Gözde Hatunoğlu Tiyatro aşkı karantina dinlemez!
HABERİ PAYLAŞ

Tiyatro aşkı karantina dinlemez!

Kültür-sanat etkinliklerinden uzak kaldığımız şu günlerde tiyatro toplulukları, yakın geçmişte sergiledikleri oyunları YouTube üzerinden online erişime açarak hepimizi sevindirdi.

Dostlar Tiyatrosu’ndan ‘Sivas 93’ ve ‘Marx’ın Dönüşü’, Pasaj Müzik/Oyun Atölyesi işbirliğiyle Haluk Bilginer’in başrolünde olduğu ‘Şekspir Müzikali’ ve Bornova Belediyesi Şehir Tiyatrosu’ndan Dario Fo’nun ölümsüz eseri ‘Bir Anarşistin Kaza Sonucu Ölümü’ izleyebileceğimiz oyunların sadece bir kısmı.

Pera Film’den belgesel armağanı

Pera Film, ‘Seçilmiş Aileler: Tomer Heymann’ programını internet ortamında izleyiciyle buluşturuyor. Bu program, içinde doğup büyüdüğümüz aile kavramını, seçtiğimiz aileleri ve bir arada olmaktan doğan duyguları dürüst ve hassas bir yaklaşımla ele alan 6 belgeselden oluşuyor. 9 Mayıs’a kadar izleyebilirsiniz.

Haberin Devamı

Mark Eliyahu ve Fuat Güner bir arada

Ülkemizde de çok sevilen, dünyaca ünlü kamança ustası Mark Eliyahu, ilk Türkçe şarkısı ‘Nefes Yerine’yi efsane müzisyen Fuat Güner’le birlikte seslendirdi. Mark Eliyahu bu şarkı için “Kalplerimizin en derin yerinden çıkarak doğdu, umarım sizin kalbinizin de en derin noktasına dokunmayı başarır” diyor.

Haftanın önerileri

Tiyatro aşkı karantina dinlemez

Festival keyfi evde yaşanıyor

Bu yıl 10-21 Nisan tarihleri arasında düzenlenmesi planlanan 39. İstanbul Film Festivali, Covid-19 salgınından dolayı ertelendi. Seyircisinden ayrı kalmak istemeyen festival, MUBI ortaklığıyla yakın dönemde konuk ettiği filmlerden 12’sini erişime açtı.

Üstelik MUBI, bu özel filmleri izleyemek isteyenler için, mubi.com/ istanbul adresi üzerinden 30 gün ücretsiz deneme süresi hediye ediyor. Bu ödüllü filmlerin hepsi keyifle izlenecek kıymette elbette ama iki tanesi var ki sizlere özel olarak önereceğim: 2009 yapımı ‘Şeylerin Boktanlığı’ ve 2017 yapımı ‘93 Yazı’ son yıllarda örneklerine sıkça rastladığımız büyüme hikayelerini konu alıyor. Bu iki film yer yer sert, hayli dokunaklı ve hayatın gerçekliğine dokunan taraflarıyla izleyiciye akılda kalıcı deneyimler sunuyor.

‘Büyüyünce her şey düzelir mi?’

Belçikalı yönetmen Felix van Groeningen’in uluslararası başarıya ulaşan ilk filmi ‘Şeylerin Boktanlığı’, yazar olmaya çalışan Gunther’in bugününü ve olduğu adamı yaratan çocukluk günlerini bir arada anlatıyor.

Haberin Devamı

13 yaşındaki Gunther; alkolik babası, babası kadar alkolik üç işe yaramaz amcası ve hepsine bakan babaannesiyle birlikte yaşayan, çocukluğunu yaşama hakkı elinden alınmış bir çocuk. Gunther, çareyi ailesine benzememek için çırpınmakta ve bir an önce büyümekte buluyor. Peki, büyüyünce her şey düzelir mi? O da Gunther’in yetişkinliğini anlatan kısımlarda saklı...

Katalan yönetmen Carla Simón’un otobiyografik filmi ‘93 Yazı’, annesi öldükten sonra dayısı ve yengesinin yanına taşınan 6 yaşındaki Frida’nın dokunaklı öyküsünü anlatıyor. Hissettiği büyük acıyı yansıtmamak için elinden gelen her şeyi yapan Frida, kendisinden birkaç yaş küçük kuzenini kıskanıyor, hırçınlaşıyor ve göz kulak olması zor bir hale geliyor. Muazzam bir performans sergileyen çocuk oyuncu Laia Artigas sizi derinden etkileyecek.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder