Gözde Hatunoğlu Kadın fotoğrafçılar kendi derneklerini kurdu
HABERİ PAYLAŞ

Kadın fotoğrafçılar kendi derneklerini kurdu

Fotoğrafçı ve fotoğraf temelli üretim yapan kadın sanatçılar, kendi aralarında dayanışma oluşturarak, becerilerini geliştirebilecekleri kültür ve sanat ortamını hazırlamak için bir araya geldiler. Dernek, yurt içinde ve yurt dışında kadın fotoğrafçıları tanıtarak, etkinliklerinin izlenmesini sağlamak, toplumsal konularda fotoğraf projeleri hazırlamak amacıyla kuruldu. Kadın fotoğrafçılar ve fotoğraf temelli üretim yapan tüm kadınlar derneğe üye olabiliyor.

26. İstanbul Tiyatro Festivali ‘Perde!’ diyor

Haberin Devamı

İKSV tarafından, Koç Holding Enerji Grubu Şirketleri sponsorluğunda düzenlenen 26. İstanbul Tiyatro Festivali, 25 Ekim’de perdelerini açmaya hazırlanıyor. Festival, Türkiye’den ve yurt dışından merakla beklenen oyunlardan yenilikçi ve ufuk açıcı performanslara, toplam 24 tiyatro, performans ve dans gösterisini bir araya getiriyor. 26 Kasım’a kadar sürecek festivalin küratörlüğünü Işıl Kasapoğlu üstleniyor.

Festivalin bu yılki sürprizi ise Zülfü Livaneli’nin kaleme aldığı ilk tiyatro oyunu ‘Duvar’. Bilge Emin’in yönettiği oyun, dünyanın farklı yer ve zamanlarında benzer acıları yaşamış dört insanın bir otel odasında kesişen yollarını ve iç içe geçen hikayelerini anlatıyor. Oyun 31 Ekim ve 1 Kasım’da Zorlu PSM’de sahnelenecek. Festivalin programı ‘tiyatro.iksv.org/tr/program’ adresinde; biletler ise ‘passo.com.tr’, Passo satış kanalları ve İKSV ana gişede satışta.

Kadın fotoğrafçılar kendi derneklerini kurdu

33. Ankara Film Festivali sinemaseverlerle buluşmaya hazır!

Dünya Kitle İletişimi Araştırma Vakfı tarafından düzenlenen 33. Ankara Film Festivali için geri sayım başladı. T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın katkılarıyla düzenlenecek festival 3 Kasım’da Onur Ödülleri’nin sahiplerini bulacağı açılış töreni ile başlayacak. Yılın dikkat çeken yapımlarını izleyicilerle buluşturmasının ardından 11 Kasım’daki ödül töreniyle sona erecek. Ulusal Uzun Film yarışmasında ülke sinemasının en yeni ve seçkin örnekleri sunulacak.

Ulusal Belgesel ve Ulusal Kısa Film ödülleriyle birlikte sevgili sinema yazarı arkadaşımız Murat Özer adına verilecek SİYAD En İyi Film Ödülü de sahibiyle buluşacak. Festivalin dünya sinemasının yeni ve ödüllü filmlerinden oluşan zengin bir seçkisi de var. Festival programında yer alan filmler, Kızılay Büyülü Fener Sineması’nın bir, iki ve üç numaralı salonlarında izleyicilerle buluşacak.

Haberin Devamı

Gençlere 5 TL'ye konser bileti

Pandemi sonrası konserlerin ve festivallerin artarak devam ettiği bu günlerde müzikseverlere 5 TL karşılığında şehrindeki birçok konsere katılma olanağı sağlayan BayKonser uygulaması, aynı zamanda 2023 yılında yurtdışından da birçok sanatçıyı Türkiye’ye getireceğini duyurdu. Uygulamayı indirip üye olan kullanıcılar diledikleri zaman sunulan fırsatlardan yararlanabilecekler.

Merakla beklenen roman Türkçede

Nita Prose’un, bir yıldan kısa sürede 40’tan fazla dile çevrilen ilk romanı ‘Hizmetçi’, Epsilon etiketiyle ülkemizde de okuyucusuyla buluşuyor. Sosyal becerileri zayıf ve temizlik takıntılı Molly’nin hayatı, çalıştığı otelde bulduğu bir cesetle tepetaklak olur. Mizahi bir suç-gerilim romanı olan ‘Hizmetçi’de, öldürülen bir müşteri, çılgın çalışanlar ve tuhaf bir hizmetçi var.

Haberin Devamı

Yapı Kredi Afife Tiyatro Ödülleri 24. kez sahiplerini buldu

Türkiye’nin en prestijli ve uzun soluklu tiyatro ödülü Yapı Kredi Afife Tiyatro Ödülleri, 19 Ekim Çarşamba akşamı Haliç Kongre Merkezi’nde düzenlenen görkemli bir törenle sahiplerine kavuştu. Pandemi dönemi sebebiyle iki yıl aradan sonra tiyatro sanatçılarını yeniden onurlandırmaya başlayan Yapı Kredi Afife Tiyatro Ödülleri’nde toplam 16 dalda ödül verildi.

24. Yapı Kredi Afife Tiyatro Ödülleri’nde, Türk tiyatrosunu geliştiren ve dönüşümünde öncü olan oyun yazarlarına verilen Cevat Fehmi Başkut Özel Ödülü’nün sahibi Gomidas isimli oyunuyla Ahmet Sami Özbudak oldu. Komedi ya da müzikal dalındaki oyunlara verilen Haldun Dormen Özel Ödülü’nü Amadeus kazanırken, tiyatronun gelişimine katkıda bulunan isimlere verilen Yapı Kredi Özel Ödülü’nün sahibi Zihni Göktay oldu. Tiyatro tarihine geçen ustalara takdim edilen Muhsin Ertuğrul Özel Ödülü ise Engin Uludağ’a verildi.

Firari’nin büyük başarısı

Zara ve Özgür Can Çoban’ın ortak çalışması ‘Firarı’ yayınlandı. Her tarzı çok başarılı bir şekilde yorumlayan iki sanatçı, müzisyenlikleri ve oyunculuklarıyla çok konuşuldu. Türkiye turnesi devam eden Zara, bir yandan da Özgür Can Çoban ile yurt dışı konserlerine hazırlanıyor. Yapımcılığını Zirve Müzik’in üstlendiği klip Balat’ta çekildi. Klip geçtiğimiz cuma yayınlandı ve YouTube trend listesine girdi.

Kadın fotoğrafçılar kendi derneklerini kurdu

Sıradaki haber yükleniyor...
holder