Gözde Hatunoğlu Ödüllü fotoğraf sanatçısı Hasan Cem Araptarlı: Hep oltanın ucunda atar balıkçının kalbi
HABERİ PAYLAŞ

Ödüllü fotoğraf sanatçısı Hasan Cem Araptarlı: Hep oltanın ucunda atar balıkçının kalbi

Uzun soluklu, sağlam bir sosyolojik zemine oturan hikayelerin peşine düşen Hasan Cem Araptarlı, ‘İstanbul Balıkçıları’ sergisini hazırlandı. Beş yıllık süre zarfında birçok insan hikayesi biriktirdi. Kültür sanat dünyasında ilgiyle karşılanan sergi şimdiden, ‘Muse Photography Awards’da belgesel dalında ‘Silver Winner’, ‘European Photography Awards’da ‘Gold Winner’ ödüllerini kazandı. 3 Aralık’ta açılışı gerçekleşecek olan serginin metinleri yazar Figen Şakacı’nın kaleminden çıktı. Sergi, 18 Aralık’a kadar bomontiada’da görülebilir.

Haberin Devamı

Büyük Taarruz’un 100’ncü yılına özel bir kitap

Osmanlı’nın çöküşüne saraydan, Türkiye’nin doğuşuna ise cepheden tanık olan Ali Şamil’in anılarıyla o heyecan dolu günler adeta yeniden canlanıyor. 1916-1922 yıllarının en önemli olaylarına tanıklık eden Ali Şamil, gazeteci, yönetmen ve yazar Turgut Yasalar’ın kalemiyle yeniden hayat buldu ve ‘Ali Şamil Büyük Taarruz’un Küçük Tanığı’, Nemesis Kitap aracılığıyla raflardaki yerini aldı.

Refik Anadol, Riyad’ı sanatla aydınlattı

Riyad’da düzenlenen Noor Riyadh Işık ve Sanat Festivali, 40 ülkeden sanatçıları “Yeni Ufuklar Hayal Ediyoruz” temasıyla birleştirdi. Dikkat çekici isimlerden biri de Türkiye’den katılan Refik Anadol oldu. Anadol'un çok kanallı sürükleyici enstalasyonu ‘Machine Dreams: Space’, 4 Şubat 2023'e kadar şehrin yeni geliştirilen yaratıcı bölgelerinden olan JAX District'te, ‘From Spark to Spirit’ başlıklı sergide sanatseverlerin beğenisine sunulacak.

Mavi Sahne sezonu açtı

Anadolu Efes’in, 2018 yılında sanatın sürdürülebilir ve erişilebilir olması amacıyla kurduğu Mavi Sahne Platformu’nun beşinci sezonu başladı. DasDas’ın kurucularından Mert Fırat’ın da katılımıyla gerçekleşen sezon açılışında, bir jazz şarkıcısının düğün şarkıcısı olma hikayesini konu alan, Nergis Öztürk’ün tek kişilik oyunu ‘Düğün Şarkıcısı’ da sahnelendi. Bilet fiyatları, üniversite öğrencilerine özel 45 TL olacak.

‘Bir Avuç Güzel İnsan’ bu sergide buluştu

Ara Güler’in erken yaşlarda başlayan edebiyat merakından yola çıkarak fotoğraflamaya başladığı, Türkiye ve dünyanın önde gelen edebi figürlerine ait portreleri içeren bu yeni sergi, Ara Güler’in edebiyatçılarla kurduğu dostluklara da ışık tutuyor. Ara Güler için onlar, yalnızca fotoğrafı çekilen kişiler değil, dünyasını kuran insanlardır. Yakaladığı bu özel anlarla Ara Güler, yıllar içinde edebiyatın ve edebiyatçıların kaydedicisi olur. Sergi salı-cumartesi günleri 10.00-18.00 saatleri arasında, pazar günleri ise 12.00-18.00 saatleri arasında bomontiada’da ziyaret edilebilecek.

Haberin Devamı

EFSANE İŞLER, EFSANE İNSANLAR

Özlediğimiz, “İyi ki var!” dediğimiz, bazen tepki çeken bazen hayranlık uyandıran, uzak kalsak da mutlaka bildiğimiz, hayatımızda iz bırakan; olaylar, filmler, diziler, kitaplar albümler, programlar, kişiler, kurumlar... Nurhak Kaya, hayatımızda iz bırakan insanlarla, hepimizi ilgilendiren sorulara cevap arıyor ve mikrofonu hem konuğuna hem de seyircilerine uzatıyor. ‘Efsane İşler, Efsane İnsanlar’ Yazar Gündüz Vassaf'ın katılımıyla 20 Kasım Pazar 15.00'te Cemal Reşit Rey Konser Salonu'nda başlıyor. Katılım sınırlı sayıda ve ücretsiz.

Haberin Devamı

4. İstanbul Uluslararası Deneysel Film Festivali Salt'ta başlıyor

İstanbul Experimental yürütücülüğünde dördüncüsü düzenlenen İstanbul Uluslararası Deneysel Film Festivali 23-27 Kasım tarihleri arasında Salt'ın ev sahipliğinde gerçekleşiyor. Deneysel sinemanın güncel örneklerine yer verilen yarışma bölümünün yanı sıra gösterimler, konuşmalar ve yönetmen Stan Brakhage retrospektifinden oluşan program, Salt Beyoğlu’ndaki Açık Sinema’da gerçekleştirilecek ve ücretsiz olacak.

Müge Zümrütbel’in ‘Karışık Kaset’i geliyor

Geçmişte Zerrin Özer, Nilüfer ve Sertab Erener gibi büyük seslerin vokalistliğini yapan ve 2015 yılında yayınladığı solo albümü ile piyasaya adım adan Müge Zümrütbel, ‘Karışık Kaset’ adını verdiği projesi ve enerjisi yüksek performansıyla 25 Kasım Cuma akşamı Tamirane Akasya sahnesine konuk oluyor. Müge Zümrütbel’in repertuvarı ise dinleyenleri bir solukta 80’lere ve 90’lara ışınlıyor!

Sıradaki haber yükleniyor...
holder