Gözde Hatunoğlu Sınırları zorlayan tuhaf bir aşk hikâyesi
HABERİ PAYLAŞ

Sınırları zorlayan tuhaf bir aşk hikâyesi

25 Mayıs haftanın filmi: Border / Sınır

“Sınırları Zorlayan Tuhaf Bir Aşk Hikâyesi”

Sınırları zorlayan tuhaf bir aşk hikâyesi

Geçen yılki Cannes Film Festivali’nden Belirli Bir Bakış Ödülü’yle dönen ve 38. İstanbul Film Festivali’nde ilk kez ülkemiz seyircisiyle buluşan Sınır / Gräns bu hafta gösterime girdi. İran asıllı İsveçli yönetmen Ali Abbasi’nin ikinci uzun metrajı olan Sınır, alışılmışın dışında bir bakış açısına sahip, kuralları ve “sınırları” zorlayan bir anti-masal denemesi olarak tanımlanabilir.

Bir sınır kasabasında gümrük memuru olarak çalışan Tina işinde başarılıdır ama sosyal olarak izole ve mutsuz bir hayata sahiptir. Bunun en büyük sebebi de onu diğer insanlardan ayıran tuhaf ve çirkin bulunan görüntüsüdür.

Haberin Devamı

Sınırları zorlayan tuhaf bir aşk hikâyesi

İnsanların korku ve suçluluk gibi duygularını algılayabilmek gibi ilginç bir yeteneği olan Tina bu özelliği sayesinde başarılı bir gümrük memuru olmuştur. Hatta bu sayede çocuk pornosu çeken ve yayan bir çetenin yakalanmasına da ön ayak olur. Bu polisiye yan hikâye gidişatında da önemli bir yer edinecektir filmin ilerleyen dakikalarında.

Tina, bir gün Vore adında kendisine tıpa tıp benzeyen tuhaf ve gizemli bir adamla tanışır. Bu tanışma daha önce hiç tatmadığı aşkı yaşamasını sağlarken kendi görüntüsünün ardındaki sırrı keşfetmesine de yardımcı olacaktır.

Sınırları zorlayan tuhaf bir aşk hikâyesi

Dayatılmış güzellik algıları, bastırılmış kimlikler, azınlık olmak, iyi ve kötü arasındaki ince ahlaki sınırlar gibi birçok güncel temayı birlikte harmanlayan ve bunu yaparken tutarlılığını yitirmeyen bu ilginç masalsı filmi izlemek zor ama tatmin edici bir sinemasal deneyim sunuyor. İyi seyirler.

Puanı: 4/5

VİZYONDAN SEÇMECE

Aladdin

Sınırları zorlayan tuhaf bir aşk hikâyesi

Yönetmen: Guy Ritchie

Oyuncular: Will Smith, Mena Massoud

Aykut Enişte

Sınırları zorlayan tuhaf bir aşk hikâyesi

Yönetmen: Onur Bilgetay

Oyuncular: Cem Gelinoğlu, Melis Babadağ

Sıradaki haber yükleniyor...
holder