Gözde Hatunoğlu Haftanın kitapları
HABERİ PAYLAŞ

Haftanın kitapları

Haberin Devamı

Pulitzer Ödüllü öyküler Türkçede

Çağdaşları arasında en özgün kalemlerden biri olan Amerikalı yazar Jean Stafford'ın Pulitzer Ödüllü öyküleri, ‘Toplu Öyküler’ başlığı altında iki cilt halinde Delidolu’nun özenli baskısıyla ilk kez Türkçede yayınlandı. Stafford, eşine az rastlanır şekilde sivri, hüzünlü ama bir o kadar da komik ve şaşırtıcı olabilen öykülerinde; çocukluk döneminden başlayan sancılarıyla bireylerin tutsak oldukları iç dünyalarını, insan ilişkilerindeki çalkantıları, tüm bağlılıklardan özgürleşme hayaliyle aidiyet arzusunu bir zanaatkar titizliğiyle işliyor.

Yönetmen Mustafa Nuri’nin ilk kitabı

‘Vücut’ filmi ile tanınan yönetmen Mustafa Nuri’nin ilk kitabı ‘Nehir ve Tüm Diğer Şeyler’ Mona Kitap’tan çıktı. Kitap, toplumun ahlak ve sevgi dinamiklerini birbirinden ilginç kahramanlarının kesişen yaşamları üzerinden sorgularken, okuru da kendisiyle yüzleşmeye davet ediyor.

Petronella’nın hikayesi

Ödüllü yazar Sabine Städing’in yazdığı ve ödüllü çizer Sabine Büchner’in siyah beyaz çizimleriye katkı sağladığı ‘Petronella Elmapüresi-Büyülendi ve Dondu Kaldı’ kitabı sekiz yaş ve üstü okurlar için The Çocuk Yayınları etiketiyle raflarda yerini aldı. Yeni bir ailenin komşusu olacağını öğrenen Petronella, huzurunun bozulacağını düşünerek üzülür ve evin yeni sakinlerini kaçırmak için her yolu denemeye karar verir. Bir gün, beklemediği anda Pastakreması ailesinin sevimli ikizleriyle tanışır ve maceraları başlar.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder