Gözde Hatunoğlu ‘Fena Şeyler, Mutlu Sonlar’
HABERİ PAYLAŞ

‘Fena Şeyler, Mutlu Sonlar’

‘Fakat Müzeyyen Bu Derin Bir Tutku’, ‘Kıyıdakiler’ ve ‘Kök’ filmlerinin senaristi olarak tanıdığımız Ceyda Aşar, yeni romanı ‘Fena Şeyler, Mutlu Sonlar’ı Karakarga Yayınları etiketiyle okuyucuyla buluşturdu. Hafızaya ve dünümüzle hesaplaşmaya dair kitapta iki kız kardeşin geçmişleriyle yüzleşme deneyimleri, bireysel ve toplumsal tarihin iç içe geçtiği bir sorgulamaya dönüşüyor.

Yolda olanların elinden tutan kitap

Ressam ve sanat tarihçisi Meral Yıldız, 26 yıl Galata’da postnişin olarak hizmet eden Hasan Dede’nin ölümünün ardından anısını yaşatmak istedi. Tuttuğu notları, dedesiyle konuşmalarını ve okuduğu kitaplardan süzdüklerini, Librum Yayınları'ndan çıkan kitabına aktaran yazar, 'Dedemle Yolda' diyerek yola çıkan herkesin elinden tutuyor.

Haberin Devamı

Melike Şahin ve Mabel Matiz Harbiye’de

Melike Şahin, ülkemizin en önemli sahnelerinden biri olan Harbiye Açık Hava Tiyatrosu'nda, 2 ve 6 Eylül'de dinleyicileriyle buluşmaya hazırlanıyor. 2 Eylül konserinin biletleri çoktan tükenirken 6 Eylül için biletler hâlâ satışta. Melike Şahin’e sahnede sürpriz konuklar eşlik edecek. Mabel Matiz ise 8 Eylül akşamı, bu sezonun üçüncü Harbiye Açık Hava konserinde, Atlantis Yapım organizasyonuyla yeniden sahnede olacak.

‘Fena Şeyler, Mutlu Sonlar’

Norveçli grup ilk kez Türkiye’de

Norveçli progresif black metal grubu Borknagar, 25 Ağustos Perşembe akşamı Zorlu PSM'de; Duality ve Vera Müzik organizasyonuyla Türkiye'de ilk kez %100 Studio sahnesinde olacak. Kariyerine 11 albüm sığdıran grup, son albümü ‘True North’la da özgün sound’unu ve türler üstü tarzını korumayı başardı.

Trakya Fest için geri sayım başladı!

Trakya Bölgesi'nin ilk ve en eğlenceli müzik festivali Trakya Fest bu yıl 25-28 Ağustos tarihleri arasında Şarköy Halk Plajı'nda düzenlenecek. Moon Stage&Orfe Organizasyon tarafından hazırlanan festival, "Tüm Renkleri Buluşturan Festival" sloganıyla düzenleniyor. Trakya Fest, bu yıl; mor ve ötesi, Pinhani, maNga, Levent Yüksel, Can Bonomo, Yüksek Sadakat, Nova Norda, Suzan Kardeş gibi müziğin yıldızlarını dört gün boyunca Şarköy Halk Plajı'nda ağırlayacak.

Haberin Devamı

17. İstanbul Bienali’ne hazır mısınız?

İstanbul Kültür Sanat Vakfı (İKSV) tarafından, Koç Holding’in desteğiyle 17 Eylül-20 Kasım tarihleri arasında düzenlenecek 17. İstanbul Bienali, bu yıl çok farklı sanatçı kolektiflerine ev sahipliği yapacak. Küratörlüğünü Ute Meta Bauer, Amar Kanwar ve David Teh’in üstlendiği bienal; sanatçı, düşünür, yazar, şair, araştırmacı, mimar, radyo programcısı, balıkçı, aktivist, stand-up komedyeni gibi pek çok farklı disiplinde 500’ün üzerinde katılımcının projelerini bir araya getirecek.

‘Fena Şeyler, Mutlu Sonlar’

Bienal aynı zamanda İngiltere’nin en önemli ödüllerinden Turner Ödülü adaylığı bulunan, sanatçı ve aktivist ikili Cooking Sections’ın büyük ölçekli ‘Çamuralem/Wallowland’ başlıklı projesine ev sahipliği yapacak

Sıradaki haber yükleniyor...
holder