Gözde Hatunoğlu Mebuse Tekay’dan sıradan görünenlerin destansı öyküleri
HABERİ PAYLAŞ

Mebuse Tekay’dan sıradan görünenlerin destansı öyküleri

Kafka Kitap, Mebuse Tekay’ın, yayımlandığı dönemde büyük beğeni kazanan, 16 öyküden oluşan ‘Annem Gibi Olmadımadlı kitabını, 20 yıl aradan sonra yeniden edebiyatseverlere sunuyor. Yazar ve avukat Mebuse Tekay’ın öyküleri, aşka, dostluğa, yaşam sevincine, hayal kırıklığına, kısacası hayatın ta kendisine dokunuyor, sıradan görünenlerin destansı varoluş hallerini konu ediyor. Okudukça tanıdığımız, tanıdıkça sevdiğimiz kahramanlar, bu sayfalara yerleşip alabildiğine salınıyorlar. Kimi deli yel gibi esiyor, kimiyse en acı hisleri tarif ederken bile yanağınızı zarifçe okşuyor. Okumadan geçmeyin!

Haberin Devamı

Mebuse Tekay’dan sıradan görünenlerin destansı öyküleri

Her doktor biraz Sherlock Holmes olmalı

Prof. Dr. Derya Uluduz’ün beklenen kitabı ‘Gençliğin Sırrı Beyinde’, Doğan Kitap etiketiyle raflarda yerini aldı. ‘Her doktor biraz Sherlock Holmes olmalı’ şiarıyla yola çıkan Uludüz, tıpkı bir dedektif gibi insanın karmaşık yapısını bütüncül bir yaklaşımla değerlendiriyor, olası hastalıkları ortadan kaldırmanın yollarını anlatıyor ve “Beden-beyin sağlığı bir arada korunmalı” diyor.

Breakdansçılar büyük ‘finale’ hazırlanıyor

Breaking yarışması Red Bull BC One, Türkiye’nin en iyi B-Boy ve B-Girl'lerini belirleyecek. Türkiye finali, 15 Mayıs’ta Antalya’da gerçekleşecek. 24 Nisan’da İstanbul Dansorium’da ve 1 Mayıs’ta Ankara Flow Dance Studio’da gerçekleştirilecek özel atölye çalışmalarında katılımcılar, Türkiye’nin en iyi dansçılarından breaking’in püf noktalarını öğrenecek.

Finali kazanan B-Boy ve B-Girl’ler 12 Kasım’da ABD’de gerçekleşecek dünya finalinde ülkemizi temsil edecek. 10 Mayıs’a ‘redbullbcone.com’ adresinden yarışmaya başvurabilirsiniz.

İFF’de Gaspar Noe rüzgarı esti!

İKSV tarafından düzenlenen 41. İstanbul Film Festivali, ödül töreniyle birlikte sona erdi. İki hafta boyunca sayısız güzel film izledik, ülke sinemalarını ve yetenekli genç yönetmenleri keşfettik. Ancak bu yıl festivale başka bir şey damga vurdu: Gaspar Noe!

Bu yazıyı yazmaya oturmadan önce, dünyaca ünlü Arjantin asıllı yönetmen Gaspar Noe’nin, Türkiye Twitter’ında ‘TT’ listesine girdiğini gördüm ve çok şaşırdım. Evet, ben de Noe rüzgarına kapılanlardanım; hatta kendisiyle fotoğraf çektirdim ve sohbet de ettim. Peki, ne oldu da böyle oldu?

Haberin Devamı

Mebuse Tekay’dan sıradan görünenlerin destansı öyküleri

Dünyaca ünlü yönetmenle dans

Noe, aslında ödül törenine katılmak için Türkiye’ye geldi ama uçaktan iner inmez herkese sürpriz yaptı ve filminin Kadıköy Sineması’ndaki gösteriminin bitimine gitti. Hatta rivayete göre Kadıköy Boğa Heykeli’nden sinemaya kadar koşmuş. Orada ve sonrasında katıldığı tüm toplantı ve törenlerde inanılmaz samimi tavırlar sergiledi, seyircilerine çok yakın davrandı ve hepsiyle fotoğraf çektirdi. Hatta festivalin kapanış partisinde bizlerle dans bile etti.

Tanınmış bir yönetmenden böyle bir davranış beklemeyen sinemaseverler de sosyal medyayı Gaspar Noe Tweet’leriyle yıktı geçti. Benden tavsiye; hem festivalde en büyük ödül olan Altın Lale’yi kazanan yeni filmi ‘Vortex’i izleyin hem de Twitter’da arama çubuğuna ‘Gaspar Noe’ yazınca karşınıza çıkan Tweet’leri okuyup gülümseyin…

*Not: ‘Vortex’, Bir Film dağıtımıyla Başka Sinema kapsamında 13 Mayıs Cuma günü vizyona giriyor.

Haberin Devamı

 

 

 

Sıradaki haber yükleniyor...
holder