Gözde Hatunoğlu Sakıp Sabancı Müzesi’nden yeni sergi: ‘Ressam Hocaların Ressam Öğrencileri’
HABERİ PAYLAŞ

Sakıp Sabancı Müzesi’nden yeni sergi: ‘Ressam Hocaların Ressam Öğrencileri’

Sabancı Üniversitesi Sakıp Sabancı Müzesi’nin yeni sergisi, ‘Tanzimat’tan Cumhuriyet’e Ressam Hocaların Ressam Öğrencileri’ ziyaretçileriyle buluşuyor. Türkiye’de resim sanatının tarihsel yolculuğunun izlenebileceği sergide, hepsi SSM Resim Koleksiyonu’ndan olmak üzere; Hoca Ali Rıza, Halife Abdülmecid Efendi, Hüseyin Avni Lifij, İbrahim Çallı, Nazmi Ziya Güran’ın yanı sıra öncü kadın sanatçılardan Mihri (Müşfik) Hanım’ın da aralarında olduğu sanatçıların 115 eseri bir araya geliyor. Sergi, hoca ve öğrenci ilişkisi üzerinden, kuşaklar arası etkileşim ve değişimi görünür kılıyor. Ustaların ve onların izinde yürüyerek ustalaşan öğrencilerin eserleri birlikte sunuluyor.

Haberin Devamı

Sakıp Sabancı Müzesi’nden yeni sergi: ‘Ressam Hocaların Ressam Öğrencileri’

Flört’ten dört yıl aradan sonra yeni albüm

Türk rock müzik grubu Flört, sekizinci stüdyo albümü ‘Bize Özel’i Arpej Yapım etiketiyle yayınladı. Kurucu üyeler Ozan Kotra, Ata Akdağ, Çağatay Kehribar ve gruba geçen yıl katılan davulcu Bülent Ay’dan oluşan Flört, en son 2017’de ‘Bambaşka’ albümünü çıkarmıştı.

Albümde bireysel ruh halleri, aşka ve dostluğa dair hikayeler ve Anadolu’dan göç gibi çeşitli temaların işlendiği şarkı sözleri yer alıyor. Albümde yer alan şarkıların söz ve müzikleri Flört’e ait. Flört dörtlüsü, albümde aynı zamanda prodüktörlük görevini de üstlendi.

Balkanların en sevilen sanatçısı Dino Merlin’den yeni şarkı

Ülkemizde de çok sevilen usta yorumcu Dino Merlin, ‘Jedan Dan, Jedna Noć’ (Bir Gün, Bir Gece) isimli yeni şarkısını yayınladı. Onlarca yıllık kariyerinde kırılmadık rekor bırakmayan ödüllü sanatçı ismini, 1983 yılında kurduğu ve solistliğini üstlendiği pop rock grubu Merlin'den alıyor. Kariyeri boyunca Mustafa Sandal, Hüsnü Şenlendirici, Kempa Orkestra, Ozan Bayraşa gibi Türk sanatçılarla da çalışan Dino Merlin, bugüne kadar üç kez ülkesi Bosna Hersek'i Eurovision Şarkı Yarışması'nda temsil etti. Dino Merlin'in sosyal medyadaki toplam ziyaretçi sayısı 600 milyondan fazla.

Neslihan Engin ‘Olaysız Dağılalım’ diyor

Neslihan Engin’in yeni şarkısı ‘Olaysız Dağılalım’, Lucky Ones Music ve Sony Music Türkiye etiketiyle yayınlandı. Uzun zamandır müzik sektöründe söz yazarı, besteci ve aranjör olarak çeşitli sanatçıların albümlerinde yer alan, 2010’da ilk albümü ‘Ruhum Su Aldı’yı, 2014’de ikinci albümü ‘Yara’yı, 2020’de Efeflow ile rap düeti olarak yayınlanan ve büyük ilgi gören ‘Yollarında’yı yayınladı. ‘Olaysız Dağılalım’ın düzenlemesi, Kargo grubundan tanıdığımız ve Engin’in uzun zamandır birlikte çalıştığı prodüktör ve aranjör Selim Öztürk tarafından yapıldı.

Haberin Devamı

Sakıp Sabancı Müzesi’nden yeni sergi: ‘Ressam Hocaların Ressam Öğrencileri’

Denef Huvaj’ın sergisi: ‘6,5 Ruble’

Arthan Gallery, Denef Huvaj’ın Türkiye’de açılan en kapsamlı sergisi ‘6,5 Ruble’ ile izleyicisiyle buluştu. Rusya’da mühendislik ve güzel sanatlar eğitimi alan Denef Huvaj, iki coğrafya arasındaki bağların izinde, uzun suredir Türkiye, Kuzey Kafkasya ve Abhazya'da fotoğraf ve video üretiyor. Sanatçı gittiği her yerde, kadrajlarıyla araladığı sıradan anları, muazzam güzellikte bir dünyaya açılan gizemli kapılar haline getiriyor. Denef Huvaj’ın sergisinin küratörlüğünü Sinem Dişili üstleniyor. Sergi, 31 Temmuz’a kadar ziyaret edilebilir.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder