Gözde Hatunoğlu Sınırsız sesli kitap deneyimi
HABERİ PAYLAŞ

Sınırsız sesli kitap deneyimi

Dinlebi uygulaması, herkesin evlerinde gireceği yılbaşı gecesi için sesli kitap arşivini dört gün boyunca ücretsiz olarak kullanıma açıyor. Sokağa çıkma kısıtlamasının etkili olacağı 31 Aralık 2020 tarihinden 4 Ocak 2021 tarihine kadar geçerli program kapsamında kullanıcılar 2 bine yakın sesli kitabı sınırsız dinleyebilecek. Mobil olarak Google Android ve iPhone Apple Store üzerinden indirilebilen Dinlebi uygulamasının internet sitesi ise ‘app.dinlebi.com.tr’.

Sınırsız sesli kitap deneyimi

ONUR ER’DEN PARKTA KONSER

İngiltere’de yaşayan Türk müzisyen Onur Er, pandemi döneminde hazırladığı birbirinden keyifli Türkçe ve yabancı dillerdeki akustik şarkıları, Manchester’ın Platt Fields Parkı’nda çalıp söyledi. Orada yaşayan İngilizlere ve Türk vatandaşlarımıza moral ve motivasyon kaynağı olan Onur Er’in parkta söylediği ‘Cennet’ şarkısı da YouTube’da yayınlandı. Onur Er, bu projesiyle, müziğinin ve şarkılarının terapi gibi insanlara tesir etmesini ve insanları rahatlatıp moral vermesini istediğini dile getirdi.

Haberin Devamı

Sınırsız sesli kitap deneyimi

OSMANLI MUTFAĞI’NIN KAPSAMLI TARİHİ

VakıfBank Kültür Yayınları’ndan çıkan ‘Bereketli İmparatorluk: Osmanlı Mutfağı Tarihi’ isimli kitapta, saray mutfağından tatlılara, aşçılardan kutlama yemekleri ve kahve kültürüne kadar geniş bir tarihi anlatım yapılıyor. Mutfak kültürü ve tarihi üzerine önemli çalışmalar ortaya koyan Priscilla Mary Işın’ın yazdığı kitap, imparatorluğun tarih boyunca gelişen yemek kültürünü okurla buluşturuyor.

ÖLÜM DÜNYANIN EN CİDDİ ŞEYİ MİDİR?

Başarılı belgeselci Kirsten Johnson, ‘Dick Johnson is Dead’ belgeseli ile, Alzheimer hastası 86 yaşındaki babasının kaçınılmaz sonu ile yüzleşmeye çalışıyor. Ölüm ve sonrası ile ilgili fantezilerini kurgulayan Kirsten Johnson, bu sayede babası ile onu sonsuza kadar hayatta tutacak bir bağ kuruyor. Netflix’te yer alan bu sıra dışı belgesel, ölüme olan bambaşka yaklaşımıyla izleyene, bir yandan ağlarken bir yandan kahkaha attıran anlar yaşatıyor.

İnanılmaz kurgusu ve sinematografik anlamda muazzam başarılı, rüya gibi sekanslarıyla uzun süre aklınızdan çıkmayacak. Babasızlar, babasını kaybedenler, babasını özleyenler, babasına kızanlar ve babasıyla bir arada olup birlikte izleme şansına sahip olanlar… Lütfen bu zarif ve duygu dolu filmi kaçırmayın!

Haberin Devamı

MELİSA UZUNARSLAN’DAN BÜYÜK BUHRAN

Başarılı keman virtüözü ve solist Melisa Uzunarslan; tüm söz, müzik ve düzenlemeleri kendisine ait olan ikinci albümü ‘Büyük Buhran’ı DMC etiketiyle tüm dijital platformlarda müzikseverlerle buluşturdu. Melankolik bir havaya ve akustik tınılara sahip olan albümde keman, akustik gitar, piyano enstrümanlarının hakimiyeti dikkat çekiyor. Altı şarkıdan oluşan albümün prodüktörlüğünü de genç sanatçı üstlendi.

Sınırsız sesli kitap deneyimi

CHANGE.ORG, TÜRKİYE 2020 RAPORUNU AÇIKLADI

Değişim platformu Change.org, Türkiye 2020 raporunu açıkladı. Rapor, Türkiye’de insanların hangi alanda daha fazla değişim istediğini ortaya koyuyor. Buna göre 2020’de en fazla imza desteği alan kampanya, ‘İstanbul Sözleşmesi ve 6284 Sayılı Kanun Uygulansın! #İstanbulSözleşmesiYaşatır’ başlıklı imza kampanyası oldu.

Haberin Devamı

Kampanyayı şu ana kadar 500 binden fazla kişi imzaladı, hedef ise 1 milyon imza! İkinci sırada ise, ‘Kız çocuklarını, cinsel istismar uygulayan kişiyle evlendirmeye teşvik eden yasalara hayır’ başlıklı kampanya yer alıyor. 300 bin imza hedefli kampanyaya şu ana kadar 250 binden fazla kişi imza attı. 2019’da başarı olarak ilan edilen kampanya sayısı 168’ken, 2020’de bu sayı 295’e çıktı

Sıradaki haber yükleniyor...
holder