Gözde Hatunoğlu 'Parklarda Caz' keyfi
HABERİ PAYLAŞ

'Parklarda Caz' keyfi

İstanbul Kültür Sanat Vakfı (İKSV) tarafından, 23 yıldır Garanti BBVA sponsorluğunda ve T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı desteğiyle gerçekleştirilen İstanbul Caz Festivali, bu yıla özel olarak müzikseverlerle 2-14 Eylül tarihleri arasında buluşacak. Her yıl olduğu gibi bu yıl da ücretsiz olarak gerçekleştirilecek festival, 5 Eylül Cumartesi günü Şişli Habitat Parkı’nda 17.30’da başlayacak. İkinci konser 6 Eylül Pazar günü Beşiktaş Sanatçılar Parkı’nda saat 17.30’da izleyiciyle buluşacak. Son konser ise 13 Eylül Pazar günü Beylikdüzü Yaşam Vadisi’nde saat 17.30’da gerçekleşecek.

Haberin Devamı

Parklarda Caz keyfi

‘İstanbul Modern Sinema’da Yaz Havası

İstanbul Modern Sinema, çevrimiçi gösterimlerini sürdürüyor. Yaz günleri temalı film programı ‘Yaz Havası’, 20-27 Ağustos tarihleri arasında müzenin web sitesi üzerinden yayınlanıyor. Programda, erken dönem sinemadan kısa film örneklerinin yanı sıra Hollandalı film yönetmeni Theo van Gogh’un, Heere Heeresma’nın çok satan romanından uyarladığı ‘Sahilde Bir Gün’ adlı uzun metraj filmi yer alıyor.

1931 yapımı ‘Scheveningen’de, Hollanda’nın ünlü deniz kasabası olan Scheveningen’in plajını, orada tatil günlerini geçiren insanları izleyeceksiniz. ‘Güneşli İspanya’da’ (1912) filminde ise kamera önünde dans eden çiftler, yelpazesiyle poz veren kadınlar beliriyor.

Bu iki filme de besteci ve müzisyen Başar Ünder’in özel olarak ürettiği orijinal müzikler eşlik ediyor. Walt Disney’in yönettiği nadir filmlerinden biri olan, animasyonla canlı çekimin, gerçekle düşün iç içe geçtiği ‘Alice’nin Denizdeki Günü’ (1924), Alice ve köpeğinin bir yaz gününde geçen macerasını sunuyor.

Parklarda Caz keyfi

Baba Zula’dan yıllar sonra ‘Tavus Havası’

Baba Zula’nın bestelediği ilk şarkı olan ve ilk kez 1996 yılında ‘Tabutta Rövaşata’ filmin soundtrack albümünde kullanılan Tavus Havası, yıllar sonra yeniden canlı olarak kaydedildi. Şarkı, Gülbaba Records etiketiyle 2 Ekim’de hem dijital hem de double LP olarak piyasaya çıkacak olan ‘Hayvan Gibi’ albümünün yayınlanan ilk şarkısı olacak.

Hayvan Gibi’, BaBa ZuLa’nın ilk canlı stüdyo kaydı. Night Dreamers’ın ‘Direct to Disc’ serisinin de beşinci albümü olacak. Albümün en önemli özelliği ise, dünyaca ünlü Artone stüdyolarında ‘Direct to Disc’ yani direkt olarak plak master’ı üzerine kayıt teknolojisiyle, kesme, biçme ve edit bile yapılmadan tek seferde kaydedilmiş olması.

Haberin Devamı

İstanbul’da ‘Roman Havası’ esecek

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Kültür Daire Başkanlığı’nın pandemi sürecinde çalışamayan sanatçıları desteklemek amacıyla düzenlediği program çerçevesinde İstanbul’da ‘Roman Havası’ etkinlikleri gerçekleştirilecek. Etkinlik kapsamında Roman sanatçılar 22 Ağustos Cumartesi günü Şişli Habitat Parkı’nda ve 23 Ağustos Pazar günü Kalamış Sahili’nde müzikleri ve danslarıyla İstanbullara Roman havası estirecek. Programda Beyoğlu Orkestrası, Sulukule Roman Orkestrası, Roman All Stars gibi gruplar sahne alacak.

Yapı Kredi Bomontiada'da 'Açık Havada Sinema' keyfi

Yapı Kredi bomontiada ‘Açık Havada Sinema’ günleri bu yıl sinema, televizyon ve eğlence kültürü üzerine içerik üreten Kutsal Motor ekibinin seçkisiyle sinemaseverlerle buluşuyor. Sosyal mesafe kurallarına uygun şekilde düzenlenen gösterimler, 26 Ağustos Çarşamba günü saat 21:00’de, yönetmen Lenny Abrahamson’ın İngiliz punk grubu The Freshies’in üyelerinden ilham alarak yaptığı 2014 yapımı ‘Frank’ filmi izlenebilir.

Haberin Devamı

2 Eylül Çarşamba günü ise İtalyan yönetmen Paolo Sorrentino’nun, 76. Akademi Ödülleri’nde Yabancı Dilde En İyi Film Oscar’ını kazanan ‘Muhteşem Güzellik’ filmi gösterilecek. Açık hava sinemasına katılım ücretsiz. Gösterimde toplam 70 seyirci ağırlanacak.

Akbank Caz’dan 30 yıllık arşiv

Bugüne kadar 5000’in üzerinde uluslararası ve Türk caz sanatçısını ağırlayan ve 500 binin üzerinde izleyiciye ulaşan Akbank Caz Festivali, 30. yılını, misyonuna yaraşır özel bir projeyle kutlamaya hazırlanıyor. Festival, tüm dinamiklerin değiştiği, konserlerin yapılamadığı, etkinliklerin ötelendiği pandemi döneminde de hızını kesmeyerek Türk cazının bulunduğu noktayı kayıt altına almak için arşiv niteliğinde bir çalışmaya imza atıyor.

İçinde özel kayıtların yer aldığı, söyleşileriyle, belgesel çekimleriyle 30 yılın röntgenini çeken retrospektif bir çalışma başlıyor. Akbank Caz Festivali’nin 30. yılına özel kayıtlarda 30 özgün beste ve 80’e yakın sanatçının performansını kapsayan çalışma olacak. Ancak sadece albüm olarak değil, kayıt süreci ve sanatçı söyleşilerinden oluşacak belgeseller de hem geçmiş 30 yılın hem de dönemin ruhunu yansıtacak.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder