Gözde Hatunoğlu Selçuk Demirel’den yeni sergi: Bir Ağacın Altında
HABERİ PAYLAŞ

Selçuk Demirel’den yeni sergi: Bir Ağacın Altında

Selçuk Demirel’in yeni kişisel sergisi ‘Bir Ağacın Altında’ açıldı. Sergiye adını veren son dönem serisinin yanı sıra sanatçının geçmiş işlerinden de ufak bir seçkinin yer aldığı sergi, 30 Ekim tarihine kadar görülebilir. Serginin ana hatlarını oluşturan ve 2019 yılında tamamlanan ‘Bir Ağacın Altında’ adlı serisinde sanatçı, fiziksel mekanın ötesinde düşsel sahneler kurgular.

Contemporary Istanbul başlıyor!

Akbank ana sponsorluğunda 16. Contemporary Istanbul, şehrin kültürel ve endüstriyel mirasının en nadide unsurlarını bir araya getiren Tersane İstanbul’da kapılarını açmaya hazırlanıyor. Fuar, 5-6 Ekim’de ön izleme ve 7-10 Ekim tarihleri arasında genel ziyarete açık olacak. Pandemi sonrasında gerçekleşecek ilk uluslararası fuarında Contemporary Istanbul, 9500 metrekare kapalı ve 10 bin metrekare açık alanda 57 galeri ve kurumu, sanatçıları, koleksiyoncuları, uluslararası basınını ve sanatseverleri ağırlayacak. Müziğe de kucak açan Contemporary Istanbul’da 31. yaş gününü kutlayan Akbank Sanat Caz Festivali kapsamında, Tersane İstanbul’daki fuar alanında caz konserleri de yapılacak.

Haberin Devamı

Avishia Cohen ve CSO bir arada!

Dünya cazının en büyük isimlerinden Avishia Cohen, Türkiye Turizm Tanıtım ve Geliştirme Ajansı’nın katkılarıyla; 7 Ekim 2021’de trio olarak, 8 Ekim 2021’de ise Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası ile birlikte CSO ADA ANKARA Ana Salon’da sahne alacak. Bu muhteşem müzik ziyafeti için biletler ‘biletinial.com’ adresi ve ‘sanatcepte’ uygulamasında. Konserlerle ilgili detaylı bilgi için ‘https://csoadaankara.ktb.gov.tr/’ adresini ziyaret edebilirsiniz.

Turkcell Vadi Açıkhava’da etkinlikler sürüyor

Vadistanbul, SM Production ve Atlantis Yapım iş birliğiyle hayata geçirilen Turkcell Vadi Açıkhava’da konserler devam ediyor. 6 Ekim’de Yıldız Tilbe, 7 Ekim’de Candan Erçetin, 8 Ekim’de Pilli Bebek, 9 Ekim’de Madrigal, 10 Ekim’de Dolu Kadehi Ters Tut, 16 Ekim’de ise Pentagram sahneye çıkacak.

Selçuk Demirel’den yeni sergi: Bir Ağacın Altında

Altın Portakal heyecanı başlıyor!

58. Antalya Altın Portakal Film Festivali bugün başlıyor. T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın katkılarıyla Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek’in ev sahipliğinde düzenlenen festival, 9 Ekim’e kadar sürecek. Festivalin Ulusal Yarışma kategorisinde Emre Kayiş’in ‘Anadolu Leoparı’, Ali Tansu Turhan’ın ‘Diyalog’, Cemil Ağacıkoğlu’nun ‘Kafes’, Tayfun Pirselimoğlu’nun ‘Kerr’, Ferit Karahan’ın ‘Okul Tıraşı’ gibi en yeni yerli filmleri yarışacak.

Haberin Devamı

Çözümün gönüllüsü olmalıyız

Yuvam Dünya Derneği, Konda Araştırma ve Danışmanlık desteğiyle hazırlanan ‘Türkiye’de İklim Değişikliği Algısı’ araştırması çarpıcı sonuçlarla dolu. Kamuoyuna sunulan rapora göre, her üç kişiden ikisi iklim değişikliğinden dolayı meydana gelebilecek bir olay veya durumda başkalarına kıyasla daha fazla zorlanacağını belirtiyor ve daha kırılgan hissediyor. Toplumun %72’si iklim değişikliğinin olası etkilerinin başında gelen gıdaya erişimde zorlanmaktan endişe ediyor. Sorunun kaçınılmaz bir parçasıyız ancak çözümün de gönüllüsü olmalıyız…

Filmekimi sonbaharı müjdeliyor!

İKSV tarafından bu yıl 20. kez düzenlenen Filmekimi, aralarında merakla beklenen birçok filmin olduğu, sinemaseverlerin iştahını kabartan bir programla geliyor! 8-17 Ekim tarihlerinde İstanbul’da, 15-19 Ekim’de Ankara’da, 22-26 Ekim’de İzmir’de düzenlenecek festivalde yıl içinde düzenlenen uluslararası festivallerden ödüllerle dönmüş sayısız film seyirciyle buluşurken Cannes’da Altın Palmiye kazanan ‘Titane’, tüm dünyada merakla beklenen ‘Dune: Çöl Gezegeni’, Venedik'te Altın Ayı kazanan ‘Kürtaj’ gibi filmlerin Türkiye prömiyerleri de Filmekimi'nde yapılacak. Filmekimi biletleri 4 Ekim’de 10.30’dan itibaren ‘passo.com.tr/tr’ üzerinden ve Passo perakende noktalarından satın alınabilir. Filmlerin hangi sinemalarda gösterileceği bilgisine de ‘filmekimi.iksv’ adresinden ulaşabilirsiniz. ‘Fransız Postası’, ‘Benedetta’, ‘İnek’, ‘Hatıra: 2. Bölüm’, “Mutlaka görmelisiniz” dediğimiz naçizane önerilerimiz.

Haberin Devamı

HAFTANIN KİTAPLARI

Aşk, ihanet, sevgi: ‘Gölge’

Sermin Altun’un ‘Gölge’ isimli romanı çıktı. Yaptığı açıklamada, “Bu roman; aşk, ihanet, sadakat, sevgi, aile hepsini barındırıyor. Her insan bu kitap içerisinde kendine dair bir şeyler bulabilir” diyen Altun, romandaki tüm karakterleri özenle kurguladığını ve hepsine çok değer verdiğini vurguladı.

Çarlık Rusya’sından bir aşk öyküsü

VakıfBank Kültür Yayınları, 19. yüzyıl Rus edebiyatının en önemli şair ve yazarlarından biri olan İvan Sergeyeviç Turgenyev’in ‘İlk Aşk’ isimli kitabını yayımlıyor. Kitap, henüz büluğ çağındaki bir gencin kendisinden yaşça büyük bir kadına olan aşkını, bir aile dramı çerçevesinde anlatıyor.

Dune’u bir de böyle görün

Frank Herbert’ın bilimkurgu romanı ‘Dune’un grafik roman uyarlaması: ‘DUNE Grafik Roman, 1. Kısım’ İthaki Yayınları’ndan çıktı. Brian Herbert ve Kevin J. Anderson’ın orijinal esere birebir sadık kalan üç ciltlik adaptasyonunun ilkini Raúl Allén ve Patricia Martín şahane çizimleriyle görsele aktarıyor.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder