Gözde Hatunoğlu Pınar Tınç’ın yeni sergisi ‘İYİ GECELER’ diliyor
HABERİ PAYLAŞ

Pınar Tınç’ın yeni sergisi ‘İYİ GECELER’ diliyor

Eserleri Louvre Müzesi başta olmak üzere, yurt içinde ve yurt dışında çeşitli sanat galerileri ve önemli sanat fuarlarında sergilenen, Türkiye’nin ilk ve tek çini mürekkebi ressamı Pınar Tınç’ın yeni sergisi açıldı. Sanatçı, 28 Şubat’ta Ankara Galeri Soyut’ta sanatseverler ile buluşan ‘İyi Geceler Bebeğim’ anlamına gelen ‘Bonne Nuit Mon Bébé’ adlı yeni sergisinde hem oğlu Kerem ve kızı Ada’ya hem de kendi çocukluğuna sesleniyor. Sergi 20 Mart’a kadar açık.

Pınar Tınç’ın yeni sergisi ‘İYİ GECELER’ diliyor

Kenan ve Sertab sahnede karşılaşacak

Pop müziğin en büyük karşılaşması ‘Red Bull SoundClash’te, Sertab Erener ve Kenan Doğulu, aynı anda performans sergileyecek. Dört etaptan oluşan etkinlikte sanatçılar kendi şarkılarını farklı tarzlarda yorumlayacak.

Haberin Devamı

Devam eden etaplarda birbirlerinin şarkılarını tamamlayacak, üçüncü bölümde ise bambaşka tarzda daha önce söylemedikleri parçaları seslendirecekler.

Ardından sanatçılar, izleyicileri sürpriz performanslarla buluşturacak. 17 Nisan’da KüçükÇiftlik Park’ta gerçekleşecek bu etkinlikte yer almak için avantajlı biletler Biletix’te satışta.

Çocuklar ‘KidZania’da toplum afet gönüllüsü olacak

KidZania İstanbul’da, 2014’ten bu yana 150 binden fazla çocuk, Deprem Simülasyon Merkezi aktivitesi ile doğal afet kavramı hakkında bilinçleniyor. Çocuklar, 1-7 Mart Deprem haftası boyunca doğal afet kavramı hakkında önemli bilgiler edinecek.

DowAksa Deprem Simülasyon Merkezi’nde ‘Toplum Afet Gönüllüsü’ olarak görev alacak minikler doğal afet kavramını ve deprem bölgelerini öğrenecek.

Gökçe İspi Turan ‘Firiştegân’ ile geri döndü

Türk edebiyatında polisiye roman üretimi maalesef hayli az. Gökçe İspi Turan ise yıllardır verdiği eserlerle bu alandaki boşluğu doldurarak adından söz ettiren iyi bir edebiyatçı. Turan’ın 5 yıl aradan sonra yazdığı yeni romanı, The Roman Yayınevi etiketiyle çıktı.

‘Firiştegân’ yüksek tempolu, bulmacası bol bir polisiye. Üstelik yazar hamilelik sürecindeki kadınların bu romanı okumasını istemeyecek kadar da iddialı.

Bahara maNga ile ‘Merhaba’ deyin

Alternatif müziğe getirdiği yeni solukla hafızalara kazınan ‘maNga’ sanat hayatının 15. yılını özel bir konserle kutlayacak. Müzik yolculuğunda sayısız başarı kazanan MTV ödüllü maNga 1 Mart’ta Atlantis Yapım organizasyonuyla Bostancı Gösteri Merkezi’nde büyük bir konser verecek.

Haberin Devamı

Pınar Tınç’ın yeni sergisi ‘İYİ GECELER’ diliyor

National Geographic sergisi ‘PhotoArk’ açıldı

Bugüne kadar dünyanın dört bir yanında 40 milyonun üzerinde ziyaretçi ile buluşan, dünyanın en popüler National Geographic sergisi ‘Photo Ark’ Samsung The Frame katkılarıyla Sıraevler No: 55 Akaretler’de ziyarete açıldı. Photo Ark, National Geographic fotoğrafçısı Joel Sartore’nin gözünden gelecek nesillere dünya üzerinde yaşayan türlerle ilgili en dikkat çekici fotoğrafları sunuyor. 15 Nisan’a kadar ücretsiz olarak ziyaret edebilirsiniz.

Haftanın filmi

Yatağımdaki düşman

Bilim kurgunun babası olarak kabul edilen HG Wells’in 1897’de yazdığı ‘Görünmez Adam’ romanı sinemaya esin kaynağı olmuş ve günümüze kadar birçok uyarlaması yapılmış bir şaheser.

Bilimin yardımıyla görünmezlik kalkanına sahip olursak neler olur gibi bir soru soran bu roman (ve 1933’te çekilen en ünlü film uyarlaması) günümüze yani #metoo hareketinin, kadınların erkeklerden gördüğü baskı ve şiddetin ayyuka çıktığı yıllara yansıdığındaysa odağımız ister istemez kadına ve görünürde daha feminist bir temaya kaymış oluyor.

Haberin Devamı

Cecilia Kass, kendisini baskı altında tutan ve psikolojik (hatta fiziksel) şiddet uygulayan sevgilisinden kaçmak ister. Güç bela kız kardeşine ve yakın bir arkadaşına sığınan kadın, sevgilisinin intihar ettiğini öğrenince rahatlayacaktır. Ancak kendisini görünmez yapacak bir bilimsel çalışma yapan sevgilisinin öldüğüne inanamaz.

Tam tersine adamın kendi ölümünü tezgahladığını ve görünmez olarak peşine düştüğünü düşünmeye başlar. Herkesin deli olduğuna inanmaya başladığı Cecilia hem hayatını hem de özgürlüğünü koruyabilmek için büyük bir mücadeleye girişir.

Bir önceki filmi ‘Upgrade’ ile olumlu eleştiriler alan ve korku-gerilim türünde birçok esere imza atan oyuncu/yönetmen Leigh Whannell, ‘Görünmez Adam’da kurduğu başarılı atmosferle dikkat çekiyor.

Türün alışkın olduğumuz kalıplarını filmine kalburüstü bir şekilde yediren Leigh Whannell’in en büyük kozu ise elbette başrol oyuncusu Elizabeth Moss. Moss’un harika performansıyla tek başına sürüklediği ‘Görünmez Adam’ haftanın seyre değer seçeneklerinden biri.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder