Gözde Hatunoğlu İyilik için sanat
HABERİ PAYLAŞ

İyilik için sanat

Ebru Kocaer ve Hakan Yılmaz ortaklığında kurulan Baroque Art ve İyilik İçin Sanat Derneği iş birliği ile düzenlenen Ebru Kocaer’in ilk kişisel sergisi ‘İşte Bugün’, La Visione Galeri’de açıldı. Ebru Kocaer, sergide satılan eserlerin gelirinin bir kısmını da genç sanatçıların üretimini ve motivasyonunu desteklemek amacıyla İyilik İçin Sanat Derneği’ne bağışlayacak. Sergiyi 23 Ocak tarihine kadar gezebilirsiniz.

İyilik için sanat

ST. ANTUAN KİLİSESİ’NDE BÜYÜLÜ KONSER

Kurduğu Chromas korosuyla tanınan Başak Doğan, 27 Ocak’ta, St. Antuan Kilisesi’nin büyülü atmosferinde karşımıza çıkacak. Sahne üzerinde doğaçlama performanslarla ve ‘Vocal Painting’ yani ‘vokal boyama’ olarak adlandırılan teknikle koro, adeta seyircinin gözleri önünde, canlı canlı beste yapacak. 20.30’da başlayacak konserin biletlerine yoğun bir ilgi var. Son biletler passo.com.tr’de satışta.

Haberin Devamı

İyilik için sanat

MURAT PALTA’DAN MUHTEŞEM SERGİ

Geleneksel minyatür sanatıyla modern zamanları birleştiren eserleri yıllardır büyük ilgi toplayan Murat Palta, yeni sergisiyle x-ist’e konuk oldu. 18 Şubat’a kadar ziyaret edilebilecek ‘Logaritmik Büyüme’ sergisi, klasik minyatür sanatı ve popüler kültür unsurlarını bir araya getiriyor.

TÜRKÇE RAP’İN ALTIN ÇOCUĞU KÜÇÜKÇİFTLİK PARK’A GELİYOR

Türkçe rap müziğin ‘altın çocuk’u olarak anılan Motive, 29 Ocak’ta Küçükçiftlik Park’ın kış sahnesinde olacak. Konserin biletleri Biletix, Biletinial ve Küçükçiftlik Park gişesinde satılıyor.

HAFTANIN KİTAPLARI

İYİ AKŞAMLAR BAY SOARES

Çağdaş Portekiz edebiyatının usta isimlerinden Mário Cláudio ‘İyi Akşamlar Bay Soares’ romanında halktan bir genç olan António da Silva Felício’nun dilinden ailesini, iş arkadaşlarını, 30’lu yılların Lizbon’unu, şair olduğuna inandığı Bay Soares’le kurduğu dostluğu takip ediyor. Kitap, Lizbon’da akarken, okurunu Java Adası’ndan Kanada’ya, Ümit Burnu’ndan Hindistan’a kadar uzanan bir coğrafyada hayallere taşıyor.

ZORLU TOPRAKLAR

2002 Alman Gençlik Edebiyatı Ödülü sahibi roman Türkçe’de. Benedict Wells, okuru bir zaman yolculuğuna çıkarıp 1985 yazına, Missouri’ye götürüyor. 16’ncı yaşını kutlamaya hazırlanan Sam’in hayatı annesinin beynindeki kötü huylu tümörün ortaya çıkmasıyla değişiyor. ‘Zorlu Topraklar’, okurken herkesin hem duygulanıp hem de bol bol gülümseyeceği, ilk gençliğin taze ateşiyle kalpleri ısıtan bir kitap.

Haberin Devamı

ANTİK YUNAN’DA MİT VE DÜŞÜNCE

Jean-Pierre Vernant, Türkçe’ye ilk kez çevrilen bu eserinde, tarihsel psikoloji yöntemini uygulayarak kadim bir uygarlığın düşünce tarihinin izini sürüyor. Kurucu mitlerden mitolojik kahramanlara, şehir devletlerine geçişten bunun zihniyet dünyasına yansımalarına, zanaat dünyasından emeğe yüklenen değerlere kadar okuyucuyu çok boyutlu bir yolculuğa çıkaran Vernant, mitolojik düşünceden rasyonaliteye geçiş konusuna da ışık tutuyor.

KIZIL KAHKAHA

Rus dışavurumculuğunun öncülerinden Leonid Andreyev, ‘Kızıl Kahkaha’da savaşın dehşet vericiliğini içeriden bir gözle anlatıyor. Andreyev’in savaşı, atılan tüm mermilerin hedefi vurduğu bir kahramanlık öyküsü değil; kopan uzuvların, mektupları evlerine ölüm haberinden sonra ulaşan askerlerin, sonu gelmez ölüm listelerinin, insanı delirten uykusuzluğun, cephede ve evlerde ayrı ayrı hüküm süren korkunun kan dondurucu öyküsü.

Haberin Devamı

İyilik için sanat

BU HAFTA BEYAZ PERDEDE BUNLAR VAR

Bu haftanın vizyonunda merakla beklenen korku filmi ‘Megan’, bir eşeğin hayatını izleyeceğimiz ‘Aİ’, bir kısmı Türkiye’de çekilen yeni Guy Ritchie filmi ‘Servet Operasyonu’ var. Haftanın en ilgi çekici yapımlarından biri ise; Mor ve Ötesi’nin 35 bin kişinin katıldığı 28 Mayıs 2022 tarihli Vodafone Park konserini sinemaya taşıyan film oldu.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder