Gözde Hatunoğlu Haftanın kitapları
HABERİ PAYLAŞ

Haftanın kitapları

Haberin Devamı

Eğlenceli bir Boğaz macerası ‘İstanbul’un Balıkları’

Yeni İnsan Yayınevi, Fide Serisi'ne akademisyen-yazar Meltem Ulu’nun yazdığı ve Marynel Camacho’nun resimlediği ‘İstanbul’un Balıkları’ başlıklı kitabı ekliyor. İstanbul’da doğan ve çocukluk yıllarını Boğaz’ın eşsiz manzarasını görerek geçiren Meltem Ulu’nun son kitabı ‘İstanbul’un Balıkları’ hayli eğlenceli bir Boğaz macerası. Kitap, Venezuelalı çizer Marynel Camacho’nun rengarenk çizimleriyle hayat buluyor.

“Anılar saçılmış odaya, her yere…”

Mehmet Teoman’ın görkemli hayatı kitap oldu. Kabareden revüye, gazinolardan ünlüler geçidine… Tek kişilik eğlence tarihi bir hayat! İstanbul, Paris, Bodrum hattında geçen; Tanju Okan’dan Nükhet Duru’ya, Candan Erçetin’den Ayşegül Aldinç’e, Neco’dan Zuhal Olcay’a kadar her bir sayfası muhabbet dolu bir kitap. Bir solukta okuyacak, bitmesin isteyeceksiniz. Metin Solmaz imzası ve Anason İşleri etiketiyle raflarda yerini aldı.

‘Camları Kırın Kuşlar Kurtulsun’

Yılmaz Güney ve Fatoş Güney aşkı, nice zorluklara göğüs gererek serpilen destansı bir hikaye. Bu derin ilişki, bizzat Fatoş Güney tarafından, ilk kez tüm çıplaklığıyla kağıda döküldü. İthaki Yayınları’ndan çıkan ‘Camları Kırın Kuşlar Kurtulsun’, onların büyük aşkına, Türkiye politik sinemasına ve onun öncü figürü olan Yılmaz Güney’in hayatına ve değiştirmeye inanmış bir kuşağın anlam dünyasına ışık tutuyor.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder