Gözde Hatunoğlu Haftanın kitapları
HABERİ PAYLAŞ

Haftanın kitapları

Haberin Devamı

Mahalle okulundan Harvard’a bir başarı hikayesi

Ebru Dorman’ın yazdığı ‘Hayallerin Ötesinde Yaşamak’ Destek Yayınları’ndan çıktı. ‘Dünya Devlerini Yöneten 50 Türk Yönetici’ arasında anılan ve üst düzey yöneticiliğinin yanında hayatı da dolu dolu yaşadığına inanan Dorman, hem gençler hem de karar noktasında olan herkes için samimi bir sohbet havasında kaleme aldığı bu kitabıyla kılavuz niteliğinde pratik bilgiler de veriyor olası zorluklara yönelik harika çözümler de sunuyor. Dorman, kitabın gelirini Darüşşafaka Cemiyeti’ne bağışlıyor.

Cemal Süreya çevirisiyle ‘Aşkın Suçları’

Can Yayınları, edebiyat tarihinin en aykırı kalemlerinden biri olan Marquis de Sade’ın üç öyküsünü, Türk şiirinin en büyük şairlerinden Cemal Süreya’nın çevirisiyle okurlara sunuyor. Eserleri yayımlanmaya başladığı andan itibaren her zaman keskin tartışmalara konu olan ve ‘sadizm’ kavramına ismini veren Marquis de Sade’ın, ahlakın belirleyicisi olarak etik değerler yerine içgüdüler konulduğunda neler olabileceğini anlattığı ‘Aşkın Suçları’ derlemesi; Baudelaire, Lautréamont, Nietzsche, Puşkin, Dostoyevski ve Kafka’nın başucu kitaplarından biriydi.

Disleksi hakkında her şey

Türkiye’de yaklaşık 18 milyon öğrenci ve 2 milyon da disleksik öğrenci bulunuyor. “Disleksi bir zeka problemi değildir” diyen Todi Kurucusu Nörolog Dr. Olcay Karaca’nın Psikonet Yayınları’ndan çıkan ‘Disleksi: Özgül Öğrenme Güçlüğü’ kitabında, disleksiyi her yönüyle ele alarak disleksinin belirtileri, tanısı, nedenleri ve eğitimiyle ilgili bilgileri ailelerle paylaşıyor.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder