Gözde Hatunoğlu ‘Hayali Yolculuk’ başlıyor
HABERİ PAYLAŞ

‘Hayali Yolculuk’ başlıyor

Sinemanın ilk devrine adanmış Türkiye’deki ilk ve tek film festivali olan 6. Uluslararası İstanbul Sessiz Sinema Günleri 4-8 Aralık tarihlerinde gerçekleşecek. Akbank Sanat Merkezi, Institut Français, Kadıköy Sineması ve Bina’da gerçekleşecek gösterimlerin teması ise ‘Bilinmeyen’.

1915 yılında çekildiği tahmin edilen ‘Boğaz Turu’ adlı görüntüler, Osmanlı İmparatorluğu günlerinden kalan, hiç görülmemiş bir İstanbul’u karşımıza çıkarıyor. Ayrıca Sinematek/Sinema Evi’nin katkılarıyla Fransız yönetmen René Clair’in ‘Hayali Yolculuk’ filmini izleyebilirsiniz. Festivalin bir sürprizi de Muhsin Ertuğrul’un kayıp olduğu sanılan 1927 yapımı ‘Tamilla’ isimli filmi...

Haberin Devamı

‘Hayali Yolculuk’ başlıyor


Roma İmparatorları Beyoğlu'na geliyor

Yapı Kredi Kültür Sanat’ın Beyoğlu’nda bulunan binası, ‘Bir Zamanlar Toroslar’da: Sagalassos’ sergisini ağırlamaya hazırlanıyor. Toroslar’ın güney yamacında kurulu Sagalassos antik kentini sanatseverlerle buluşturacak sergi, Burdur Arkeoloji Müzesi’nden getirilen 368 eser içinde mamut kemiklerinden yapılan tanrı ve tanrıça heykelleri bulunuyor.

Sagalassos Roma İmparatorluk Hamamı kazılarında bulunan ve “Roma’nın Son İyi İmparatoru” olarak anılan Marcus Aurelius’un heykeli ise en dikkat çekici eserlerden biri. Sergiyi 27 Kasım 2019-28 Mayıs 2020 tarihleri arasında gezebilirsiniz.

‘Hayali Yolculuk’ başlıyor


Yarını özgüvenle tasarla

Dünyaca ünlü LEGO Master ustası Yoshihito Isogawa ‘Çocukların Yaratıcılıklarını Artırma Yaklaşımım’ sunumu ve çeşitli atölyeler için İstanbul’a geliyor. Bugün gerçekleşecek olan LEGO® Education Öğretmen Konferansı’nda çocukların yaratıcılığını geliştirmek üzere en büyük görevi üstlenen öğretmenlerle buluştu.

‘The LEGO Technic Idea Book’ , ‘The LEGO Mindstorms EV3’ ve daha birçok kitabın yazarı olan ünlü usta, yaratıcılık, iş birliği ve eleştirel düşünmeyi tetikleyen ‘LEGO Education STEM’ çözümlerinin, öğrencinin derslere olan katılımını ve kendine olan güvenini nasıl artırdığı hakkında daha fazla bilgi verecek.

‘Hayali Yolculuk’ başlıyor


Artık hepimiz ‘Koma’dayız!

Bir grup sanatçının hayallerinin peşinde koşarak hayata geçirdiği Koma; tiyatro, sinema ve müzik alanında çağdaş iç yapımlar üretmek üzerine kuruldu. Her ay farklı etkinliğe de ev sahipliği yapacak olan Koma Kadıköy’ün yeni gösteri evi olmaya hazırlanıyor. 29 Kasım akşamı kapılarını dostlarına harika bir partiyle açacak. 30 Kasım’da bir iç yapım işbirliği olan tiyatro oyunu ‘Bahane’nin prömiyeri ile ilk adımını atacak. Aralık ayı boyunca da dopdolu bir program sizleri bekliyor. Programı www. komasahnesi.com adresinde, biletler ise Biletix’te.

Haberin Devamı

‘Hayali Yolculuk’ başlıyor


Üç solo sergi bir arada

Kısa zamanda İstanbul’un en önemli galerilerinden biri haline gelen Anna Laudel, farklı tekniklerle çalışan Hayal İncedoğan, Fırat Neziroğlu ve Halil Vurucuoğlu’nun eserlerini bir araya getiriyor. Hayal İncedoğan’ın ‘Zamanın Gölgesinde’, Fırat Neziroğlu’nun ‘Selfie’ ve Halil Vurucuoğlu’nun ‘SYZYGY’ başlıklı sergileri sahip oldukları ilginç temalarla ortaya tadına doyulmaz bir sanat ziyafeti çıkaracak. 26 Kasım 2019-19 Ocak 2020 tarihleri arasında bu müthiş eserleri görmeye gidebilirsiniz.

‘Hayali Yolculuk’ başlıyor


Adalet arayan festival

Uluslararası Suç ve Ceza Filmleri Festivali, kapılarını 9. kez açarken bu yılın temasını ‘Adalet’ olarak açıkladı. 28 Kasıma’a kadar sürecek festivalde 60 film izleyiciyle buluşacak. Panaroma bölümünde yer alan ‘Adalet Terazisi’ ve ‘Beyaz Perdede Adalet’ bölümlerinde dünya sinemasından 11 eser yer alacak. Altın Terazi Uzun Metraj Film Yarışması’nın jüri başkanlığını ise oyuncu Zuhal Olcay üstleniyor. Beyoğlu ve City’s Nişantaşı sinemalarında gerçekleşecek gösterimlerde öğrenci biletleri 5 lira, tam biletler ise 10 lira.

Haberin Devamı

‘Hayali Yolculuk’ başlıyor


HAFTANIN FİLMİ: DOCTOR SLEEP

‘Hayali Yolculuk’ başlıyor


Kabus oteline astral seyahat

Stephen King ve sinema dendiğinde Stanley Kubrick tarafından 1980 yılında çekilmiş ‘Cinnet’in (The Shining) yeri bambaşka. ‘Doctor Sleep’, ‘Cinnet’ten 40 yıl sonra gelen bir devam filmi. Film, Stephen King’in 2013 yılında yazdığı ve ‘Cinnet’in devamı olan romandan uyarlandı.

Overlook Otel’inde yaşananların üzerinden 40 yıl geçmiş ve Jack Torrance’ın oğlu Dan Torrance, tıpkı babası gibi alkolizme sürüklenen bir kaybeden haline gelmiştir. Dan, hayaletlerle yaşamaktan yorulmuş ve hayatının ışığını kaybetmiş gibidir. Her şeye yeniden başlamak için gittiği küçük kasabada hasta bakıcı olan Dan Torrance, kendisi gibi parlayan Abra adında bir genç kızla ve parlayanları avlayıp onların ruhlarını/özlerini yiyerek tüketen bir tarikatla karşı karşıya gelir.

Dan, hayaletlerle boğuşan ruhunu, kendisine benzeyen Abra’yı ve onlardan sonra gelecek olan bu yeteneklerin bahşedildiği yeni insanları korumak ve kurtarmak için bir kez daha her şeyin başladığı yer olan Overlook Oteli’ne gitmek zorunda kalır. 152 dakika gibi uzun bir süreye yayılan ‘Doctor Sleep’i böyle özetlemek mümkün.

Dan Torrance karakteri ve finalde yaşadığı yüzleşme iyi kurgulanmış. Overlook Oteli’ne yıllar sonra yaptığımız ziyareti içeren son yarım saat sahip olduğu nostaljik etkiyi film için olumlu bir katkıya dönüştürüyor. Ancak filmin en etkileyici kısımları Dan, Abra ve baş kötümüz Rosie’nin astral yolculuklar yaptığı yerler. Teknik açıdan çok başarılı olan bu sekanslar, gelecek yıllarda filmi tekrar izleme isteği yaratacak kadar güçlü...

Sıradaki haber yükleniyor...
holder