TEN BÜYÜK BAŞARI

Ramazan Kılıç’ın yazıp yönettiği ‘Servis’, dünyanın en önemli medya gruplarından CANAL+’ın ‘Kısaların En İyisi’ programına seçildi. Bugüne dek Clermont-Ferrand, Odense, Black Nights ve Leeds’in de aralarında olduğu Oscar sertifikalı uluslararası kısa film festivallerinde yarışan ve 80’den fazla festivalde gösterilerek 12 ödülün sahibi olan ‘Servis’, abone sayısı 20 milyonu aşan kanalda bir yıl boyunca izlenebilir.

Mesafeli ama birlikte!

Yeni sezonuna ‘#mesafeliamabirlikte’ mottosuyla başlayan Zorlu PSM, sahnelerindeki etkinliklerin yanı sıra, yepyeni dijital serilerle de çeşitli platformlardan sanatsevere ulaşmaya devam ediyor. Join&Blend katkılarıyla gerçekleşen ve yerli sahneden sekiz DJ’in, toplam 12 saatlik setini izleyicilerle buluşturmaya hazırlanan proje, 7 Kasım’da Zorlu PSM YouTube kanalında dinleyicilere hem görsel hem de işitsel, unutulmaz bir deneyim yaşatmaya hazırlanıyor. Programın detayları ise şu şekilde:

  • 13:00 Garan Garan
  • 14:30 Aslı Köse
  • 16:00 Avangart Tabldot
  • 18:00 Şirin Ediger
  • 19:30 Mind Shifter
  • 20:30 Günce Acı
  • 22:00 Zozo
  • 23:30 (((emre)))

Selma Gürbüz İstanbul Modern’de

İstanbul Modern, Türkiye sanat ortamındaki kadın sanatçıları görünür kıldığı sergilerine Selma Gürbüz ile devam ediyor. Sanatçının 35 yıllık sanatsal üretimine tematik duraklar çerçevesinden bakan ‘Selma Gürbüz: Dünya Diye Bir Yer’ sergisi, 31 Mart 2021’e kadar İstanbul Modern’de görülebilir. Selma Gürbüz’ün zamandan ve mekandan bağımsız; masallar, mitler ve söylencelerle örülü, incelikle işlenmiş yapıtları Türkiye’de bir müze çatısı altında ilk defa izleyiciyle buluşuyor.

Haberin Devamı

Ediz Hun’lu oyun Ak’la Kara’da

Agatha Christie’nin ölümsüz eseri ‘10 Küçük Zenci’ yeni adı ‘10 Kişiydiler’ ile Tiyatro Ak’la Kara’da seyirciyle buluşuyor. Yeşilçam’ın vazgeçilmez aktörü Ediz Hun da oyunun başrolleri arasında yer alıyor. Oyun, yarın saat 17:00’de Ak’la Kara Tiyatro’da olacak. Oyunun konusu: Birbirini tanımayan 10 kişi, Bay ve Bayan Owen isimli bir çiftten Zenci adasında verilecek bir parti için davet mektubu alır. Farklı mesleklere ve apayrı kişiliklere sahip bu 10 kişi aslında neden orada olduklarını öğrendiğinde artık herkes için çok geçtir…

Türkü Akbayram’dan ‘SARI GELİN’

Çocukluğundan itibaren müzik dünyasının içinde olan, yıllardır babası Edip Akbayram ile birlikte sahne alan ve ilk teklisi ‘Hiçbiri‘ni geçtiğimiz yıl çıkaran Türkü Akbayram, bu kez ‘Sarı Gelin’ türküsü ile müzikseverlerin karşısına çıkıyor. Kafkasya’dan Anadolu’ya, Anadolu’dan Balkanlar’a uzanan bir coğrafyada yaşanan acı ve aşkları insanlığın ortak dili müzik ile anlatan ‘Sarı Gelin’, Türkü Akbayram’ın yorumu ve Gloss Müzik etiketiyle tüm dijital platformlarda yayınlandı.

Haberin Devamı

İŞ SANAT’tan yeni sezona ‘Merhaba’

İş Sanat, yeni konser ve etkinliklerden oluşan programını 5 Kasım’da başlattı. Klasik müzik konserlerinden yerli projelere, hikaye ve şiir dinletilerinden masal tiyatrosuna, tiyatro okumalarından sanal sergilere uzanan pek çok etkinliğin yer aldığı 21. sezon, bu ay çevrimiçi olarak başladı. Pandemi tedbirleri kapsamında seyircisiz olarak İş Kuleleri Salonu’nda gerçekleşecek kayıtların tamamı İş Sanat’ın sosyal medya hesapları üzerinden ücretsiz izlenebilecek.

Evde sinema keyfi

İŞ SANAT’TA HAFTANIN PROGRAMI ŞÖYLE

  • 8 Kasım Pazar, 15:00 İş Sanat Masal Tiyatrosu ‘Kırmızı Başlıklı Kız’
  • 9 Kasım Pazartesi, 20:30 Sait Faik Hikaye Dinletisi ‘Her Şey İnsanı Sevmekle Başlar’
  • 12 KASIM PERŞEMBE, 20:30 Milli Reasürans Oda Orkestrası
  • 15 Kasım Pazar, 15:00 İş Sanat Masal Tiyatrosu ‘Kırmızı Başlıklı Kız’
Sıradaki haber yükleniyor...
holder