Gözde Hatunoğlu ‘Kardan Mürekkep’ Londra’da ödül aldı
HABERİ PAYLAŞ

‘Kardan Mürekkep’ Londra’da ödül aldı

Prof. Dr. Halil Değertekin’in ‘Muhacirler’ adlı kitabından uyarlanan, 1915’teki Rus ve Ermeni işgalinden kaçan ailelerin yaşadıkları zor günleri ve acıları anlatan ‘Kardan Mürekkep’ belgeseli, Londra Film Festivali’nde 1200 belgesel içinde ‘Uzun Metrajlı Belgesel’ dalında birincilik ödülünü alarak büyük bir başarı gösterdi. Belgesel, 93 Harbi’nden sonra, Osmanlı vatandaşlarının Orta ve Güney Anadolu’ya göç ederek muhacir olmasını anlatıyor. Nurtaç Erimer’in yönettiği yapım TRT Belgesel kanalında izlenebilir.

Haberin Devamı

‘Kardan Mürekkep’ Londra’da ödül aldı

Elif Derviş’in ilk romanı ‘Uyuşma’ raflarda

Başarılı öykücü ve akademisyen Elif Derviş’in ilk romanı ‘Uyuşma’, Alakarga Yayınları etiketiyle raflarda yerini aldı. İlk romanın çok ötesinde bir olgunlukla kaleme alınan ‘Uyuşma’, Derviş’in tasarladığı, bizimkine benzeyen bir dünyada geçiyor. Bu dünyanın sakinlerinden olan Valhaf’ın yeniden ayağa kalkmasını ve bu süreçte yaşananları anlatan roman, sizi çok özel maceralara sürükleyecek.

Eda Baba’dan mini albüm

Son dönemin dikkat çeken başarılı kadın yorumcularından Eda Baba, üç şarkıdan oluşan EP’si ‘Belki Şimdi Sen’i dinleyicisinin beğenisine sundu. EP’de, yarım kalan bir aşkın yolculuğunu anlatan üç farklı şarkı, Eda Baba’nın güçlü olduğu kadar derin ve hisli yorumuyla buluşuyor. Proje, Cenk Erdoğan, Efe Demiral ve Onur Güney Kumaş tarafından yeniden düzenlenen şarkılara ev sahipliği yapıyor. Daha önce Zerrin Özer’den dinlediğimiz ‘O Yaz’, bu kez Eda Baba yorumuyla karşımızda.

Taksim’de sergi, Kadıköy’de pazar var

Sahaflardan giysi ve aksesuarlara, plak ve müzik dükkanlarından nostaljik oyunlara uzanan stantlar, koleksiyoncuların söyleşileri, mezatlar, canlı performanslar, yeme-içme alanları ve daha fazlasının yer alacağı ‘#çokseslipazar’ her hafta sonu Müze Gazhane’de. Begüm Güney’in küratörlüğünde, İBB Kültür A.Ş.’nin desteğiyle hazırlanan ‘Bir Işık Hüzmesi Üzerine’ başlıklı sergi de 30 Aralık'a kadar Taksim Sanat’ta görülebilir. Sergilenen çalışmaların sloganı ise “Görülecek Hiçbir Şey Yok”. Sanatçılar, renksizliğin insanların üzerinde ne gibi bir etki yarattığını sergiledikleri eserlerle sorguluyor.

Haberin Devamı

Yıl bitmeden gelen muhteşem konser

Fazıl Say, Volkswagen Arena’da, usta tiyatro sanatçısı Genco Erkal ve solist Serenad Bağcan’ın eşlik edeceği muhteşem bir konserle sahne alacak. ACM organizasyonun düzenleyeceği konser, 360 derecelik açıya sahip sahne konfigürasyonuyla müzikseverlerle buluşacak. Konserde Fazıl Say’ın, Nazım Hikmet, Orhan Veli, Edip Cansever, Metin Altıok, Cemal Süreya gibi şairlerin eserlerinden esinlenerek bestelediği şarkılar seslendirilecek. 24, 25 ve 27 Aralık’taki bu özel performansın sınırlı sayıdaki biletlerine Biletix üzerinden ulaşabilirsiniz.

Gelenekten geleceğe…

Dijle Yükselir ve Hasan Yükselir, Anatolia Senfoni Orkestrası eşliğinde, 5 Ocak 2019 tarihinde Şişli Cemil Candaş Kültür Merkezi salonunda, Fırat Yükselir’in yönettiği etkileyici bir konser vermişti. Bu konserin kaydı olan ‘Toprak, Gelenekten Geleceğe...’ isimli uzun çalar CD, müzikseverlerle buluştu. Albüm, Hasan Yükselir tarafından Anadolu ozanlarının şiirlerinden bestelenen eserlerle birlikte değişik yörelerden seçilen türkülerden oluşuyor.

Haberin Devamı

‘Kardan Mürekkep’ Londra’da ödül aldı

Sıradaki haber yükleniyor...
holder