Gözde Hatunoğlu 'Gölgeler İçinde' Moskova'da yarışacak
HABERİ PAYLAŞ

'Gölgeler İçinde' Moskova'da yarışacak

İlk filmi ‘Zerre’yle ulusal ve uluslararası festivallerden birçok ödül kazanan Erdem Tepegöz’ün yeni filmi ‘Gölgeler İçinde’, 42. Moskova Uluslararası Film Festivali’nin Ana Yarışma bölümüne davet edildi. Distopik bir dünyaya kuşkucu bir bakış atan bilim kurgu türündeki film, ilkel bir teknolojiyle yönetilen fabrika bölgesinde işçilerden birinin sistemi sorgulamasıyla işçilerin değişmeye başlayan hayatlarına odaklanıyor. ‘Gölgeler İçinde’, dünyada ilk kez Rusya’da izleyiciyle buluşacak. Festival, 1-8 Ekim tarihleri arasında gerçekleşecek. Ana Yarışma bölümünde Kim Ki-duk, Valeriy Todorovskiy gibi usta yönetmenlerin filmleri yer alıyor.

Haberin Devamı

Gölgeler İçinde Moskovada yarışacak

7. Çanakkale Bienali başladı

‘Takımyıldız’ başlıklı 7. Çanakkale Bienali, 31 sanatçının farklı kurgular etrafında bir araya getirilen eserlerinden oluşan sergilerle başladı. Birbiriyle kesişen ve etkileşen ilişkileri, işbirliklerini, paylaşımları ve iletişimleri odağına alan bienalin küratörlüğünü CABININ (Çanakkale Bienali İnisiyatifi) ve Azra Tüzünoğlu yapıyor. ‘Neye Benziyor?’, ‘Hasarlı veya Tahrip Edilmiş: Kültür’ ve ‘Hiç İstemeden ama Seve Seve’ başlıklarını taşıyan sergiler 17 Ekim’e kadar ziyaretçilerle buluşacak. 17 Ekim’den sonra sergi içerikleri çevrimiçi olarak erişime açılacak.

Perşembe Sineması’nı evde izleyin

SALT’ın Garanti BBVA Mortgage desteğiyle sürdürdüğü Perşembe Sineması’nın yedinci yıl gösterimleri 24 Eylül-29 Kasım tarihlerinde çevrimiçi olarak yapılacak. Seçilen 10 film saltonline.org adresinden ücretsiz izlenebilecek. Programa da yine saltonline.org adresinden ulaşabilirsiniz.

Gölgeler İçinde Moskovada yarışacak

Yetişkinlere çiçek yapım atölyesi

Sakıp Sabancı Müzesi’nin kağıt çiçek yapım atölyesi için hazırlanan kitleri SSM Mağaza’da (internet sitesinde) satışa sunuldu. ‘A! Ne Hoş’ işbirliğiyle hazırlanan kitlerde çiçek yapımı için gerekli olan tüm malzemeler var. Kitleri satın alanlara, eş zamanlı olarak yapım aşamasının anlatıldığı bir video bağlantısı gönderiliyor. Böylece satın alanlar diledikleri zaman diledikleri yerde kendi çiçeklerini tasarlayabiliyor. Eylül ayında satışa çıkan ilk kitte ayçiçeği buketi yer alıyor. Ekimde Cadılar Bayramı buketi, kasımda kış çelengi, aralıkta ise kış buketi olacak.

Haberin Devamı

CAT STEVENS’dan 50. yıl sürprizi

Cat Stevens’ın ya da değiştirdiği adıyla Yusuf İslam’ın, 1970 yılında yayımlanan ve onu bir süperstar haline getiren albümü ‘Tea For The Tillerman’ın yeniden kaydedilen versiyonu Universal Music etiketiyle çıktı. Bu albümde Yusuf, aynı 11 şarkıyı yeniden yorumluyor. Tillerman’ın etkisi popüler kültürün dokusuyla iç içe geçerken albümdeki şarkılar da kendi etki alanlarını oluşturuyor. Bu 11 şarkı, yıllar içinde sayısız film ve televizyonda kullanıldı ve başka sanatçılar tarafından birçok kez yorumlandı.

KÜÇÜKÇİFTLİK BAHÇE’DE TİYATROYA DEVAM

Edebiyatımızın en güçlü kalemlerinden Murathan Mungan’ın, şair Orhan Veli Kanık’ın şiirlerinden kurgulayarak yazdığı ve Reha Özcan’ın yeniden sahneye taşıdığı tek kişilik oyun ‘Bir Garip Orhan Veli’ 1 Ekim Perşembe akşamı; Emre Kınay ve Buket Dereoğlu’nun rol aldığı ‘İki Bekar’ adlı oyun ise 2 Ekim Cuma akşamı KüçükÇiftlik Bahçe Tiyatrosu’nda olacak. KüçükÇiftlik Bahçe Tiyatrosu’nda sahnelenen oyunların biletleri, etkinliğin başlama saati olan 21:00’e kadar online olarak Biletix’ten temin edilebiliyor.

Haberin Devamı

Gölgeler İçinde Moskovada yarışacak

Türkçe Rap’in duygusal adamı TALADRO’dan yeni albüm

2011’den beri yaptığı çalışmalarla Türkiye’de adından sıkça söz ettiren Taladro, yeni albümü ‘Uçurtma’ ile sevenlerinin karşısına çıkmaya hazırlanıyor. Dokuzu daha önce tekli olarak yayınlanan 10 şarkıdan oluşan albümde, Ece Mumay’la yaptığı ‘Uçurtma’ ve Cem Adrian’la yaptığı ‘Unutmak İstemiyorum’ düeti var. Bu şarkılara bayılacaksınız!

Sıradaki haber yükleniyor...
holder